Gigabyte Aorus FI27Q alınır m?

stiga05fx

Centipat
Daha fazla  
Gigabyte AORUS FI27Q Monitör bj monitör 2. el 9'a alınır mı? 2 yıllık? Sitede karşıma geldi.

Bir de tanıdık birisi kutusuz 3 aylık LG UltraGear 27GR75Q-B Monitör cihazı 6 ya veririm dedi.

Hangisini alsam kararsız kaldım @Saint Lucia hocam ilk monitörü alırken sizin kaynaklar yardımcı olmuştu tekrar sormak isterim. Bunlar iyi cihazlar mı? Gigabythe hakkında bilgim yok ama LG galiba sıfırı 9800'e satılıyor iyi cihaz mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Zor soru.
Normalde 2019 yılı üretimli monitörü al demem. Hele 9K'ya asla derim. Bunlar harici güzel monitör.
LG ise 6K olduğu için epey uygun. Sıfır fıyatıyla öneri listemizde değil. Şahsen parlaklığı 2K bir monitöre yakışmadığı için yani düşük geldiği için öneriye koymuyorum. 6K'ya temizse alınır. Çünkü o paraya monitör yok.

@Saint Lucia hocam bu nit parlaklık değeri galiba, ben 300nitlik monitörü %70 parlaklıkta kullanınca 210 nit oluyor sanırım, 300 nitmiş lg o yüzden pek bana pek sıkıntı olacağnı sanmıyorum eğer nit olayınını yanlış anlamadıysam

Dell G2724D 27 Inç 165Hz 1ms QHD Adaptive Sync Fast IPS Gaming Monitör - Gaming.Gen.TR bu ile attığım lg 6binlik arasında 3.500 lük fiyat farkını özellik bakımından hak edermi? nit dışında ne gibi +ları var.

lg satılmış tüh alcaktım yoksa
BenQ EX2710Q Monitör bunu alcam 1yıldan fazla resmi garantisi varmış 8k diyor açıkcası dellden 1.5k ucuz olduğu için cazip geldi alınırmı? Delden kağıt üstünde daha iyi

Son düzenleme:
Bunu alacağım 1yıldan fazla resmi garantisi varmış 8K diyor açıkçası Dell'den 1.5k ucuz olduğu için cazip geldi alınır mı??? Delden kağıt üstünde daha iyi

BenQ kolay kolay önerdiğim bir model değil. Sebebi ise dikkatini senin de çekmiştir kendi renk formatı var. Renk uzayı BenQ tarafından geliştirilmiş. Bu klasik monitör kullanıcılarına garip gelebiliyor. Bazı tonlar alıştığın gibi olmayabilir.
Misal; Yeşil sarıya kaçık, mavi tam mavi değil buz mavisi gibi gibi.

Hocam bu nit parlaklık değeri galiba, ben 300nitlik monitörü %70 parlaklıkta kullanınca 210 nit oluyor sanırım, 300 nitmiş LG o yüzden pek bana pek sıkıntı olacağnı sanmıyorum eğer nit olayınını yanlış anlamadıysam

Daha teknik bir konu ama siz bunu böyle bilin. LG'nin parlaklığı düşük olması bir dezavantaj. IPS panel ve 2K bu monitör + HDR desteği var. Bunların iyi performans sunması için iyi bir arka aydınlatma gerekir. Arka aydınlatma = parlaklık = renk uzantısı = canlı renkler ve görsel kalite. LG bunları sunmuyor. Sadece ucuz diye iş görür demiştim.

Bu ile attığım LG 6binlik arasında 3.500'lük fiyat farkını özellik bakımından hak eder mi? Nit dışında ne gibi artıları var.

Dell her haliyle F/P ürün.

BenQ kolay kolay önerdiğim bir model değil. Sebebi ise dikkatini senin de çekmiştir kendi renk formatı var. Renk uzayı BenQ tarafından geliştirilmiş. Bu klasik monitör kullanıcılarına garip gelebiliyor. Bazı tonlar alıştığın gibi olmayabilir.
Misal; yeşil sarıya kaçık, mavi tam mavi değil buz mavisi gibi gibi.

Daha teknik bir konu ama siz bunu böyle bilin. LG'nin parlaklığı düşük olması bir dezavantaj. IPS panel ve 2K bu monitör + HDR desteği var. Bunların iyi performans sunması için iyi bir arka aydınlatma gerekir. Arka aydınlatma = parlaklık = renk uzantısı = canlı renkler ve görsel kalite. LG bunları sunmuyor. Sadece ucuz diye iş görür demiştim.

Dell her haliyle F/P ürün.

Hocam ben alacağımda 1 tane ölü pixel çıksa bile kesin değiştirebilirim değil mi veya en kötü iade ederim cayma hakkım var. Dell zaten eli boll bi firma galiba direk değiştirirmi?

GIGABYTE G27Q-EK 27”inç 144HZ 1MS (2XHDMI+1XDP+2XUSB 3.0) FREESYNC PREMIUM QHD IPS LED GAMING OYUN MONİTÖRÜ Amazon.com.tr

Bu ikisi arasında kaldım hangisini al dersen onu alcam. Monitörden anlamıyorum ustası sizsiniz, Para sıkıntısı yok ama arada 1000tl fark var kurtarmaya değerse gigabyte alıyım
Gigabayte g24f2 kullanıyorum şuanda rtx 4070 ile bide dell 9500 dü 9600 olmuş .😭

Son düzenleme:
Bu ikisi arasında kaldım. Hangisini al dersen onu alacağım. Monitörden anlamıyorum ustası sizsiniz, Para sıkıntısı yok ama arada 1000TL fark var kurtarmaya değerse Gigabyte alayım

Amazon satıcılar arasında dev bir firma olduğu için avantaj sunuyor.
Gigabyte'nin bu modeli de gayet güzeldir. Rev 2.0 olarak satılıyor artık. Beklentinizi karşılar. Tercih edebilirsiniz. Bütün testleri ve incelemeleri ortada iki monitörü konuştuk seninle. Çok derine inmeden ikisinin de iyi olduğu bilgisi size yeterli olur. Gigabyte hayırlı olsun diyelim o zaman.
*Not: Ölü piksel denk gelirse "beğenmedim" diyerek iade ediniz.

Amazon satıcılar arasında dev bir firma olduğu için avantaj sunuyor.
Gigabyte'nin bu modeli de gayet güzeldir. Rev 2.0 olarak satılıyor artık. Beklentinizi karşılar. Tercih edebilirsiniz. Bütün testleri ve incelemeleri ortada iki monitörü konuştuk seninle. Çok derine inmeden ikisinin de iyi olduğu bilgisi size yeterli olur. Gigabyte hayırlı olsun diyelim o zaman.
*Not: Ölü piksel denk gelirse "beğenmedim" diyerek iade ediniz.
Delli gidip görüp ölü pixel testi yapıp mağzadan aldım. Hz'yi ayarladım ve hdrı kapattım başka yapmam gerek
ayarlar varmı? Renk ayarlarını internette araştırcam.

Dell'i gidip görüp ölü pixel testi yapıp mağzadan aldım. Hz'yi ayarladım ve HDR'ı kapattım başka yapmam gerek
Ayarlar var mı? Renk ayarlarını internette araştıracağım.

Hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir tercih.
HDR'yi HDR desteği olan video, oyun ve filmlerde kullanabilirsin. Çok karartma olursa kendi SDR halinde kullan. HDR 1000'den aşağısı zaten pek kullanıcıyı etkilemiyor. Bu bilinen bir gerçeklik.
Renk ayarlarını kendinize göre ayarladıysanız gerisi stabil şeylerdir. Mesela FPS oyunu oynayacaksın ekranın daha hızlı olması için OD ayarı yapabilirsin.

Hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir tercih.
HDR'yi HDR desteği olan video, oyun ve filmlerde kullanabilirsin. Çok karartma olursa kendi SDR halinde kullan. HDR 1000'den aşağısı zaten pek kullanıcıyı etkilemiyor. Bu bilinen bir gerçeklik.
Renk ayarlarını kendinize göre ayarladıysanız gerisi stabil şeylerdir. Mesela FPS oyunu oynayacaksın ekranın daha hızlı olması için OD ayarı yapabilirsin.
Hocam 2 gün sonra ips glow testi yapıyım dedim böyle oldu bazı kamera açılarında değişiyor bakış açısına görede değişiyor bu normalmi? Ayrıca g24f2 dede bu testi yaptım ondada buna yakın ips glow var. Ben şimdi bu delli değiştorsem daha iyi ürün gelebilirmi

Dosya Ekleri

• 20240207_201515.jpg
    20240207_201515.jpg
    138,9 KB · Görüntüleme: 26
  • 20240207_201507.jpg
    20240207_201507.jpg
    124,2 KB · Görüntüleme: 21
  • 20240207_201504.jpg
    20240207_201504.jpg
    125,2 KB · Görüntüleme: 31
  • 20240207_201448.jpg
    20240207_201448.jpg
    130,7 KB · Görüntüleme: 27
Hocam 2 gün sonra IPS glow testi yapayım dedim böyle oldu bazı kamera açılarında değişiyor bakış açısına görede değişiyor bu normal mi? Ayrıca G24F2 dede bu testi yaptım onda da buna yakın IPS glow var. Ben şimdi bu Dell'i değiştorsem daha iyi ürün gelebilir mi?

Normal. Bunu kafaya takmayın. Bu bir sorun değildir. Arka aydınlatmanın dizilişinden dolayı kenarlardan parlama yapıyor ekran. Değişim istenmez. Değişim olması için ışık sızması aydınlık ortamda da olması gerekir. Ayrıca telefon kamerası %100 doğru sonucu vermez.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı