Elektronik Gigabyte Aorus Master RTX 3070 Ti 14999 TL

F/P olarak değil aslında ihtiyaca göre değerlendirme. Bende AMD tarafına daha sıcak bakıyorum ama insanları değiştirmek veya bazı şeyleri kabul ettirmek çok zor. Onlarda kendileri adına bazı konularda haklı. Teknoloji olarak kim ne derse desin Nvidia hala önde. Bazı arkadaşlar saf güce bakmıyor.
Evet bazı kişilerden birisi benim. Mesela yüksek FPS oyunları oynuyorum genelde. Diğer oyunlar için bana göre 1080p iyidir. Eğer ki 2k ve 4k oyuncusu olsaydım, bu durumda RX 6800XT yerine RTX 3070Ti almak tuhaf olurdu benim için. Hiç mantıklı değil. Ryzen 5 5600X işlemcimi bile bundan dolayı Intel 12600KF değiştim. Çünkü benim için CS:GO ve Valorant önemli. 5600X kötü bir işlemci değil. Bu yüzden Nvidia tercih edilmesi anlaşılabilir, ama 2k ve 4k için RX 6800 XT yerine daha düşük performans veren bir Nvidia kartını asla almazdım. Benim için Nvidia demek yüksek FPS oyunlarda daha düşük gecikme süresi optimasyonu iyi olan demek. Bunun dışında umurumda bile olmazdı. Keşke diğer oyunları sık sık oynayan birisi olsaydım :)

Bunun yerine aynı fiyatta RX 6800 XT daha iyi olabilir aslında.


Fanboy değilim f/p bunu gösteriyor.
Konu işlemci olsaydı belki o zaman farklar ayrılabilirdi, ama konu ekran kartı ve bu iki kartta en az 2k ve 4k için tasarlanmıştır. Bu durumda sen fanboy değilsin. Daha az performans veren ekran kartı markasını övmeye çalışan herhangi biri fanboy asıl. Boşver, mantıklı olma :)
 
Evet bazı kişilerden birisi benim. Mesela yüksek FPS oyunları oynuyorum genelde. Diğer oyunlar için bana göre 1080p iyidir. Eğer ki 2K ve 4K oyuncusu olsaydım, bu durumda RX 6800XT yerine RTX 3080 Ti almak tuhaf olurdu benim için. Hiç mantıklı değil. Ryzen 5 5600X işlemcimi bile bundan dolayı Intel 12600KF değiştim. Çünkü benim için CS:GO ve Valorant önemli. 5600X kötü bir işlemci değil. Bu yüzden NVIDIA tercih edilmesi anlaşılabilir, ama 2K ve 4K için RX 6800 XT yerine daha düşük performans veren bir NVIDIA kartını asla almazdım. Benim için NVIDIA demek yüksek FPS oyunlarda daha düşük gecikme süresi optimasyonu iyi olan demek. Bunun dışında umurumda bile olmazdı. Keşke diğer oyunları sık sık oynayan birisi olsaydım :)

Hocam 3080 Ti diyorsunuz sorun bendemi 3080 Ti ağlatır 6800 XT'yi.
 
Evet bazı kişilerden birisi benim. Mesela yüksek FPS oyunları oynuyorum genelde. Diğer oyunlar için bana göre 1080p iyidir. Eğer ki 2k ve 4k oyuncusu olsaydım, bu durumda RX 6800XT yerine RTX 3080Ti almak tuhaf olurdu benim için. Hiç mantıklı değil. Ryzen 5 5600X işlemcimi bile bundan dolayı Intel 12600KF değiştim. Çünkü benim için CS:GO ve Valorant önemli. 5600X kötü bir işlemci değil. Bu yüzden Nvidia tercih edilmesi anlaşılabilir, ama 2k ve 4k için RX 6800 XT yerine daha düşük performans veren bir Nvidia kartını asla almazdım. Benim için Nvidia demek yüksek FPS oyunlarda daha düşük gecikme süresi optimasyonu iyi olan demek. Bunun dışında umurumda bile olmazdı. Keşke diğer oyunları sık sık oynayan birisi olsaydım :)


Konu işlemci olsaydı belki o zaman farklar ayrılabilirdi, ama konu ekran kartı ve bu iki kartta en az 2k ve 4k için tasarlanmıştır. Bu durumda sen fanboy değilsin. Daha az performans veren ekran kartı markasını övmeye çalışan herhangi biri fanboy asıl. Boşver, mantıklı olma :)
3080 Ti mi 2K da daha az performans veriyor hahahahaha.
 
3080 Ti mi 2K da daha az performans veriyor hahahahaha.
Hahahaha. İlk yorumda yanlış yazdım "RTX 3070Ti" yazacağıma. Şimdi daha iyi bir yarılabilirsin. Bir sonra ki mesajımda belirttim yanlış yazdığımı, daha sonra yorumda düzeltme yaptım. RTX 3070Ti RX 6800XT göre 2k ve 4k kötü. Anlaştık mı şimdi ? Birlikte gülelim mi :)
 
Soğutma bloğu gördüğüm en kalın bloklardan biri. ASUS ROG, EVGA FTW3 aynı modellerden Core Temp. 5-6 derecee daha az Mem Temp. 10 derece daha düşük veriyor. MSI serisinin hiçbir kartı soğutma konusunda yanına yaklaşamıyor.
 
Bunun yerine aynı fiyatta RX 6800 XT daha iyi olabilir aslında.


Fanboy değilim f/p bunu gösteriyor.

Yazılımından dolayı Nvidia tercih ediyorum. Evet daha uygun ve güçlü olabilir ama yazılım tarafında da Nvidia daha önde şimdi bunu da unutmamak lazım. Hatta ileriye dönük düşünecek olursak Nvidia kartları daha f/p olacaktır çünkü artık yatırımlar hep yazılım yönüne kaydı. AMD FSR teknolojisi, Nvidia Reflex olsun DLSS 2.0 olsun iyi atılımlarda bulunuyor. Kağıt üzerinde 6800 XT daha iyi ve ucuz olabilir ama DLSS 2.0 teknolojisi, FSR'dan daha iyi çalışıyor. Bunu da göz ününde bulundurmak gerek bence.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı