Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Hocam bildiğim emin olduğum 45k Aorus 4060 var. Haricinde pek bilgim yok. TUF alırsanız kesinlikle a serisi alın yine. F nazaran daha iyi. Sanki düşündüğünüz model şu anda en iyi tercih gibi. Bildiğim fiyata LOQ vardı. Bazı kişiler batarya azalması sorunu yaşamış. Son durum ne bilmiyorum. Rusya da benzer sorunlarda iletişime geçip "ücretsiz" yüksek W adaptör değişimi yapmışlardı.
Hocam bir şey sorucam siz ram'i değiştirdiniz mi bide ram değiştirme olayı çok zor mu?

Merhaba kolay gelsin sorunum hala devam etmesine rağmen tarafsız yaklaşacağım değerlendirmeye ama bilmenizi isterim ki sorun yaşayabilirsiniz bu grilenme sorununu ve çok canınız sıkılabilir. Ama ben risk alırım derseniz ve bu sorun olmazsa canavar gibi bir bilgisayar ısınma sorunu hiç olmadı ve şarjı da güzel gidiyor MUX switch açıkken 3 saat kadar gidiyor batarya modunda 4.5 saat kadar oluyor. Ama dediğim gibi sorun yaşama ihtimaliniz var ben tüketici mahkemesine başvurmayı düşünüyorum umarım yaşamazsınız bunları.

Hocam bende 48k fiyata bu ürünü almayı düşünüyorum mahkemeye başvurdunuz mu ya da sorun çözüldü mü?

Tekrar merhaba hocam. Adaptör fazlasıyla yeterli o ürüne. Sorun yaşanan 2 seri gördüm ben. %99 Control Center aptal hataları yüzünden. Şarj seviyesi %80 ya da altına inince/dolumu sabitleyince batarya azalma durumu yaşanmış. %80 şarj protokolü devre dışı bırakıp %100 yaparsınız sorun yaşanmaz (diye biliyorum) %100 şarj seviyesi korkmayın. 2'5 yıldır kendi ürünüm ve diğer sattığım Aorus'lar hala sağlıklı (%100)
Bilmeniz gereken batarya da oyun performansı iyi değil. 4K Ghost of Tsushima maksimum 15 FPS, 1080 20 FPS. Ne yaptıysam 30 FPS bile alamadım benim 3070'te. İşlemci performansı kabul edilebilir seviyede. 65W ile 11800H 12K Cinebench 23 yakın alıyorum. Pil performansı 5-5'500k alıyorum. GPU bir şekilde verimli değil. Bendeki 3070(105) diğer 4000 serisinde durum tam tersi olabilir. Aorus servisi hakkında bilginiz. Control Center tolere eder - alışırım derseniz Aorus alınabilir harika ürün. Yazılım olarak gerçekten bazen kötü. Neredeyse farklı ürünlerde farklı yazılım var. 24 serisi internet gördüğüm kadarıyla çok daha farklı ve karmaşık. Seven, ilgi duyan %200 seviyor, hiç sevmeyen % - 300 sevmiyor.
İnatla bazı şeyleri 2024 yılında düzelttiler. 3000€ ürün satıyor dandik Caps Lock tuşu gravür ışığı yok. Özelleştirilmiş sembollerin ışığı yok ( FN+F4 ışık açma vs) gibi. Bu dandik sorunlar 2024 yılında bitti.

Özellikle bakmanızı isterim. Aorus X9 DT (i9-8950HK, GTX 1080, FHD) Laptop Review şöyle çağının ötesinde muhteşem kalitede, teknolojik ve bence çok karizma ürün yap. Bir dandik yazılımı yapma. Bir b. Ktan klavye ışığı ekleme garip firma. Ama hala sözümün arkasındayım. Aorus Maserati gibi. Ulaşması zor. Kullanması aşırı farklı, kaliteli ve keyifli. Asıl fark tasarım ve performans olarak 4080/90 ama ülkemize gelir mi bilmiyorum.
Kendim Türkiye de Rusya da çalıştığım mağaza da kısa - uzun süre çeşitli ürünler kullandım, inceledim, uzk testi yaptım. Ya bendeki Aorus ve Aero ürünlerin kalitesi "şans" ya da servis, satış vs gördüklerimin etkisiyle en kaliteli ve uzun vadede paramın karşılığını aldığım tek marka oldu.
Her zaman alternatifiniz var hocam. Doğru konuşmak gerekirse 4060 Aorus o fiyata en kaliteli ürün bence. 54-55+ 4070 biraz lükse kaçıyor. 60/70 farkı, fiyat farkına değmez diye düşünüyorum. Aynı donanımda ürünler diye biliyorum. Bütçeyi sıyırıp illa 4080 almak isterseniz. Yerinizde olsaydım çok detaylı şekilde 4080 ROG STRIX Scar 17 inceler alırdım.
%50 şansa cw ihtimali var. O biraz değişken. Gerçekten her sesi cw sanan var. Rusya da g helper ile sesi kesen ya da öyle düşünen de var.
O Scar en büyük eksiği 300 nit(yanılmıyorsam) paneli. Bu da tolere edilebilir. Koca 4090 Aorus, X X markalarda 300-400 nit. Nadir 500.(MiniLED yoksa)
%100 DCI-P3 panelde 300 nit size zaten daha canlı ve parlak görünür. ASUS HDR reklamdan öte değil. Bu modelde bilmiyorum. Saçma ve dandik şekilde Dolby HDR olduğunu iddia ediyor. Üzgünüm ama b. Ktan YouTube HDR video açamıyor.
Aorus 10 bit paneli var. sRGB olsa bile renk canavarı. Teori de bu yüzden Dolby HDR sorunsuz çalışacak. 8 bit ROG'ya da X firması zaten keyif vermez. Aorus bile vermez IPS panelde. Yine de büyük artı. En kötü 20-90 nit + parlaklık sağlar. Özellikle Dolby bir film şahane olur.

Hocam Gigabyte Aorus 16X 9sg laptopu daha bugün almıştım. Ama pil ömründe bir sorun var bunun için ayrı bir konu da açtım. Full charge capacity 89.1'lerde. Design capacity ise 99 MWh olmasına rağmen. Şarj oluyor oluyor ama asla 90'ı gecmiyor hocam. Ne yapmam lazım @745396

Hocam Gigabyte Aorus 16X 9sg laptopu daha bugün almıştım. Ama pil ömründe bir sorun var bunun için ayrı bir konu da açtım. Full charge capacity 89.1'lerde. Design capacity ise 99 MWh olmasına rağmen. Şarj oluyor oluyor ama asla 90'ı gecmiyor hocam. Ne yapmam lazım @745396

Nereden kontrol ediyorsunuz onu? Neden hemen endişelisiniz anlamıyorum doğrusu. Uzun zamandır çoğu markanın ürünleri %70/80/90 şarj etmeyi durdurur. Aorus'ta bu otomatik ve genelde Control Center içinde şarj politikası kısmında oluyor. Control Center detaylı bakarsanız anlarsınız.

Nereden kontrol ediyorsunuz onu? Neden hemen endişelisiniz anlamıyorum doğrusu. Uzun zamandır çoğu markanın ürünleri %70/80/90 şarj etmeyi durdurur. Aorus'ta bu otomatik ve genelde Control Center içinde şarj politikası kısmında oluyor. Control Center detaylı bakarsanız anlarsınız.

Hocam komut istemi üzerinden battery Life raporu alıp kontrol ettim. Control Center'da her yere baktım. Benim bilmediğim bir sekme mi var? Şarj politikası için. Görsel ektedir.

Dosya Ekleri

• IMG_20241105_132515.jpg
    IMG_20241105_132515.jpg
    157 KB · Görüntüleme: 64
Hocam komut istemi üzerinden battery Life raporu alıp kontrol ettim. Control Center'da her yere baktım. Benim bilmediğim bir sekme mi var? Şarj politikası için. Görsel ektedir.

Şarj modu Full kapasite yazıyor. Sizde 0-100 seçili her şey normal. Ama bu sorun değil merak etmeyin. Bendeki tüm Aero Aorus ürünlerde aynıydı. %90/97 arası 5-6 gün %100 için beklediğimi hatırlıyorum. Yazılımsal ve otomatik bir durum.
Yine de siz şarj protokolünü manuel 100/99 vs yapın daha sonra %100 şarj olacaktır. (24 model Aorus/aero kullanmadım hiç ama yine aynı şekilde olacaktır)

Şarj modu Full kapasite yazıyor. Sizde 0-100 seçili her şey normal. Ama bu sorun değil merak etmeyin. Bendeki tüm Aero Aorus ürünlerde aynıydı. %90/97 arası 5-6 gün %100 için beklediğimi hatırlıyorum. Yazılımsal ve otomatik bir durum.
Yine de siz şarj protokolünü manuel 100/99 vs yapın daha sonra %100 şarj olacaktır. (24 model Aorus/aero kullanmadım hiç ama yine aynı şekilde olacaktır)

Hocam teşekkürler yardımınız için. Manuel olarak nasıl şarj protokolü yapacağım? Rehber bir yazı var mı bunun için.

Hocam teşekkürler yardımınız için. Manuel olarak nasıl şarj protokolü yapacağım? Rehber bir yazı var mı bunun için.

Yok hocam orada basit bir grafik olmalı. 50-56-60-70.... Sadece sayıyı seçin tamam. Rehber vs gerek yok.

Bende bu şekilde. Sizde de aynı olmalı.

Sizde 3 seçenek mi var? Standart, costimize ve aktif kullandığınız ful kapasite şarj. Standart varsa o seçenek, 0-100 doldurur ya da costimize kendiniz bir değer verir (100-99-98.. Gibi) oraya kadar şarj eder ve batarya sağlığı korur.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-11-05-14-20-18-536_com.miui.gallery.jpg
    Screenshot_2024-11-05-14-20-18-536_com.miui.gallery.jpg
    47,1 KB · Görüntüleme: 60
Son düzenleme:
Yok hocam orada basit bir grafik olmalı. 50-56-60-70.... Sadece sayıyı seçin tamam. Rehber vs gerek yok.

Bende bu şekilde. Sizde de aynı olmalı.

Sizde 3 seçenek mi var? Standart, costimize ve aktif kullandığınız ful kapasite şarj. Standart varsa o seçenek, 0-100 doldurur ya da costimize kendiniz bir değer verir (100-99-98.. Gibi) oraya kadar şarj eder ve batarya sağlığı korur.

Hocam bendeki dediğiniz gibi 3 seçenek var. Full capacity, balance mode (yuzde 80 limitli), maximize battery health mode ( yuzde 60 limitli). Custom mode yok.

Hocam bendeki dediğiniz gibi 3 seçenek var. Full capacity, balance mode (yuzde 80 limitli), maximize battery health mode ( yuzde 60 limitli). Custom mode yok.

Menü ve işleyiş benden farklı hocam. Ne yazık ki başka yol bilmiyorum. Arada 3 profil arasında geçiş yapın düzelir bence. AI tarafında bir ayarı olabilir. Detaylı göz atın vardır ayarı. Ama tekrar ediyorum endişe etmenize gerek yok. Dün kendi ürünümde 4K MKV film izlerken bile benim şarj %97'e düştü. Bu drain mi? Elbette hayır. AI gerekli ayarlamaları yapıyor. Bendeki Azure sizdeki AI'den daha ilkel. Ama aynı durum söz konusu. Batarya %100 yapsanız bile kafasına göre 99/100/85 vs dolduracaktır. Önemli olan batarya sağlığı. O konuda kesinlikle harika. Kendi ürünüm ve kısa süreli kullanıp sattığım diğer ürünler 2/3 yıldır ilk günkü batarya performansı veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı