Çözüldü Gigabyte Aorus CV27F FreeSync 2 için değer mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AngryHands

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. FreeSync 2 HDR destekli ekran kartım var. Bu monitörü, Aorus CV27F, almayı düşünüyorum sizce FreeSync 2 teknolojisi için bu kadar para vermeye değer mi? Piyasada birçok 165Hz monitör var fazla mı pahalı? Görüşlerinizi bekliyorum.

Dostum samsung c27hg70+ msi 5700xt gaming x kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım henüz. Hdr konusunda monitörü denemedim. Akşama kadar bekle yazacam sana. Bir soru sormak istersen sor.

Dostum samsung c27hg70+ msi 5700xt gaming x kullanıyorum. Bir sıkıntı yaşamadım henüz. Hdr konusunda monitörü denemedim. Akşama kadar bekle yazacam sana. Bir soru sormak istersen sor.
Kullandığınız monitörün kavisli olmasından ötürü hiç sorun yaşadınız mı? Bir de Q-LED ekranlarda ghosting belirgin bir şekilde oluyor mu? Şu anki ekranım IPS ve VA ekran nasıldır hiçbir fikrim yok.

Ghosting fark etmedim. Zaten mprt değeri 1 ms. Yani denemeden VA paneli gözünle göremezsin ama ips türevi olduğu için ayrıca
monitör q-led olduğu için IPS'ten çok fark olacağını sanmıyorum. Monitörün hdr özelliğini kimse övmüyor. Dediğim gibi eve geçince yazacağım hdr deneyimini.

Ne zaman HDR standart olacak acaba? HDR görüntüyü çok seviyorum ancak çoğu monitör HDR 300 sertifikasına sahip. Keşke alt sınır HDR 600 olsa.

C27HG70 HDR600'e sahip ancak sanırım parlaklıktan dolayı sıkıntı çıkarıyor.

Son düzenleme:
Çözüm
C27HG70 HDR600'e sahip ancak sanırım parlaklıktan tolayı sıkıntı çıkarıyor.
HDR ile alakalı sorularımı yanıtladınız. Teşekkürler. Demek ki FreeSync 2'ye o kadar da gerek yok. Zaten ben FreeSync pek kullanmıyorum sebebi de titreme yapması. RTSS Scanline Sync işimi görüyor.

Bilgilendireyim derken ben de bilgileneceğim herhalde. RTSS scanline sync nedir açıklayabilir misiniz. İşimi görürse ben de free sync yerine kullanabilirim.

Bilgilendireyim derken ben de bilgileneceğim herhalde. RTSS scanline Sync nedir açıklayabilir misiniz? İşimi görürse ben de Free Sync yerine kullanabilirim?

Düşük gecikmeli V-Sync denilebilir. Takılma ve yırtılmayı aynı zamanda FreeSync'den kaynaklanan titremeyi yok ediyor. Bu videoda Rainbow Six Siege oyununda takılma ve yırtılmayı nasıl engelleceğiniz detaylı bir şekilde anlatılmış.

1 RTSS uygulamasını buradan indiriyorsunuz. İndirme linkleri sayfanın en altındadır.
2)Daha sonra videodaki işlemleri takip ediyorsunuz.
3) Oyunun içinde V-Sync KAPALI olmak zorunda. FreeSync'de öyle.
4)FPS limitleyen her şeyi kaldırmalısınız. V-Sync gibi kendi otomatik kilitliyor.
5)Programı oyuna girmeden önce açmanız gerekiyor. Ya da otomatik başlatmayı seçebilirsiniz.
6)Videoda global ayarlar kullanılmış. Yani tüm uygulamaları kapsayacak şekilde. Global'i kapatıp oyunun .exe dosyasını seçerseniz sadece o oyun için çalışmış olacaktır.

Bu işlemlerin sonunda takılma, yırtılma ve titremeden kurtuluyorsunuz. Faydalı olduysam ne mutlu bana.

Bu görüntü benim kendi ayarlarım;

Global kapalı;

Son düzenleme:
Teşekkür ederim, deneyeceğim. Hangi monitörü alacaksınız? Müsade ederseniz ben de kendi yorumumu belirtmek isterim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…