Gigabyte B450 Aorus M RAM frekansı 2933'ü geçmiyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, 2 gün önce aşağıda linkini verdiğim bilgisayarı aldım. Anakartı güçlü bir şey. Bir de göze hitap ETS'in diye Aorus M seçtim. Lakin Adata XPG 3000 MHz RAM'leri en fazla 2933 Hertz'de çalıştırabildim.
Anakartın RAM desteği her yerde 3200 yazıyor.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
3000 Mhz RAM'leri OC yapıp 3200 Mhz e çıkarabilirsin. BIOS dan yapman lazım ama sendeki anakart destekliyor mu bilmiyorum. BIOS güncel mi?
Şu video yu izle istersen belki yardımcı olur
Kuzenim de a320m anakart var aynı marka gigabyte o corsair ramleri 3000mhz cl16 tek tıkla xmp ile 3000mhz de çalıştırdı benim farkım ney ondan ?
Kullandığınız Ryzen işlemcinin desteklediği RAM frekansı 2933, bu yüzden üstüne çıkamassınız.
hocam dediğim gibi kuzenimde r5 2600 ve a320m anakart o corsair ramlerini 3ghz de kullanıyor.

Kuzenim de a320m anakart var aynı marka gigabyte o corsair ramleri 3000mhz cl16 tek tıkla xmp ile 3000mhz de çalıştırdı benim farkım ney ondan ?

hocam dediğim gibi kuzenimde r5 2600 ve a320m anakart o corsair ramlerini 3ghz de kullanıyor.
R5 2600 ün desteklediği bellek hızı, 2666 Mhz. Yani daha üstüne çıksanız bile işlemci yüzünden sınırlandırılıyorsunuz.
5664.PNG

En güncel BIOS'u yükleyin. Bellek uyumluluğu geliştiriliyor.

R5 2600 ün desteklediği bellek hızı, 2666 Mhz. Yani daha üstüne çıksanız bile işlemci yüzünden sınırlandırılıyorsunuz.
Eki Görüntüle 419709
En güncel BIOS'u yükleyin. Bellek uyumluluğu geliştiriliyor.
Yanlışınız var, yani sizce tüm dünya tarafından Ryzen işlemci sahiplerine boşu boşuna 3000mhz ve üstü ram mi tavsiye ediliyor?
İsterseniz yaklaşık on adet video paylaşabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı