Gigabyte Anakartın BIOS'unu Sıfırlama

Reaksiyon

Decapat
Yer
Türkiye/Ankara/Keçiören
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci,Lise 2.Sınıf(10.Sınıf)
Bilgisayarımın anakartı "GıgaByte". Bilgisayarımın BIOS şifresini sebebini hatırlamadığım bir şekilde ortalama 3 yıl önce koydum. Şimdiden söyleyim;
  • BIOS Şifremi unuttum.
  • Bilgisayarım marka bilgisayar. Bilgisayarım HP (Hewlett-Packard)
  • Bilgisayarım Masaüstü.
  • BIOS pilini 20'den fazla çıkartıp takmışımdır. Zaman zaman gerek çıkartıp hemen taktım, gerek çıkartıp 2 gün bekleyip taktım, gerek çıkartıp 30 dk. bekleyip taktım... Hiçbir şekilde olmuyor malesef.
  • BIOS Şifresini kırmak için gerek buradan gerek diğer forumlardan programlar indirerek gerek sistem üzerinden denemeye çalıştım ve olmadı.
  • Hangi jumper'ları hangi pin'lere takacağımı bilemedim. Bilgisayarımı bozdum format atmak için 3-4 gün denedim zor oldu.
  • Bilgisayarımın kitapçığı (Kullanım Kılavuzu,Rehber) yok.
Şimdiden yardım eden herkese teşekkürler... :/

Gigabyte'ta mail atın veya servisini arayarak destek isteyin burdan bir şey söylememiz zor ürünün faturası varsa yardımcı olacaklardır.

Evet, bunu yaparak zaten bilgisayarım bozulmuştu.
Gigabyte anakartlar çoğunlukla Dual BIOS olur. Eğer seninki de öyleyse bir uzman yardımıyla ikinci BIOS'u aktif edip sorunu halledebilirsin.

Malesef. Benim bilgisayarım neredeyse 9 yıllık. Tek bir BIOS yeri var.

Şu anda aşırıcı derecede kafam karıştı.

Advance System Care 11.4 program , anakartım'ın "Foxconn" diye bir anakart olduğunu söylüyor. Halbuki bilgisayar açılırken "Gigabyte" yazısını görüyorum her defasında...

Foxconn anakartı kötü mü iyi mi bilemem fakat bilindik bir marka gibi görünmüyor.

Son düzenleme:
Gigabyte'ın 10 senelik LGA775 anakartlarında bile Dual BIOS var. Anakart modelini tam olarak yazabilirsen iyice emin oluruz.

Şu anda aşırıcı derecede kafam karıştı.

Advance System Care 11.4 program , anakartım'ın "Foxconn" diye bir anakart olduğunu söylüyor. Halbuki bilgisayar açılırken "Gigabyte" yazısını görüyorum her defasında...

Foxconn anakartı kötü mü iyi mi bilemem fakat bilindik bir marka gibi görünmüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…