Gigabyte anakartta CPU ışığı kırmızı yanıyor

mrwhite0

Centipat
Daha fazla  
Sistemi ilk aldığımda DRAM ışığı kırmızı yandığı için aldığım yere geri göndermiştim ve onlar test edip video attılar, sistem gayet normal çalışıyordu. Bugün kasa tekrar elime geldi ilk denediğimde yine aynı DRAM ışığı kırmızı yanıyordu, kasanının fanları dönüp RGB'leri de yanıyordu. Fakat birkaç kere kapatıp açtım bu sefer DRAM değil CPU ışığı kırmızı yanıyor ve kasanın RGB'leri de yanmıyor (fanlar dönüyor).

Sorunun çözümü nedir? Kaç haftadır uğraşıyorum şu sistemle bir türlü mutlu sona ulaşamadım.

Sistem özellikleri.
R7 9700X / Gigabyte B850M D3HP / XPG Lancer 16 GB (X2) / ASUS Prime OC RTX 5070 / Kingston KC3000 2TB / XPG Invader X / FSP vıta 750W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne kadar süre ile kırmızıda kalıyor anakartlar açılışta kırmızı yanıp bekledikten sonra renk değiştiriyor sonrasında açılıyor.

Ne kadar süre ile kırmızıda kalıyor anakartlar açılışta kırmızı yanıp bekledikten sonra renk değiştiriyor sonrasında açılıyor.
Hiç açamadım daha, görüntü alamadım, ilk başta bir saniye cpu yanıp sonra hep dram yanıyordu, şu an ise sadece cpu hep yanıyor.

Hocam çözüm bulabildiniz mi? Birebir aynı problemi yaşıyorum.

Flaş belleğe bios sürümü indirip q-flash plus denedim olmadı,farklı ram soketlerine taktım olmadı.Redditte bir kullanıcı çalıştırıp yarım saate kadar boşta bekleyin yazmış denedim şimdi dram yerine cpu ışığı yanıyor.

Bilgisayarı yeni kurdum klavye mouse vs hiçbir şey algılamadığından biosa da giremiyorum siyah ekranda duruyor öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı