Eki Görüntüle 2309588Eki Görüntüle 2309589
Hocam işin doğrusu Gigabyte Control Center'da şu ayarlar dışında çok az kullandım, Turbo modu dediğiniz gibi testlerde açacağım sadece ve pek göze batan büyük bir problem yaşamadım açıkçası. Başka bir konuda da gördüğüm ekrandaki gri çizgi problemi bende de oldu fakat yaptığım BIOS güncellemesinden sonra 2-3 saattir laptopun başında olmama rağmen bir daha hiç rastlamadım gri çizgilere. 10 bit maalesef desteklemiyor ekran, firma daha yüksek modellere koymayı tercih etmiş sanırım. Ona rağmen birçok özelliğiyle gerçekten iyi hissettiriyor laptop.
Eki Görüntüle 2309595
HDR olayını tam anlayamadım açıkçası. Atıyorum HDR sadece YouTube'dan, Netflix'ten vs. bir şeyler izlerken mi aktif oluyor? Yoksa normal kullanımda da açık olan bir şey mi? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim hocam
Eki Görüntüle 2309588Eki Görüntüle 2309589
Hocam işin doğrusu Gigabyte Control Center'da şu ayarlar dışında çok az kullandım, Turbo modu dediğiniz gibi testlerde açacağım sadece ve pek göze batan büyük bir problem yaşamadım açıkçası. Başka bir konuda da gördüğüm ekrandaki gri çizgi problemi bende de oldu fakat yaptığım BIOS güncellemesinden sonra 2-3 saattir laptopun başında olmama rağmen bir daha hiç rastlamadım gri çizgilere. 10 bit maalesef desteklemiyor ekran, firma daha yüksek modellere koymayı tercih etmiş sanırım. Ona rağmen birçok özelliğiyle gerçekten iyi hissettiriyor laptop.
Eki Görüntüle 2309595
HDR olayını tam anlayamadım açıkçası. Atıyorum HDR sadece YouTube'dan, Netflix'ten vs. bir şeyler izlerken mi aktif oluyor? Yoksa normal kullanımda da açık olan bir şey mi? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim hocam
Gri çizgi sorunu devam ediyor mu hocam.
@745396 Gigabyte Aorus 16X 4060 modelini satın aldım. gcc uygulaması üzerindeki güncellemeleri, Windows ve NVIDIA sürücülerini kurdum. Bir de şu testleri yaptım:
@745396 Gigabyte Aorus 16X 4060 modelini satın aldım. gcc uygulaması üzerindeki güncellemeleri, Windows ve NVIDIA sürücülerini kurdum. Bir de şu testleri yaptım:
Sizce herhangi bir sorun var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Öncelikle hayırlı olsun. Bence 4060 ile iyi tercih yaptınız. İlk izleniminiz nasıl?
Ürün Cinebench'te alması gereken puanı almış. Control Center BIOS güncelleme sonrası bir ihtimal(dert etmeyecek şekilde) Cinebench 23 puan düşüşü yaşanmış olabilir.
SSD okuma yazma fazlasıyla yeterli hızlarda.
FurMark temiz görünüyor yine.
Tüm testleri Turbo mod yaptığınız belli gibi. Belritmekte fayda var yine tüm sentetik testleri Turbo mod yapın. Sıcaklık ve W değerini izlediniz mi? Dilerseniz HWiNFO yükleyip izleyebilirsiniz. Kaç W kaç derece, frekans hızı vs.
şart değil ama yine Turbo mod 10-20-30 dk isteğinize göre AIDA64 stres testi yapabilirsiniz.
Sağ olun, ilk izlenimlerim gayet iyi. Klavyesi küçük gibi geldi ama uzun süredir laptop kullanmadım, ondan sanırım. Ölü piksel testi yaptım, sorun çıkmadı. Işık sızmasına da baktım, onda da sorun yok. FurMark testini yaparken watt değerine bakmadım, onun için bir daha yapacağım.
Hocam bu Control Center arayüzü, işlevi benden çok farklı. Bu yüzden sadece tahmini tavsiye verebilirim. Deneyerek en iyi sonucu kendiniz bulabilirsiniz. AI performansını beğenmezseniz normal mod, normal fan ayarı fazlasıyla yeterli olacaktır. Gaming mod ve hala varsa Gaming fan ayarı. Gri sorunu sizin de yaşamanız çok garip durum. Bence artık sorun yazılımsal diyebiliriz. Umarım tekrar yaşamazsınız. Yaşarsanız yazın bir şeyler deneyebiliriz.
O HDR tam performanslı değil. YouTube HDR bir video açtığınız zaman sağ alt köşede HDR aktif SE HDR var diye biliyorum. Bu biraz ROG benziyor. Sanki reklam hareketi gibi. Ama emin olabilirsiniz Dolby demo videoları ya da kaliteli HDR bir film, dizi çok farklı görünür. HDR olsa bile 8 bit fazla zevk vermez. 10 bit lazım. Daha doğrusu IPS panel yerine OLED lazım. Her şekilde Dolby olması bir avantaj bence. Phantone+Dolby Vision, kalibre Delta renk seviyesi, Dolby Atmos ile görsel şölen yaşarsınız. Görmediyseniz forumda sizin ürünün incelemesi var(sentetik sonuçları referans alabilirsiniz) ve bu Rus kanalı kısa süre önce iyi bir inceleme yaptı yine.
Sizce herhangi bir sorun var mı? Cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba hocam. Öncelikle hayırlı olsun. Bu piyasada bence alınabilir kaliteli ve özel bir ürün aldınız. Önce ürünü fiziksel olarak inceleyin. Ölü piksel testi yapın. Zaten Türkiye modellerinde Windows 11 yüklü geliyor. Sizin ürün farklı değildir. Üründe "Gigabyte Control Center" yüklü değilse Gigabyte'ya da Aorus web sitesinden uygun yazılımı indirin. AORUS 16X (2024) Support | Laptop - GIGABYTE Global sizin model 9sg sanırım. Görseldeki sürümü (Ağustos ayında ki) yükleyin. Control Center içinde çok çeşitli güncellemeler göreceksiniz. Hepsini eksiksiz yükleyin. Ses, Intel, Bluetooth, kart okuyucu, Thunderbolt vs sürücüleri ve özellikle BIOS. BIOS en son yükleyin ve yüklerken hiç acele etmeyin. Duruma göre 15-20 dk sürecektir. Siyah ekranda takılı kalabilir. Ya da defalarca açılıp kapanabilir. Sabırla açılmasını bekleyin. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Benim tüm Aorus ürünlerde BIOS uzun sürüyordu. Sizde 5-6 dk sürebilir ya da 15-20 dakika.
Daha sonra Microsoft hesap açın ve Microsoft Store güncellemeleri yükleyin (bazı linsaslı uygulama güncellemesi yüksek ihtimal Microsoft Store da dır. Dolby Vision, Dolby Atmos vs)
Arkasından klasik Windows Update yapın. Grafik kartını yükleyin. Hepsi bu kadar. Size yegane tavsiyem ürüne zaman tanıyın. Yazılımı her zaman basit değil. Özellikle son sürümler biraz karışık ve gelişmiş. Bilgisayarın ana yazılım modu(AI, oyun, Turbo, yaratıcı, pil vs) fan eğrisi, yapay zeka modları, HDR, RGB, güncellemeler vs alışmak uzun zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum.
Tüm sürücüleri güncelledikten sonra sentetik test yapmanız iyi olur. Keyfinize göre Cinebench 23 - 24, AIDA64 (20-30 dk stres testi), 3D mark (Steam bir kısmı ücretsiz) bu ve benzer programları sadece Control Center üzerinden "Turbo" modu kullanarak yapın. Test esnasında GPU, CPU W ve sıcaklık değerini HWiNFO programı ile izleyin. Dilerseniz değerleri buradan paylaşın.
Hocam 1 haftadır üniversitedeydim ve laptopu yanıma almamıştım, bu hafta laptopu almak için eve döndüm daha yeni okuyabiliyorum. Testlerini yapamadan gitmek zorunda kalmıştım geçen hafta fakat testlerden hariç gri çizgi sorunu devam ediyor maalesef. Yalnızca 60Hz de sıkıntısız kullanabiliyorum onun haricinde 165Hz de denediğim herhangi bir kombinasyonda (bazen bir hayli aralıklı olsa da) sorunu gözlemledim. Şu an 60Hz de 10 dk dır kullanıyorum hiçbir problem yok, umarım yazılımsaldır diye dua etmekten başka çarem yok şu anda :/
Güncelleme: Gigabyte'ın sitesinden en son Gcc'ı indirdiğimden itibaren (yaklaşık 5-6 saat) gri çizgilerle hiç karşılaşmadım, umarım çözülmüştür.
Kolay gelsin hocam uzun araştırmalar sonucu Aorus 16X 4060 modelini aldım. 2 gün sonra 4070'li modeli 4 bin TL indirime girerek aradaki fark 5 bin TL kadar oldu ilk olarak sormak istediğim Aorus 16X de 4060 ve 4070 arasında aşırı derecede fark olur mu ekranın 2K olması sebebiyle 4060 yetersiz kalır mı? 2. olarak bilgisayarı henüz açıp denemedim bu yazınızda hemen hemen ilk kurulum ve güncellemelerde neler yapılması gerektiğini anladım fakat bir şey sormak istiyorum BIOS güncellemesinden bahsetmişsiniz bu BIOS güncellemesi gcc de ses, kart okuyucu ve diğer sürücülerin Update sinin yapıldığı sekmedemi yer alıyor yoksa farklı bir şekildemi yapmamız gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkür ederim yardımınız içinSon durum ne hocam? Sorun ilk gün söylediğim gibi %99 yazılımsal. G-SYNC ve Control Center yüksek ihtimal çakışıyor. Anlamadığım şey Rusya da konuyla ilgili en ufak şikayet görmedim ben. Umarım sorununuz çözülmüştür. Forumdan bir arkadaş aynı sorundan muzdaripti son durum ne bilmiyorum geri dönüş yapmadı kendisi.
Merhaba hocam. Hayırlı olsun öncelikle. Fiyat 10k iken 4060/70 fark etmezdi. 4-5 k olunca 4070 düşünmeye değerdi. Zaten ürünü almışsınız. Türkiye de satılan 16X i7 13650HX 4060/70 harici fark yok. Benim bildiğim bu şekilde. Aynı panel, aynı RAM, aynı soğutma sistemi, aynı yazılım vs.
4060 2K konusunda kendimden örnekle açıklamak zorundayım. Bende Gigabyte Aero 15 OLED 4K var. 3070 hala cayır cayır AAA oyunlarda 4K 30-60 FPS besliyor. 4060 4070'den 2K kabaca %15 daha düşük performans verecektir. Aman aman FPS derdiniz yok 60 FPS yeter derseniz 4060 sizi hiç üzmez. Render ve CUDA farkı yüzünden 4070 bir adım daha iyi. Yine kabaca 4060 4 yıl giderse, 4070 +1-1'5 yıl ekler.
DLSS, FSR derken her şekilde 2K 60 alırsınız bence. Çok daha sonralar olmadı çözünürlük düşersiniz. Çözünürlük düşünce görüntü çamur olmaz (bendeki ürünlerde böyleydi)
** DLSS bende görüntü bozuyor garip şekilde.
***Bıos konusunda Control Center içinden yükleyebilirsin. Gerekli yazılımlar neredeyse eksiksiz kontrol Center içinde. Belki birkaç yazılım Microsoft Store olabilir (sadece tahmini) Dolby Atmos, Dolby HDR lisans ve programı gibi.
Her Gigabyte Aorus-Aero alan arkadaşa söylediğim gibi BIOS esnasında sabırlı olun. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. BIOS uzun sürebilir.
Control Center yazılımına alışmak biraz zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum. Yakın zamanda neredeyse her ay yeni Control Center yazılımı geliyor. Değişiklikleri takip edemiyorum. Bendeki ürün 11.nesil Control Center var çok farklılıklar var. Yine de her konuda elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
Hocam saçma olabilir fakat ben evdeyken laptopu genellikle 24' monitörümle aynı masada kullanıyordum, acaba bir parazitlenme gibi bir şey olabilir mi o durum diye düşünmedim değil. Şu anlık sorun yok çok şükür. Sadece bu fan olayına alışmam lazım, 4 yıldır masaüstü kullandığım için çok sesli geliyor şu an banaSon durum ne hocam? Sorun ilk gün söylediğim gibi %99 yazılımsal. G-SYNC ve Control Center yüksek ihtimal çakışıyor. Anlamadığım şey Rusya da konuyla ilgili en ufak şikayet görmedim ben. Umarım sorununuz çözülmüştür. Forumdan bir arkadaş aynı sorundan muzdaripti son durum ne bilmiyorum geri dönüş yapmadı kendisi.
Merhaba hocam. Hayırlı olsun öncelikle. Fiyat 10k iken 4060/70 fark etmezdi. 4-5 k olunca 4070 düşünmeye değerdi. Zaten ürünü almışsınız. Türkiye de satılan 16X i7 13650HX 4060/70 harici fark yok. Benim bildiğim bu şekilde. Aynı panel, aynı RAM, aynı soğutma sistemi, aynı yazılım vs.
4060 2K konusunda kendimden örnekle açıklamak zorundayım. Bende Gigabyte Aero 15 OLED 4K var. 3070 hala cayır cayır AAA oyunlarda 4K 30-60 FPS besliyor. 4060 4070'den 2K kabaca %15 daha düşük performans verecektir. Aman aman FPS derdiniz yok 60 FPS yeter derseniz 4060 sizi hiç üzmez. Render ve CUDA farkı yüzünden 4070 bir adım daha iyi. Yine kabaca 4060 4 yıl giderse, 4070 +1-1'5 yıl ekler.
DLSS, FSR derken her şekilde 2K 60 alırsınız bence. Çok daha sonralar olmadı çözünürlük düşersiniz. Çözünürlük düşünce görüntü çamur olmaz (bendeki ürünlerde böyleydi)
** DLSS bende görüntü bozuyor garip şekilde.
***Bıos konusunda Control Center içinden yükleyebilirsin. Gerekli yazılımlar neredeyse eksiksiz kontrol Center içinde. Belki birkaç yazılım Microsoft Store olabilir (sadece tahmini) Dolby Atmos, Dolby HDR lisans ve programı gibi.
Her Gigabyte Aorus-Aero alan arkadaşa söylediğim gibi BIOS esnasında sabırlı olun. Zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. BIOS uzun sürebilir.
Control Center yazılımına alışmak biraz zaman alabilir. 10-15 güne alışacağınızı düşünüyorum. Yakın zamanda neredeyse her ay yeni Control Center yazılımı geliyor. Değişiklikleri takip edemiyorum. Bendeki ürün 11.nesil Control Center var çok farklılıklar var. Yine de her konuda elimden geldiğince yardımcı olabilirim. Tekrar hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.