Gigabyte Aorus B450 Elite 3000 MHz bellekler kaç MHz'de çalışır?

alper.gov

Hectopat
Merhabalar. Elimde 2 tane 8 GB 3000 MHz DDR4 RAM var. Gigabyte Aorus B450 Elite marka anakart almak istiyorum, ancak bu anakartın RAM uyumluluğuna baktığımda 3200, 2933, 2667 gibi RAM frekanslarına uyumlu olduğunu gördüm. 3000 MHz olmadığını fark ettim. Sorum şu, ben bu anakartı alırsam belleklerim 3000 MHz'de çalışır mı? Yoksa en yakın frekans olan 2933 MHz'de mi çalışır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fark etmekten ziyade mevcut belleklerimin 3000 MHZ olduğu düşünülürse, anakartta da 3000 MHZ olmamasından kaynaklı drop, takılma veya uyum sorunu gibi şeylerle karşılaşabilir miyim sizce ?

Fark etmekten ziyade mevcut belleklerimin 3000 MHZ olduğu düşünülürse, anakartta da 3000 MHZ olmamasından kaynaklı drop, takılma veya uyum sorunu gibi şeylerle karşılaşabilir miyim sizce ?
Aynı bellekleri ve anakartı kullanmadım ama 2933 MHz de RAM çalıştırdım bahsettiğiniz gibi bir sorun yada sorunlar ile karşılaşmadım. Gayet kararlı ve stabil çalıştılar.

Bu anakartın genel özelliklerini beğendim. Almak istiyorum ancak forumlarda okuduğum Ryzen 2. Nesil işlemciler ile ilgili RAM problemleri kafamı karıştırıyor. Bu anakartın RAM frekansları " DDR4 3200 (O.C.) / 2933/2667/2400/2133 MHz bellek modülleri için destek " olarak yazıyor. Elimdeki RAM' ler 3000 MHZ değerinde. Anakartta da 3000 MHZ değeri yok. Buna en yakın 2933 MHZ var. Sırf bu yüzden istemeyerek başka markalara yöneliyorum. Anakartta 3000 MHZ olmaması, bilgisayarın açılmama veya stok MHZ hızında çalışma gibi sorunlara yol açar mı ? Bu anakartı alanlar illaki yukarıda belirtilen MHZ deki RAM' leri mi kullanmalılar.

Merhabalar bende aynı anakartı kullanıyorum. RAM yenilemek gibi bir niyete girdim. Araştırma yaparken konuyu gördüm. Bir sitede 3000 mhz 16 gb cl15 değerlerinde corsair marka lpx model RAM lerin çok başarılı sonuçlar aldığı yazıyordu. Size cevap yazmak istedim.

Merhaba, aynı sistemi kullanıyorum. 2933 MHZ'de çalışıyor BIOS bunu gösteriyor fakat Aorus Engine'de 3000MHZ görünüyor. Herhangi bir problemle karşılaşmadım, aldığımdan beri(1 ay) herhangi bir kapanma vb sorun yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı