Gigabyte Aorus 2 TB SSD vs Samsung 970 Evo Plus 2 TB SSD

Enesalp

Hectopat
Merhaba, SSD konusunda yardımınızı alabilir miyim? 2 ürün arasında kaldım sizce hangisini almak daha akıllıca olur? Gigabyte Aorus GP-ASM2NE6200TTTD 2TB vs Samsung 970 Evo Plus 2TB. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Anakartınız Pcı express 4.0 mı? X570 ise Gigabyte olabilir tabii ki? Daha hızlıdır. Üzerinde Phison kontrolcü Toshiba bellekler var. Gen4 için Samsung henüz yeni modellerini piyasaya sürmedi. Yine de Samsung’u tercih ederdim.

Merhaba, SSD konusunda yardımınızı alabilir miyim? 2 ürün arasında kaldım sizce hangisini almak daha akıllıca olur? Gigabyte Aorus GP-ASM2NE6200TTTD 2TB vs Samsung 970 Evo Plus 2TB. Şimdiden çok teşekkür ederim.
Gigabyte 3600 TBW ömür biçmiş. Samsung ise 1200 TBW. Gigabyte yeni bir teknoloji kullanıyor olsa da fiyat karşılaştırmasında aynı fiyatları gördüm.

Aynı parayı vereceksem ömrü uzun, hızı daha fazla ve en güncel veri aktarım yolunu kullanan Gigabyte tercih ederim. Fiyatları arasında fark yok denecek kadar az. Şayet X570 chipsete sahip değilseniz de alın bence. İlerde sistem değiştirirsiniz, PCI-E 4.0 destekli bir anakart alırsınız maksimum hızda kullanmaya devam edersiniz. Güncel bir teknolojiye yatırım yapmak bana daha mantıklı geliyor.

Gen4 almak istiyorsan içlerinde en iyisi Sabrent markadır. Soğutma bloklarıyla daha önde. Performans olarak da. Amazon üzerinden temin edebilirsin. Şunu da unutmayın ama yeni bir teknolojinin ilklerini almak her zaman risk içerir. Ssd konusunun en iyisi Samsung hala bekliyor gen4 ürünlerini çıkarmadı.

Gen4 almak istiyorsan içlerinde en iyisi Sabrent markadır. Soğutma bloklarıyla daha önde. Performans olarak da. Amazon üzerinden temin edebilirsin. Şunu da unutmayın ama yeni bir teknolojinin ilklerini almak her zaman risk içerir. Ssd konusunun en iyisi Samsung hala bekliyor gen4 ürünlerini çıkarmadı.
Tamamen satış politikası ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Hali hazırda kendi SSD platformunda herkesin gözü kapalı tavsiye ettiği bir SSD. Neden mevcut stoğunu eritmek yerine yeni teknoloji sunsun. İlk çıkaran markalar Gigabyte (yeni model), Corsair (mevcut Gen 3 stokları zaten çok az). Ticari olarak görüyorum.

Samsung çıkarmadığı için phison ve toshiba kullanmak zorunda kaldılar. Çok ısınıyor. Test videolarında aynı okuma ve yazma hızını sürdüremedikleri ve aslında samsung gen3 ile aralarında büyük bir fark yok. Sınırı 500mb’larda olan Sata3 destekli bir ssd ile farkı kat kat tabii, Ömür konusuna da çık takılmayın terabaytlarca kimse yazmıyor. Daha yazma ömrüm doldu diyen ömrünü bitiren çıkmadı. Bozulandan bahsetmiyorum. Ömrünü doldurabilen yoktur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Günlük hayatta çok çılgın farklar yaratmıyor. İkisi de gayet iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu video da çok yardımcı olabilir size

Son düzenleme:
Samsung çıkarmadığı için phison ve toshiba kullanmak zorunda kaldılar. Çok ısınıyor. Test videolarında aynı okuma ve yazma hızını sürdüremedikleri ve aslında samsung gen3 ile aralarında büyük bir fark yok. Sınırı 500mb’larda olan Sata3 destekli bir ssd ile farkı kat kat tabii, Ömür konusuna da çık takılmayın terabaytlarca kimse yazmıyor. Daha yazma ömrüm doldu diyen ömrünü bitiren çıkmadı. Bozulandan bahsetmiyorum. Ömrünü doldurabilen yoktur.
Orası öyle tabi ki ama teknik olarak daha iyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Samsung SSD'ler ile de peş peşe testler yapıldığında hızları aşırı derecede düşüyor. Bu bir kıyas değil ki. Gen 4 ısındıkça Gen 3, Gen 3 ısındıkça Gen 2 seviyelerine düşüyor.

Tavsiye etmiş olduğunuz SSD'ye baktım Gigabyte ile aynı bellekleri ve kontrolcüyü kullanıyor. Isı bloğu olarak daha büyük bir metal varmış gibi gözüküyor ama görsel yanıltabilir. Sadece kağıt üzerindeki veriler gördüğüm kadarıyla Gigabyte ile aynı. Belki 3-5 derece fark ediyordur. Video incelemelere bakmak lazım.

Teknik olarak değil teknoloji olarak daha iyi tabii ki. Gen4 gen3’e gen3 gen2 seviyelerine düşer demedim. Samsung çıkarmadığı için hepsi aynı kontrolcü ve toshiba bellekleri kullanıyor. Sabrent testlerde hepsinden önde çünkü diğerleri gen3’lerde dahil thermal pad kullanıyor. Isı bloğu değil Sabrent thermal pipe koymuş. Konu sahibi İçin yazdım onları da.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı