Gigabyte Aorus 15P KC mavi ekran ve açılmama sorunu

myusufdemirkan

Picopat
Katılım
28 Eylül 2021
Mesajlar
39
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, Gigabyte Aorus 15P KC RTX 3060'lı ürünü İtopya'dan daha bu sabah teslim aldım. Windows güncellemelerini yaptım ardından Control Center üzerinden driver güncellemelerine başladım. Nedense güncelleme arası yeniden başlatmalardan sonra "please check panel HWID" uyarısı aldım 2-3 defa. Sonra ne olduğunu araştırırken aniden mavi ekran verdi "PFN_LIST_CORRUPT" kodu ile. Ardından laptop kapandı ve açılırken siyah ekranda kaldı. Fan sesi geliyor hatta sıcaklık da bir hayli var ama asla ekran gelmiyor ve laptop kapanmıyor ya da ben kapatamadım güç tuşu sadece restart görevi görüyor. Ne yapmam lazım sizce? İadeyi de düşünüyorum ama kabul ederler mi bu şekilde bilemiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam servispoint in telesekreterine 2 gündür söylüyorum ama teknik servis elemanına ulaşamadığını onun size geri dönüş yapacağını söylüyor teknik aervis elemanıda 2 gündür aramıyor adama WhatsApp'tan yazdım geri dönmedi siz telesekreter ile mi muhatap oldunuz acaba.
Şöyle bir detay var belki biliyorsunuzdur ama, servispoint sitesindeki numara değil gigabyte teknik servisi yazınca çıkan numarayı aramamı söyledi Arena bana. 52 96 ile bitiyor hatta servispoint sitesinde fax numarası olarak da geçiyor garip bir durum. Belki aynı sekretere yönlendiriyordur ama ben teknik detay konuşacağım dediğimde o hanımefendi teknik elemana aktarıyor. bana da arar sizi dediklerinde aramamışlardı ben tekrar arayıp bu şekilde ulaşmıştım kendisine
 
Bende İtopya'dan yeni aldım aynı modeli bende de şöyle bir sorun var Intel grafik kartında yani iGPU modunda iken 60 Hertz'e aldığımda ekranın yarısı siyah oluyor 240 Hertz de bir problem olmuyor tabii ayrıca dpgu modunda iken de 60 Hertz de sorun olmuyor galiba İtopya'da sorunlu bilgisayarlar bize mi kaldı ne.

İtopya ile mi iletişime geçtiniz?

Güncelleme:

Hocam laptop geldi. Paneli değiştirdiler. Şimdilik hiçbir sorun yok iGPU modunda 60 Hertz'de ekranın kararma olayı artık yok PC de çizik dahi yok teknik servis elemanına kibarca yalvarmam etkili olmuş😄😄
 
45 gün sürdü hocam

Hocam bende de Gigabyte Aero 15 OLED var ekranda yeşillenme var alalı da 3-4 ay falan oldu acaba değişim yaparlar mı
 
Hocam bende de Gigabyte Aero 15 OLED var ekranda yeşillenme var alalı da 3-4 ay falan oldu acaba değişim yaparlar mı?

Yaparlar hocam ama beklersin benimkini sorunsuz değiştirdiler cihaz servise gidince peşini bırakmayın teknik servis elemanıyla konuşup sorunu anlamasını sağlayın cihazı gönderirken sorunu anlatan bir yazı yazmanızda gerekmekte muhtemelen paneliniz değişecek panel ellerinde yoktur büyük ihtimalle yurt dışından gelecektir sizde benim gibi 30 45 gün bekleyeceksiniz ne yazık ki.
 

Geri
Yukarı