Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
@745396 hocam tekrardan selamlar, rahatsız ediyorum yeniden sizi. Şu anda Aorus 16X'ten yazıyorum bu mesajı :) Gigabyte Control Center'ın güncellemelerini yaptım, bios güncelledim, windows update'leri hallettim oyun ve test için artık hazırız diye düşünüyorum :D Laptoptan tam performans alabilmek için GCC'den hangi moda almamı önerirsiniz? Bir de ekstradan yapmam gereken bir şey var mıdır?

@745396 https://www.brack.ch/asus-notebook-...gcg2jnWCR-4Ezzzzzzzz~Ni9ggcg2jnWCR-4Ezzzzzzzz

Sizce hangisi.

Hocam merhaba. Size İsveç'ya da İsviçre'den bir ürün almamışdıydık? 😄
İki ürün arasında Aorus çok daha iyi olur. Yurt dışı i9 ya da 14650HX 4070 şansınız varsa onu satın alabilirsiniz. Dönem dönem 14650HX sağlam indirim alıyor.

@745396 hocam tekrardan selamlar, rahatsız ediyorum yeniden sizi. Şu anda Aorus 16X'ten yazıyorum bu mesajı :) Gigabyte Control Center'ın güncellemelerini yaptım, BIOS güncelledim, Windows Update'leri hallettim oyun ve test için artık hazırız diye düşünüyorum :D laptoptan tam performans alabilmek için Gcc'den hangi moda almamı önerirsiniz? Bir de ekstradan yapmam gereken bir şey var mıdır?

Merhaba hocam.
Ürünü beğendiniz mi? Çok merak ediyorum doğrusu.
*Sentetik test esnasında 'Turbo' mod aktif edin.
*Oyun ya da gündelik kullanımda AI ya da normal ya da Gaming fazlasıyla iş görür. CPU odaklı oyun oynamazsanız pil dengeli olursa ürün daha serin olur. GPU çok fark etmiyor(en azından bende böyle)

Geç olsa da adamakıllı incelemesi var yine. Refarans alabilirsiniz.

İki ürün arasında Aorus çok daha iyi olur. Yurt dışı i9 ya da 14650HX 4070 şansınız varsa onu satın alabilirsiniz. Dönem dönem 14650HX sağlam indirim alıyor.

Merhaba hocam.
*Oyun ya da gündelik kullanımda AI ya da normal ya da Gaming fazlasıyla iş görür. CPU odaklı oyun oynamazsanız pil dengeli olursa ürün daha serin olur. GPU çok fark etmiyor(en azından bende böyle)

Merhaba hocam.

Yok hocam, ilk defa İsviçre'den ürün alacaktım, ancak vazgeçtim. Sanırım Türkiye'den alacağım. Aklımda şu an iki laptop var: 1. Gigabyte, 2. HP.

Yok hocam, ilk defa İsviçre'den ürün alacaktım, ancak vazgeçtim. Sanırım Türkiye'den alacağım. Aklımda şu an iki laptop var: 1. Gigabyte, 2. HP.

Hatlar karıştı hocam. Kusura bakmayın 😅
4070 şart mı? 4060 Aorus en son 45k civarında satılıyordu. Fiyat farkı "bence fazla". Elbette ileriye dönük 4070 daha iyi seçim olabilir.
HP fazla deneyimim yok. (Rusya da ürünleri tutulmuyor.) HP hakkında forumdan net bilgi alabilirsiniz. Aorus nadir ve kaliteli bir marka. Çoğu ürünü kaliteli. Kendim 4 farklı ürününü kullandım ve hala kullanıyorum (3 yıldır) hiç sorun yaşamadım. Aorus nedir ne değildir biliyorum. Gönül rahatlığıyla ben Aorus tavsiye edebilirim. HP göre bence avantajı: *çok daha kaliteli kasa ve soğutma * yüksek ihtimal Aorus paneli daha kaliteli ve nit değeri yüksek
Türkiye hakkında emin olmadığım tek yanı servis durumu. Forumdan gördüğüm kadarıyla MSI servisi ilgileniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Forumda Aorus 4060/70 kullanıcıları var.
Gigabyte eksikleri: *ram 5600MHz 8*2 Samsung DDR5. ama işlemci desteği 4800MHz. Pek fazla kaybınız olmaz yine.
*Gigabyte Control Center alışmak zor! Aslında menü hem basit hem karmaşık ve gelişmiş.
Forumda bulduğum tüm inceleme, makale paylaştım bakabilirsiniz.

Hatlar karıştı hocam. Kusura bakmayın 😅
4070 şart mı? 4060 Aorus en son 45k civarında satılıyordu. Fiyat farkı "bence fazla". Elbette ileriye dönük 4070 daha iyi seçim olabilir.
HP fazla deneyimim yok. (Rusya da ürünleri tutulmuyor.) HP hakkında forumdan net bilgi alabilirsiniz. Aorus nadir ve kaliteli bir marka. Çoğu ürünü kaliteli. Kendim 4 farklı ürününü kullandım ve hala kullanıyorum (3 yıldır) hiç sorun yaşamadım. Aorus nedir ne değildir biliyorum. Gönül rahatlığıyla ben Aorus tavsiye edebilirim. HP göre bence avantajı: *çok daha kaliteli kasa ve soğutma * yüksek ihtimal Aorus paneli daha kaliteli ve nit değeri yüksek.
Türkiye hakkında emin olmadığım tek yanı servis durumu. Forumdan gördüğüm kadarıyla MSI servisi ilgileniyor. Ne kadar doğru bilmiyorum. Forumda Aorus 4060/70 kullanıcıları var.
Gigabyte eksikleri: *ram 5600MHz 8*2 Samsung DDR5. ama işlemci desteği 4800MHz. Pek fazla kaybınız olmaz yine.
*Gigabyte Control Center alışmak zor! Aslında menü hem basit hem karmaşık ve gelişmiş.
Forumda bulduğum tüm inceleme, makale paylaştım bakabilirsiniz.

4070 şart değil ama ekran 2K olduğu için 4070 daha iyi olur diye düşünmüştüm. 4060, 2K'da rahat oynatır diyorsanız onu da alabilirim.

4070 şart değil ama ekran 2K olduğu için 4070 daha iyi olur diye düşünmüştüm. 4060, 2K'da rahat oynatır diyorsanız onu da alabilirim.

Oyun odaklı doğrusu bence fiyat farkına değmez. Eğer aman aman FPS derdiniz yoksa. Kendimde 11800H 3070(105W) 4K besliyor 3 yıldır oyunları. Kimi oyun 40-50 kimisi 60+. Kabaca 4070 2K çözünürlükte %15 daha performanslı olur. Oyun harici render işlerinde CUDA farkı var. 4070 daha iyi seçenek. Yine aman aman fark değil. 10 dk iş 15 dk biter (sadece tahmini) ayrıca bildiğim kadarıyla i7 13650HX 4060/70 a-Z tamamen aynı kasa, donanıma sahip. Yine 1TB 16 RAM, 400-500 nit panel %100 sRGB, 75-80 DCI-P3 vs.
Aslında cevap sizde. sadece 4060/70 aynı kasa aynı işlemci en az 10k farka değer mi? Doğrusu ben 4060 tercih edebilirdim. 2'5 k 55-60FPS+ yeter derseniz durum bu. DLSS, FSR mod derken FPS kesinlikle + oynar. Belirtmek gerekir ki (yine sadece tahmini) 4060 4 yıl iyi seviye hizmet ederse, 4070 +1-1'5 yıl ekleyebilir.

Oyun odaklı doğrusu bence fiyat farkına değmez. Eğer aman aman FPS derdiniz yoksa. Kendimde 11800H 3070(105W) 4K besliyor 3 yıldır oyunları. Kimi oyun 40-50 kimisi 60+. Kabaca 4070 2K çözünürlükte %15 daha performanslı olur. Oyun harici render işlerinde CUDA farkı var. 4070 daha iyi seçenek. Yine aman aman fark değil. 10 dk iş 15 dk biter (sadece tahmini) ayrıca bildiğim kadarıyla i7 13650HX 4060/70 a-Z tamamen aynı kasa, donanıma sahip. Yine 1TB 16 RAM, 400-500 nit panel %100 sRGB, 75-80 DCI-P3 vs.
aslında cevap sizde. Sadece 4060/70 aynı kasa aynı işlemci en az 10k farka değer mi? Doğrusu ben 4060 tercih edebilirdim. 2'5 k 55-60FPS+ yeter derseniz durum bu. DLSS, FSR mod derken FPS kesinlikle + oynar. Belirtmek gerekir ki (yine sadece tahmini) 4060 4 yıl iyi seviye hizmet ederse, 4070 +1-1'5 yıl ekleyebilir.

Mantıklı konuşuyorsunuz hocam, aman aman FPS derdim de yok. Gigabyte olanı tercih edersem, 4060 olanı alacağım.

Merhaba hocam.

Hocam laptop henüz 1 günlük kullanımda fazlasıyla hoşuma gitti, gerek tasarımı olsun gerek ekranı olsun fazlasıyla iyi. İncelemede panel niye kötülenmiş anlamadım doğrusu, bu fiyat bandındaki laptop ekranlarının kalitesi ortada. Furmark ve AIDA 64 testlerini yapacağım şimdi

Hocam laptop henüz 1 günlük kullanımda fazlasıyla hoşuma gitti, gerek tasarımı olsun gerek ekranı olsun fazlasıyla iyi. İncelemede panel niye kötülenmiş anlamadım doğrusu, bu fiyat bandındaki laptop ekranlarının kalitesi ortada. FurMark ve AIDA 64 testlerini yapacağım şimdi.

Hocam tamamen katılıyorum. Premium kalitede bir ürün. Bazen yazılımsal sorun yaşanabilir. Control Center alışınca her şey yolunda olacak. Paneli X fiyata satılan Legion Pro ile aynı panel var. Profesyonel işler için bile yeterli. Beğenmedikleri durum %100 DCI-P3 olmaması. Bu da günlük ve oyun kullanımında pek fark yaratmaz. Zaten DCI-P3 70-80 aralarında. Fiyatına göre lüks özelliklere sahip ürün. Testleri bekliyorum. Cinebench, 3D mark (Steam ücretsiz) ve elbette oyun testleri. Merak ediyorum. Dolby HDR sizde nasıl? Bazı üründe 10bit panel var. Rusya da bu şekilde görmüştüm. Sanırım i9 ve 14. nesil olan panel 10 bit olabilir.

Hocam tamamen katılıyorum. Premium kalitede bir ürün. Bazen yazılımsal sorun yaşanabilir. Control Center alışınca her şey yolunda olacak. Paneli X fiyata satılan Legion Pro ile aynı panel var. Profesyonel işler için bile yeterli. Beğenmedikleri durum %100 DCI-P3 olmaması. Bu da günlük ve oyun kullanımında pek fark yaratmaz. Zaten DCI-P3 70-80 aralarında. Fiyatına göre lüks özelliklere sahip ürün. Testleri bekliyorum. Cinebench, 3D mark (Steam ücretsiz) ve elbette oyun testleri. Merak ediyorum. Dolby HDR sizde nasıl? Bazı üründe 10bit panel var. Rusya da bu şekilde görmüştüm. Sanırım i9 ve 14. nesil olan panel 10 bit olabilir.
1726241274676.png
1726241375558.png

Hocam işin doğrusu Gigabyte Control Center'da şu ayarlar dışında çok az kullandım, turbo modu dediğiniz gibi testlerde açacağım sadece ve pek göze batan büyük bir problem yaşamadım açıkçası. Başka bir konuda da gördüğüm ekrandaki gri çizgi problemi bende de oldu fakat yaptığım bios güncellemesinden sonra 2-3 saattir laptopun başında olmama rağmen bir daha hiç rastlamadım gri çizgilere. 10 bit maalesef desteklemiyor ekran, firma daha yüksek modellere koymayı tercih etmiş sanırım. Ona rağmen birçok özelliğiyle gerçekten iyi hissettiriyor laptop.

1726241873021.png

HDR olayını tam anlayamadım açıkçası. Atıyorum HDR sadece Youtube'dan, Netflix'ten vs. bir şeyler izlerken mi aktif oluyor? Yoksa normal kullanımda da açık olan bir şey mi? Bu konuda da beni aydınlatırsanız sevinirim hocam :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı