Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Hocam bir şey sorucam siz ram'i değiştirdiniz mi bide ram değiştirme olayı çok zor mu?

Hocam bende 48k fiyata bu ürünü almayı düşünüyorum mahkemeye başvurdunuz mu ya da sorun çözüldü mü?

Hocam Gigabyte Aorus 16X 9sg laptopu daha bugün almıştım. Ama pil ömründe bir sorun var bunun için ayrı bir konu da açtım. Full charge capacity 89.1'lerde. Design capacity ise 99 MWh olmasına rağmen. Şarj oluyor oluyor ama asla 90'ı gecmiyor hocam. Ne yapmam lazım @745396

Nereden kontrol ediyorsunuz onu? Neden hemen endişelisiniz anlamıyorum doğrusu. Uzun zamandır çoğu markanın ürünleri %70/80/90 şarj etmeyi durdurur. Aorus'ta bu otomatik ve genelde Control Center içinde şarj politikası kısmında oluyor. Control Center detaylı bakarsanız anlarsınız.

Hocam komut istemi üzerinden battery Life raporu alıp kontrol ettim. Control Center'da her yere baktım. Benim bilmediğim bir sekme mi var? Şarj politikası için. Görsel ektedir.

Dosya Ekleri

• IMG_20241105_132515.jpg
    157 KB · Görüntüleme: 64
Hocam komut istemi üzerinden battery Life raporu alıp kontrol ettim. Control Center'da her yere baktım. Benim bilmediğim bir sekme mi var? Şarj politikası için. Görsel ektedir.

Şarj modu Full kapasite yazıyor. Sizde 0-100 seçili her şey normal. Ama bu sorun değil merak etmeyin. Bendeki tüm Aero Aorus ürünlerde aynıydı. %90/97 arası 5-6 gün %100 için beklediğimi hatırlıyorum. Yazılımsal ve otomatik bir durum.
Yine de siz şarj protokolünü manuel 100/99 vs yapın daha sonra %100 şarj olacaktır. (24 model Aorus/aero kullanmadım hiç ama yine aynı şekilde olacaktır)

Hocam teşekkürler yardımınız için. Manuel olarak nasıl şarj protokolü yapacağım? Rehber bir yazı var mı bunun için.

Hocam teşekkürler yardımınız için. Manuel olarak nasıl şarj protokolü yapacağım? Rehber bir yazı var mı bunun için.

Yok hocam orada basit bir grafik olmalı. 50-56-60-70.... Sadece sayıyı seçin tamam. Rehber vs gerek yok.

Bende bu şekilde. Sizde de aynı olmalı.

Sizde 3 seçenek mi var? Standart, costimize ve aktif kullandığınız ful kapasite şarj. Standart varsa o seçenek, 0-100 doldurur ya da costimize kendiniz bir değer verir (100-99-98.. Gibi) oraya kadar şarj eder ve batarya sağlığı korur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-05-14-20-18-536_com.miui.gallery.jpg
    47,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:

Hocam bendeki dediğiniz gibi 3 seçenek var. Full capacity, balance mode (yuzde 80 limitli), maximize battery health mode ( yuzde 60 limitli). Custom mode yok.

Hocam bendeki dediğiniz gibi 3 seçenek var. Full capacity, balance mode (yuzde 80 limitli), maximize battery health mode ( yuzde 60 limitli). Custom mode yok.

Menü ve işleyiş benden farklı hocam. Ne yazık ki başka yol bilmiyorum. Arada 3 profil arasında geçiş yapın düzelir bence. AI tarafında bir ayarı olabilir. Detaylı göz atın vardır ayarı. Ama tekrar ediyorum endişe etmenize gerek yok. Dün kendi ürünümde 4K MKV film izlerken bile benim şarj %97'e düştü. Bu drain mi? Elbette hayır. AI gerekli ayarlamaları yapıyor. Bendeki Azure sizdeki AI'den daha ilkel. Ama aynı durum söz konusu. Batarya %100 yapsanız bile kafasına göre 99/100/85 vs dolduracaktır. Önemli olan batarya sağlığı. O konuda kesinlikle harika. Kendi ürünüm ve kısa süreli kullanıp sattığım diğer ürünler 2/3 yıldır ilk günkü batarya performansı veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…