Gigabyte B450 Aorus Elite USB 3.0 pinlerine sahip mi?

Daha fazla  
Bir PC toplamayı düşünüyorum. anakartı Gigabyte B450 Aorus Elite olarak seçtim. Fakat alacağım kasada USB 3.0 var. Eski kasamda da USB 3.0 vardı ve kalın bir mavi kablosu vardı anakartta da ona özel yer vardı. Fakat ben bu anakartın fotoğraflarında o yuvayı göremedim.
Eğer sizde bu anakart varsa bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir PC toplamayı düşünüyorum. anakartı Gigabyte B450 Aorus Elite olarak seçtim. Fakat alacağım kasada USB 3.0 var. Eski kasamda da USB 3.0 vardı ve kalın bir mavi kablosu vardı anakartta da ona özel yer vardı. Fakat ben bu anakartın fotoğraflarında o yuvayı göremedim.
Eğer sizde bu anakart varsa bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler.
Anakartta vardır. MSI Gaming Plus'a bakmanızı öneririm. VRM konusunda daha iyi bir anakart.

1.png

Anakartta vardır. MSI Gaming Plus'a bakmanızı öneririm. VRM konusunda daha iyi bir anakart.
VRM'leri iyi anakartın onda sorun yok. OC yaparken vs. hiç sıkıntı yaşamadım. Bunun Pro modelinde VRM'ler çok kötü.
Ama bu anakartın soğuk bir tarafı var. Alınca bir pişman ediyor böyle. Umduğun gibi çıkmıyor yani. Dediğin gibi bunun en iyi alternatifi B450 Gaming Plus.

VRM'leri iyi anakartın onda sorun yok. OC yaparken vs. hiç sıkıntı yaşamadım. Bunun Pro modelinde VRM'ler çok kötü.
Ama bu anakartın soğuk bir tarafı var. Alınca bir pişman ediyor böyle. Umduğun gibi çıkmıyor yani. Dediğin gibi bunun en iyi alternatifi B450 Gaming Plus.
Ne umduğunuz gibi çıkmadı?
Sadece eksi verebileceğim tarafı Çelik ile güçlendirilmiş PCI express slotu olmaması onun dışında gayet iyi bence.

Ne umduğunuz gibi çıkmadı?
Sadece eksi verebileceğim tarafı Çelik ile güçlendirilmiş PCI express slotu olmaması onun dışında gayet iyi bence.
Gigabyte kartlarda BIOS en başta çok kötü. 300 sayfalık kitabı ezberlemek daha kolaydır sanırım.
Alt kısımda bulunan M.2 slotu kullanılınca 90 derecelik SATA portları devre dışı kalıyor. Kablolama için çok kötü. Üstteki port ise GPU'ya yakın olacağından SSD için olumsuz. Ses yongası hiç iyi değil ve malzeme kalitesi pek sağlammış hissiyatı vermiyor. Bir de çoğu kasa bunun vidalama yapısına uymuyor ona da dikkat etmek gerek. Bir vida boşta kalmıştı benim kasamda.

Onun dışında VRM soğutması çok iyi. OC kapasitesi yüksek. Işıklandırması hoş duruyor.

@utkuversus Gigabyte BIOS tasarımı biraz farklı beğenini de var beğenmeyen de var ona birşey diyemem.

2 adet SATA portunun gitmesi iki adet M.2 girişli B450 chipset anakartların genel sorunu o yüzden MSI bir tane bırakıyor.

Vida konusu mesela benim MSI anakart ile de sorun olmuştu birkaç yıllık kasalarda ve yeni anakartlarda vida yerleri farklı olabiliyor.

Ses bileşenleri ise orta düzeyde yine birçok giriş seviyesi anakarttan daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı