PrOoFfStRiKeR
Megapat
Ne yaptınız, aldınız mı?
Uzun zamandır üniversite için laptop arayışı içindeydim birçok modele göz gezdirdim ancak çoğunun fiyat artması veya stok olmaması nedeniyle vazgeçtim. Şu an bu ürün 54K fiyatla satılıyor 5 adet stoku var (güncelleniyor mu bilemem) bana mantıklı geliyor tek eksiği taksitli olmaması tek çekim ile alınacak olması beni zorluyor. Cihazı kullanan veya araştıranların kişisel görüşlerini merak ediyorum yorum yaparlarsa sevinirim. Yabancı 1-2 forumda cihaz için 240W adaptörle oyunlarda pil azalması olabileceği nadiren yaşandığını yazmışlardı linki kaybettiğim için atamıyorum hakkında bilgisi olan var mı? Bilgisayardan beklentim güçlü işlemci-güçlü ekran kartı-soğutma-fiziksel olarak en ufak şeyde defome olmaması bu özelliklere uyan başka model öneriniz var ise tabii ki taksitli fiyat olması şartıyla aşağıya bekliyorum. İtopya mağazasında satışı yok webde satılıyor ancak gidip sorsak orada taksit yapma imkanları olur mu?
@745396 sizi biraz yormuş olacağım zaten cihaz hakkında görüşlerinizi defalarca dile getirdiniz son bir ekleme ile özellikle pil konusunda yardımınız benim için iyi olacaktır markayı forumda en iyi tanıyan birkaç kişiden birisiniz.
@Artoria Pendragon hocam sizin de görüşlerinizi merak ediyorum.
Ürün linki: www.itopya.com/aorus-16x-9sg-i7-13650hx-16gb-ddr5-rtx4070-gddr6-8gb140-w-1tb-ssd-16-wqxga-165hzpantone-w11h-ga_u26608?__cf_chl_rt_tk=e4ebttuILuMcpixkhOtXU6YNSbh90ePM3GX6MCyHl3I-1724235456-0.0.1.1-6612#bTableUrunDetay
@745396 hocam merhaba, sizin tavsiyeniz üzerine İtopya'daki 4070'li aourusu aldım. Yeni geldi sayılır, hiç açmadım. Kurulum yapacağım da yapmam gereken ek bir şey var mı? İlk laptopum olacak, biraz da bilgisizim. Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle teşekkürler hocam, hepsini sırasıyla yapacağım. Takıldığım birkaç yer var, sırası gelince yardımınıza başvururum. En sonunda da test sonuçlarını paylaşırım ama şunu şimdiden söyleyebilirim ki kesinlikle kaliteli bir ürün. Tekrardan teşekkürler.Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Bu piyasada bence alınabilir kaliteli ve özel bir ürün aldınız. Önce ürünü fiziksel olarak inceleyin. Ölü piksel testi yapın. Zaten Türkiye modellerinde Windows 11 yüklü geliyor. Sizin ürün farklı değildir. Üründe "Gigabyte Control Center" yüklü değilse Gigabyte'ya da Aorus web sitesinden uygun yazılımı indirin. AORUS 16X (2024) Support | Laptop - GIGABYTE Global sizin model 9sg sanırım. Görseldeki sürümü (Ağustos ayında ki) yükleyin. Control Center içinde çok çeşitli güncellemeler göreceksiniz. Hepsini eksiksiz yükleyin. Ses, Intel, Bluetooth, kart okuyucu, Thunderbolt vs sürücüleri ve özellikle BIOS. BIOS en son yükleyin ve yüklerken hiç acele etmeyin. Duruma göre 15-20 dk sürecektir. Siyah ekranda takılı kalabilir. Ya da defalarca açılıp kapanabilir. Sabırla açılmasını bekleyin. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Benim tüm Aorus ürünlerde BIOS uzun sürüyordu. Sizde 5-6 dk sürebilir ya da 15-20 dakika
Daha sonra Microsoft hesap açın ve Microsoft Store güncellemeleri yükleyin (bazı linsaslı uygulama güncellemesi yüksek ihtimal Microsoft Store da dır. Dolby Vision, Dolby Atmos vs)
Arkasından klasik Windows Update yapın. Grafik kartını yükleyin. Hepsi bu kadar. Size yegane tavsiyem ürüne zaman tanıyın. Yazılımı her zaman basit değil. Özellikle son sürümler biraz karışık ve gelişmiş. Bilgisayarın ana yazılım modu(AI, oyun, Turbo, yaratıcı, pil vs) fan eğrisi, yapay zeka modları, HDR, RGB, güncellemeler vs alışmak uzun zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum.
Tüm sürücüleri güncelledikten sonra sentetik test yapmanız iyi olur. Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.
Öncelikle teşekkürler hocam, hepsini sırasıyla yapacağım. Takıldığım birkaç yer var, sırası gelince yardımınıza başvururum. En sonunda da test sonuçlarını paylaşırım ama şunu şimdiden söyleyebilirim ki kesinlikle kaliteli bir ürün. Tekrardan teşekkürler.
@745396 hocam Control Center yüklü geldi ama nereden sesi, Thunderbolt'u falan yükleyeceğimi bulamadım.
Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.