Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Ne yaptınız, aldınız mı?

Bekliyorum halen hocam peşin ücret beni zora sokuyor taksit miktarı 18k olması da biraz sıkıntı. En başında MSI Vector almak istiyordum 6 taksitle aylık 12K geliyordu o daha mantıklı oluyor bana onun stok bekliyorum 1 aylık vaktim var bu süre içinde MSI stok olursa onu alacağım olmazsa Aorus'u çekerim. 4060-4070 arasında pek fark olmadığını söylüyorlar 10 FPS falan oynuyor kasa falan her şey aynıyken 10FPS için 10k vermekte beni düşündürdü biraz 4060 farklı satıcıları var ve 6 taksit imkanıda vardı alırsam Aorus 16X 4060 olanı alırım bundan sebep.

Uzun zamandır üniversite için laptop arayışı içindeydim birçok modele göz gezdirdim ancak çoğunun fiyat artması veya stok olmaması nedeniyle vazgeçtim. Şu an bu ürün 54K fiyatla satılıyor 5 adet stoku var (güncelleniyor mu bilemem) bana mantıklı geliyor tek eksiği taksitli olmaması tek çekim ile alınacak olması beni zorluyor. Cihazı kullanan veya araştıranların kişisel görüşlerini merak ediyorum yorum yaparlarsa sevinirim. Yabancı 1-2 forumda cihaz için 240W adaptörle oyunlarda pil azalması olabileceği nadiren yaşandığını yazmışlardı linki kaybettiğim için atamıyorum hakkında bilgisi olan var mı? Bilgisayardan beklentim güçlü işlemci-güçlü ekran kartı-soğutma-fiziksel olarak en ufak şeyde defome olmaması bu özelliklere uyan başka model öneriniz var ise tabii ki taksitli fiyat olması şartıyla aşağıya bekliyorum. İtopya mağazasında satışı yok webde satılıyor ancak gidip sorsak orada taksit yapma imkanları olur mu?
@745396 sizi biraz yormuş olacağım zaten cihaz hakkında görüşlerinizi defalarca dile getirdiniz son bir ekleme ile özellikle pil konusunda yardımınız benim için iyi olacaktır markayı forumda en iyi tanıyan birkaç kişiden birisiniz.
@Artoria Pendragon hocam sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.
Ürün linki: www.itopya.com/aorus-16x-9sg-i7-13650hx-16gb-ddr5-rtx4070-gddr6-8gb140-w-1tb-ssd-16-wqxga-165hzpantone-w11h-ga_u26608?__cf_chl_rt_tk=e4ebttuILuMcpixkhOtXU6YNSbh90ePM3GX6MCyHl3I-1724235456-0.0.1.1-6612#bTableUrunDetay

Tekrar merhaba hocam. Adaptör fazlasıyla yeterli o ürüne. Sorun yaşanan 2 seri gördüm ben. %99 Control Center aptal hataları yüzünden. Şarj seviyesi %80 ya da altına inince/dolumu sabitleyince batarya azalma durumu yaşanmış. %80 şarj protokolü devre dışı bırakıp %100 yaparsınız sorun yaşanmaz (diye biliyorum) %100 şarj seviyesi korkmayın. 2'5 yıldır kendi ürünüm ve diğer sattığım Aorus'lar hala sağlıklı (%100)
Bilmeniz gereken batarya da oyun performansı iyi değil. 4K Ghost of Tsushima maksimum 15 FPS, 1080 20 FPS. Ne yaptıysam 30 FPS bile alamadım benim 3070'te. İşlemci performansı kabul edilebilir seviyede. 65W ile 11800H 12K Cinebench 23 yakın alıyorum. Pil performansı 5-5'500K alıyorum. GPU bir şekilde verimli değil. Bendeki 3070(105) diğer 4000 serisinde durum tam tersi olabilir. Aorus servisi hakkında bilginiz. Control Center tolere eder - alışırım derseniz Aorus alınabilir harika ürün. Yazılım olarak gerçekten bazen kötü. Neredeyse farklı ürünlerde farklı yazılım var. 24 serisi internet gördüğüm kadarıyla çok daha farklı ve karmaşık. Seven, ilgi duyan %200 seviyor, hiç sevmeyen % - 300 sevmiyor.
İnatla bazı şeyleri 2024 yılında düzelttiler. 3000€ ürün satıyor dandik Caps Lock tuşu gravür ışığı yok. Özelleştirilmiş sembollerin ışığı yok ( FN+F4 ışık açma vs) gibi. Bu dandik sorunlar 2024 yılında bitti.

Özellikle bakmanızı isterim. Aorus X9 DT (i9-8950HK, GTX 1080, FHD) Laptop Review şöyle çağının ötesinde muhteşem kalitede, teknolojik ve bence çok karizma ürün yap. Bir dandik yazılımı yapma. Bir b. Ktan klavye ışığı ekleme garip firma. Ama hala sözümün arkasındayım. Aorus Maserati gibi. Ulaşması zor. Kullanması aşırı farklı, kaliteli ve keyifli. Asıl fark tasarım ve performans olarak 4080/90 ama ülkemize gelir mi bilmiyorum.
Kendim Türkiye de Rusya da çalıştığım mağaza da kısa - uzun süre çeşitli ürünler kullandım, inceledim, uzk testi yaptım. Ya bendeki Aorus ve Aero ürünlerin kalitesi "şans" ya da servis, satış vs gördüklerimin etkisiyle en kaliteli ve uzun vadede paramın karşılığını aldığım tek marka oldu.
Her zaman alternatifiniz var hocam. Doğru konuşmak gerekirse 4060 Aorus o fiyata en kaliteli ürün bence. 54-55+ 4070 biraz lükse kaçıyor. 60/70 farkı, fiyat farkına değmez diye düşünüyorum. Aynı donanımda ürünler diye biliyorum. Bütçeyi sıyırıp illa 4080 almak isterseniz. Yerinizde olsaydım çok detaylı şekilde 4080 ROG STRIX Scar 17 inceler alırdım.
%50 şansa cw ihtimali var. O biraz değişken. Gerçekten her sesi cw sanan var. Rusya da g helper ile sesi kesen ya da öyle düşünen de var.
O Scar en büyük eksiği 300 nit(yanılmıyorsam) paneli. Bu da tolere edilebilir. Koca 4090 Aorus, X X markalarda 300-400 nit. Nadir 500.(MiniLED yoksa)
%100 DCI-P3 panelde 300 nit size zaten daha canlı ve parlak görünür. ASUS HDR reklamdan öte değil. Bu modelde bilmiyorum. Saçma ve dandik şekilde Dolby HDR olduğunu iddia ediyor. Üzgünüm ama b. Ktan YouTube HDR video açamıyor.
Aorus 10 bit paneli var. sRGB olsa bile renk canavarı. Teori de bu yüzden Dolby HDR sorunsuz çalışacak. 8 bit ROG'ya da X firması zaten keyif vermez. Aorus bile vermez IPS panelde. Yine de büyük artı. En kötü 20-90 nit + parlaklık sağlar. Özellikle Dolby bir film şahane olur.

@745396 Hocam merhaba, sizin tavsiyeniz üzerine Itopya'daki 4070'li aourusu aldım. Yeni geldi sayılır, hiç açmadım. Kurulum yapacağım da yapmam gereken ek bir şey var mı? İlk laptopum olacak, biraz da bilgisizim. Yardımcı olursanız sevinirim.

@745396 hocam merhaba, sizin tavsiyeniz üzerine İtopya'daki 4070'li aourusu aldım. Yeni geldi sayılır, hiç açmadım. Kurulum yapacağım da yapmam gereken ek bir şey var mı? İlk laptopum olacak, biraz da bilgisizim. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Bu piyasada bence alınabilir kaliteli ve özel bir ürün aldınız. Önce ürünü fiziksel olarak inceleyin. Ölü piksel testi yapın. Zaten Türkiye modellerinde Windows 11 yüklü geliyor. Sizin ürün farklı değildir. Üründe "Gigabyte Control Center" yüklü değilse Gigabyte'ya da Aorus web sitesinden uygun yazılımı indirin. AORUS 16X (2024) Support | Laptop - GIGABYTE Global sizin model 9sg sanırım. Görseldeki sürümü (Ağustos ayında ki) yükleyin. Control Center içinde çok çeşitli güncellemeler göreceksiniz. Hepsini eksiksiz yükleyin. Ses, Intel, Bluetooth, kart okuyucu, Thunderbolt vs sürücüleri ve özellikle BIOS. BIOS en son yükleyin ve yüklerken hiç acele etmeyin. Duruma göre 15-20 dk sürecektir. Siyah ekranda takılı kalabilir. Ya da defalarca açılıp kapanabilir. Sabırla açılmasını bekleyin. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Benim tüm Aorus ürünlerde BIOS uzun sürüyordu. Sizde 5-6 dk sürebilir ya da 15-20 dakika
Daha sonra Microsoft hesap açın ve Microsoft Store güncellemeleri yükleyin (bazı linsaslı uygulama güncellemesi yüksek ihtimal Microsoft Store da dır. Dolby Vision, Dolby Atmos vs)
Arkasından klasik Windows Update yapın. Grafik kartını yükleyin. Hepsi bu kadar. Size yegane tavsiyem ürüne zaman tanıyın. Yazılımı her zaman basit değil. Özellikle son sürümler biraz karışık ve gelişmiş. Bilgisayarın ana yazılım modu(AI, oyun, Turbo, yaratıcı, pil vs) fan eğrisi, yapay zeka modları, HDR, RGB, güncellemeler vs alışmak uzun zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum.
Tüm sürücüleri güncelledikten sonra sentetik test yapmanız iyi olur. Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-05-19-28-31-782_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-09-05-19-28-31-782_com.android.chrome.jpg
    60,4 KB · Görüntüleme: 139
Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Bu piyasada bence alınabilir kaliteli ve özel bir ürün aldınız. Önce ürünü fiziksel olarak inceleyin. Ölü piksel testi yapın. Zaten Türkiye modellerinde Windows 11 yüklü geliyor. Sizin ürün farklı değildir. Üründe "Gigabyte Control Center" yüklü değilse Gigabyte'ya da Aorus web sitesinden uygun yazılımı indirin. AORUS 16X (2024) Support | Laptop - GIGABYTE Global sizin model 9sg sanırım. Görseldeki sürümü (Ağustos ayında ki) yükleyin. Control Center içinde çok çeşitli güncellemeler göreceksiniz. Hepsini eksiksiz yükleyin. Ses, Intel, Bluetooth, kart okuyucu, Thunderbolt vs sürücüleri ve özellikle BIOS. BIOS en son yükleyin ve yüklerken hiç acele etmeyin. Duruma göre 15-20 dk sürecektir. Siyah ekranda takılı kalabilir. Ya da defalarca açılıp kapanabilir. Sabırla açılmasını bekleyin. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Benim tüm Aorus ürünlerde BIOS uzun sürüyordu. Sizde 5-6 dk sürebilir ya da 15-20 dakika
Daha sonra Microsoft hesap açın ve Microsoft Store güncellemeleri yükleyin (bazı linsaslı uygulama güncellemesi yüksek ihtimal Microsoft Store da dır. Dolby Vision, Dolby Atmos vs)
Arkasından klasik Windows Update yapın. Grafik kartını yükleyin. Hepsi bu kadar. Size yegane tavsiyem ürüne zaman tanıyın. Yazılımı her zaman basit değil. Özellikle son sürümler biraz karışık ve gelişmiş. Bilgisayarın ana yazılım modu(AI, oyun, Turbo, yaratıcı, pil vs) fan eğrisi, yapay zeka modları, HDR, RGB, güncellemeler vs alışmak uzun zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum.
Tüm sürücüleri güncelledikten sonra sentetik test yapmanız iyi olur. Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.
Öncelikle teşekkürler hocam, hepsini sırasıyla yapacağım. Takıldığım birkaç yer var, sırası gelince yardımınıza başvururum. En sonunda da test sonuçlarını paylaşırım ama şunu şimdiden söyleyebilirim ki kesinlikle kaliteli bir ürün. Tekrardan teşekkürler.

Öncelikle teşekkürler hocam, hepsini sırasıyla yapacağım. Takıldığım birkaç yer var, sırası gelince yardımınıza başvururum. En sonunda da test sonuçlarını paylaşırım ama şunu şimdiden söyleyebilirim ki kesinlikle kaliteli bir ürün. Tekrardan teşekkürler.

Hocam her zaman yazabilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.

@745396 hocam Control Center yüklü geldi ama nereden sesi, Thunderbolt'u falan yükleyeceğimi bulamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan bakabilirsiniz. Ya da ekran resmi atın bakayım. Belki ses Thunderbolt gerekli değildir zaten. Örnek olması için söyledim hocam.

@745396 Hocam bu sorunu çözdüm, Windows update güncellemelerini yapıyorum da bundan sonra grafik kartını nasıl yükleyeceğim?

Bir de ücretsiz bir test uygulaması öneriniz var mı?

Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.

Bu kısım testler hocam. Hepsi ücretsiz. NVIDIA sitesinden g Experience yükleyin hocam. Bir hesap açın oradan Gaming'ya da Studio sürücü yükleyebilirsiniz. Oyun optimizasyonu falan sağlıyor.

İlave tes: SSD okuma yazma hızı için CrystalDiskMark kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı