Gigabyte Aorus X570 Elite (rev 1.0) BIOS güncellerken neye dikkat edilmeli?

Cavid997

Hectopat
Merhaba. Uzun süre önce BIOS'u mavi ekran hataları nedeniyle güncelledim ama sonrasında micro stutter denen illet başıma bela oldu. İnanın aklınıza gelebilecek her cözüm yolunu denedim. Nafile. En büyük şüphem hep BIOS olmuştur. Şu an yanlış hatırlamıyorsam F12 versiyon yüklü ama sitede F20, F21, F30A gibi güncellemeler oldu. Ve bir arkadaşım BIOS güncellemesinin micro stutteri 100/90 giderdiğini söyledi. Şimdi kullanan ve bu işlerden anlayan arkadaşlara soruyorum. Hangi versiyon daha stabil ve güvenilir olabilir? Bu konuda ne gibi şeylere dikkat etmeliyim? Sormamın sebebi yabancı sitelerde her versiyonla ilgili değişik ağlamalar görmem. :)

Micro stutter GPU ile alakalı bir durum anakart BIOS sürümü ile ne alakası var anlayamadım.
Forum olarak tavsiyemiz en güncel sürüm her zaman için, genellikle geçmişte bilinen bütün hatalar giderilmiş olur. Güncelleme sırasında dikkat etmeniz gereken şeyler ise USB belleğinizin düzgün şekilde çalışıyor olması ve güncelleme sırasında çıkartmamanız. Ha bir de güncelleme esnasında PC'yi kapatmayın.

Micro stutter GPU ile alakalı bir durum anakart BIOS sürümü ile ne alakası var anlayamadım.
Forum olarak tavsiyemiz en güncel sürüm her zaman genellikle geçmişte bilinen bütün hatalar giderilmiş olur. Güncelleme sırasında dikkat etmeniz gereken şeyler ise USB belleğinizin düzgün şekilde çalışıyor olması ve güncelleme sırasında çıkartmamanız. Ha bir de güncelleme esnasında PC'yi kapatmayın.

İnanin bendekinin GPU'yla uzaktan yakından hiçbir alakasi yok. Nerden mi biliyorum? 6 tane farkli 2 tane benimkinin aynısından (RTX2060) denedimde ondan. Ve üstelik hepside 0'di. İşlemcide başka bilgisayarlarda denendi sorun yok. Yani problem yakın kurulumlara sahip her bilgisayarda var. Windows'a 4 kere format atıldı 3 kez versiyon değiştirildi. HDD ve SSD'de denendi RAM'lerde tabii. Hiçbir sorun yok. Yani sorun yazılımsal. NVIDIA driverine bak derseniz onu da 4-5 kere eski sürümlere DDU ile geri aldım. Nafile. Yani tek nokta BIOS ve aygıt yoneticisindeki lanet driverlar. :) tabi bu konuların bilir kişisi değilim tecrubeyle yanıla yanıla kapmaya çalişiyorum bir şeyler. Ama tek tahminim bu şu anlık.

Arkadaşım BIOS'u güncellerken ZIP'li olan dosyadakileri USB'ye çıkar ve USB takılıyken BIOS'a gir oradan flashlama yani oradaki BIOS güncelleme işlemiyle BIOS'u güncelle çünkü Windows'dan yapılan güncellemeler hata verirse zorluklar başlar, ayrıca sende problem olsa bile Qflash butonun varmış kolaylıkla açmadan PC'yi BIOS'u güncelleyebiliyorsun.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı