Gigabyte Aorus 16X 9SG-43trc54sh nasıldır?

Bütçe
0-70.000
Arkadaşlar Aorus 16kg modelini yaklaşık 15-16 gundur bende kullanıyorum ve şu ana kadar gordugum sorun G-Sync özelliği. NVIDIA Denetim Masası'ndan kapanip acilabiliyor. Bu ozellik açıkken oyunlarda brightness flicker yiyor G-Sync kapatınca ise düzeliyor. Daha cok yuksek grafikli oyunlarda belli oluyor. Ayni sorunu yasayan var mı? Brightness flicker ne diye soran varsa asagiya video birakiyorum. YouTube videosu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar Aorus 16kg modelini yaklaşık 15-16 gundur bende kullanıyorum ve şu ana kadar gordugum sorun G-Sync özelliği. NVIDIA Denetim Masası'ndan kapanip acilabiliyor. Bu ozellik açıkken oyunlarda brightness flicker yiyor G-Sync kapatınca ise düzeliyor. Daha cok yuksek grafikli oyunlarda belli oluyor. Ayni sorunu yasayan var mı? Brightness flicker ne diye soran varsa asagiya video birakiyorum. YouTube videosu

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hocam bende öyle bir problem yok problemide tam algılayamadim

Tüm güncellemeleri Gigabyte Control Center içinden yapabilirsiniz. Ya da Aorus/gigabyte web sitesinden elle yükleyebilirsin. Tavsiyem kararlı bir internet sahibp olduğun zaman yapmanız daha iyi olur.

Keşke konuyu baştan okusaydınız. Oraya defaatle yazdım. BIOS güncelleme uzun sürebilir. Bu yıl bu forumda tavsiyem üzerine benim bildiğim az 8-10 kişi 2024 16X serisi satın aldı. O kişilerde BIOS normalden daha kısa sürdü. Bendeki tüm Aorus Aero BIOS sizdeki gibi 10/15/20 dk siyah ekran, açılıp kapanma şeklindeydi. Aklınızda bulunsun bir daha zorla açmaya ya da kapamaya çalışmayın. Şimdi sizde hangi BIOS var? Ağustos F9 olması lazım. Üründen tam performans almak ve işleyişi anlamak için gcc detaylı kurcalamanız lazım. Çeşitli AI modları çok önemli. Yaşadığınız batarya durumu asla sorun değil. Rusya'da aynı seride benzer durum var. Hatta 16X olmayan 2023 model 15 9kf... Serisinde bile var. Basit bir durum. Dert etmeye hiç gerek yok. Gcc içinde mutlaka ayarı vardır. Bende 11. işlemci olduğu için sizden çok farklı arayüze sahibim. Geçen yıl kullandığım Aorus 9kf yine aynı prosedür vardı (%80/90/100,maksimum batarya sağlığı, maksimum enerji vs) bu yıl 3 seçenek var gibi duruyor (resimlerden gördüğüm kadarıyla) güç protokolünü değiştirin durum illaki değişecektir. Fan ROM ve boşta ki sıcaklık gayet normal. Hangi modu kullanıyorsunuz? Power, Gear AI(ismi her neyse) kullanın 0 dB protokolü devreye giriyor ve bahsettiğiniz şekilde hiç fan açmıyor. Günlük kullanımda hız aşırtmayı kapatabilirsiniz (yine o modlar ile)
BIOS basit bir arayüze sahip. Ama! Bir zaman önce bazı modellerde gizli gelişmiş BIOS açma yolunu gördüm. Gayet saçma şekilde ama tıpkı MSI gibi gelişmiş BIOS açılıyor. Dileğiniz CPU UV/OC vs durumlar var. Bir ihtimal varsayılan batarya koruma protokolü devre dışı bırakma aracıda olabilir. Ben şahsen BIOS fazla kurcalamanızı önermem. Gcc olabildiğince kurcalayın. Eski/yeni sürümleri keyfinize göre kullanın. Windows, GPU harici tüm güncellemeleri gcc ya da üretici web sitesinden yapmanız elzem.
Ürünü ikinizde satın aldınız. Müsait zamanda sentetik ve oyun testlerini beklerim.
Hocam batarya sağlığı için bide kafam rahat olsun diye %80'e sabitledim bios bende de Haziran 25 2024 gözüküyor onun dışında makine canavar gibi baya iyi

Arkadaşlar Aorus 16kg modelini yaklaşık 15-16 gundur bende kullanıyorum ve şu ana kadar gordugum sorun G-Sync özelliği. NVIDIA Denetim Masası'ndan kapanip acilabiliyor. Bu ozellik açıkken oyunlarda brightness flicker yiyor G-Sync kapatınca ise düzeliyor. Daha cok yuksek grafikli oyunlarda belli oluyor. Ayni sorunu yasayan var mı? Brightness flicker ne diye soran varsa asagiya video birakiyorum. YouTube videosu.

Aynı üründe bir sorun yaşayan arkadaş gördüm.
Sizinki biraz daha farklı gibi. Konuda aklımıza gelen yöntemleri denedik anladığım kadarıyla pek faydası olmadı. Diğer arkadaş sorunu son BIOS ile çözmüştü. Sizde MUX anında Sync açıp kapama deneyin. Daha eski gcc yükleyin, direkt BIOS MUX aktif edip deneyin. Intel grafik kontrol merkezi üzerinden adaptive senkronizasyon kapatmayı deneyin.

Hocam bende öyle bir problem yok problemide tam algılayamadim.

Hocam batarya sağlığı için bir de kafam rahat olsun diye %80'e sabitledim BIOS bende de haziran 25 2024 gözüküyor onun dışında makine canavar gibi bayağı iyi.

Güncelleme geldikçe gcc üstünden yapın hocam. Pil konusunda %80 en iyi seçim bence.
Testleri yaptınız mı?

Aynı üründe bir sorun yaşayan arkadaş gördüm.
Sizinki biraz daha farklı gibi. Konuda aklımıza gelen yöntemleri denedik anladığım kadarıyla pek faydası olmadı. Diğer arkadaş sorunu son BIOS ile çözmüştü. Sizde MUX anında Sync açıp kapama deneyin. Daha eski gcc yükleyin, direkt BIOS MUX aktif edip deneyin. Intel grafik kontrol merkezi üzerinden adaptive senkronizasyon kapatmayı deneyin.

Güncelleme geldikçe gcc üstünden yapın hocam. Pil konusunda %80 en iyi seçim bence.
Testleri yaptınız mı?

Hocam bu brightness flicker sorunu bazi oyunlarda yokken bazilarinda cok cok az oluyor mesela The Witcher 3 ve CS2 de yok denecek kadar az 1 keremi ne gordum onda da cok azdi dikkatli bakan gorebilirdi ancak su Metro Exodus'un enchanted versiyonunda cok fazla ve hatta hareket ederken bu oyunda bu parlamanin yaninda oyun ekraninin pixellerini bile gorebiliyordum. Oyunda dururken vs herhangi bir problemi yok MC de ise sadece brightness flicker var orta derecede oda. RTX teknolojisiylemi cakisiyor shaderlami cakisiyor neyle cakisiyor bilmiyorum ama bir uyumsuzluk var yazilimsal bir sorun var gibime geliyor bu G-SYNC'yi kapatinca duzelmesi bunu dogruluyor çünkü.

Hocam bu brightness flicker sorunu bazi oyunlarda yokken bazilarinda cok cok az oluyor mesela The Witcher 3 ve CS2 de yok denecek kadar az 1 keremi ne gordum onda da cok azdi dikkatli bakan gorebilirdi ancak su Metro Exodus'un enchanted versiyonunda cok fazla ve hatta hareket ederken bu oyunda bu parlamanin yaninda oyun ekraninin pixellerini bile gorebiliyordum. Oyunda dururken vs herhangi bir problemi yok MC de ise sadece brightness flicker var orta derecede oda. RTX teknolojisiylemi cakisiyor shaderlami cakisiyor neyle cakisiyor bilmiyorum ama bir uyumsuzluk var yazilimsal bir sorun var gibime geliyor bu G-Sync'yi kapatinca duzelmesi bunu dogruluyor çünkü.

İlk aldığınız zamandan beri var mı? Yoksa gcc yaptıysanız BIOS güncelleme sonrası falan mı geldi. Saatlerce yabancı foruma baktım. Gigabyte canlı desteğe yazdım çizdim. Eski iş arkadaşlarına sordum aynı sorunu 16X i9 i7 13.14 4070/60 yaşayan 2 kişi gördüm bu forumda. Sadece tahmini olarak 13650HX 4060 modelinde bu durum var. Rusya da en çok 16X serisinde satılan modelde bu. Hiç sorun yok (servise gönderilen ürün, mağaza yorumu ya da forumlarda)
Söylediğiniz gibi yüksek ihtimal yazılımsal sorun. Deneme yanılma yoluyla birkaç gün çözmeye çalışın. Özellikle gcc kaldırın, eski gcc sürüm yükleyin. Hz değiştirin, HDR kapatın açın... Güvenli mod DDU deneyin (BitLocker anahtarı her ihtimale karşı hazırlayın) BIOS kurcalayın. İşinize yararsa gelişmiş saçma şekilde kombinasyona sahip gizli BIOS girme yöntemi paylaşabilirim(riskleri size ait olmak üzere)

İlk etapta Gigabyte canlı desteğe yazın 30-40 dk içinde kesin dönüş yapıyorlar.

İlk aldığınız zamandan beri var mı? Yoksa gcc yaptıysanız BIOS güncelleme sonrası falan mı geldi. Saatlerce yabancı foruma baktım. Gigabyte canlı desteğe yazdım çizdim. Eski iş arkadaşlarına sordum aynı sorunu 16X i9 i7 13.14 4070/60 yaşayan 2 kişi gördüm bu forumda. Sadece tahmini olarak 13650HX 4060 modelinde bu durum var. Rusya da en çok 16X serisinde satılan modelde bu. Hiç sorun yok (servise gönderilen ürün, mağaza yorumu ya da forumlarda)
Söylediğiniz gibi yüksek ihtimal yazılımsal sorun. Deneme yanılma yoluyla birkaç gün çözmeye çalışın. Özellikle gcc kaldırın, eski gcc sürüm yükleyin. Hz değiştirin, HDR kapatın açın... Güvenli mod DDU deneyin (BitLocker anahtarı her ihtimale karşı hazırlayın) BIOS kurcalayın. İşinize yararsa gelişmiş saçma şekilde kombinasyona sahip gizli BIOS girme yöntemi paylaşabilirim(riskleri size ait olmak üzere)

İlk etapta Gigabyte canlı desteğe yazın 30-40 dk içinde kesin dönüş yapıyorlar.

Hiç fark etmedim once tum guncellemeleri yaptim sitesindeki driverlari gccdeki BIOS ve guncellemeleri vs sonra oyun testi yaptım

Saçma gelebilir ama oyunlarda DirectX 11 - 12 Vulkan değişimi deneyin. Oyunlarda farklı sonuç alıyorsunuz. Teoride panelde bir sorun olsaydı hepsinde aynı şiddette olması lazım.
Masaüstünde ya da video izlerken vs sorun var mı?

Saçma gelebilir ama oyunlarda DirectX 11 - 12 Vulkan değişimi deneyin. Oyunlarda farklı sonuç alıyorsunuz. Teoride panelde bir sorun olsaydı hepsinde aynı şiddette olması lazım.
Masaüstünde ya da video izlerken vs sorun var mı?

Masaüstü veya video izlerken hiçbir sorun yok bu G-SYNC kapatınca oyunlardaki sorunum duzeliyor.

Masaüstü veya video izlerken hiçbir sorun yok bu G-Sync kapatınca oyunlardaki sorunum duzeliyor.

Gcc içinde bir senkronizasyon vardı ismini unuttum sizde de varsa kurcalayın. Pek etkili olmasa bile hata olan oyunda NVIDIA üzerinden dikey senkronizasyon açıp, maksimum kare hızını 165 Hz yerine 160, 61,63..Hz deneyin. Bir umut faydası olabilir.

Gcc senkronizasyon adı Auto panel Refresh rate. Açıp kapatın duruma göre.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı