Gigabyte B450 Gaming X 3200 MHz RAM Desteği

CutNSlice

Kilopat
Bahsettiğim kartı alacağım. Elimde Adata'nın 2 adet 3200MHz RAM'i var. Onları takacağım. Bir sıkıntı yaşar mıyım? Sitesinde 2933 MHz olduğu OC ile 3466 3600 MHz olduğu yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'in tam modeline listeden bakarsanız daha iyi olur.

Bahsettiğim kartı alacağım. Elimde Adata'nın 2 adet 3200MHz RAM'i var. Onları takacağım. Bir sıkıntı yaşar mıyım? Sitesinde 2933 MHz olduğu OC ile 3466 3600 MHz olduğu yazıyor.
O kartı 3 gündür araştırıyorum. Kullanma klavuzunu baştan sona okudum. Orada da desteklediği en çok 2993mhz yazıyor. Desteklediği ram mhzlerini öğrenmek için; Gigabyte'nin websitesini ziyaret edin yazıyordu. İlk bakışta göremedim ve Gigabyte'nin anlaşmalı olduğu, online satış firmalarının çoğunun websitesini ziyaret ettiğimde 3600mhz(OC) yazıyordu. Bir tane videoda gördüm; xmp ile 3000 mhz ye çıkabiliyor. Tekrar Gigabyte'nin websitesinden ankartın özelliklerine baktığımda; OC ile 3600mhz ye çıktığını farkettim. Ekteki resimdede görüldüği gibi. Mosfet soğutucusu var ama 8+4/pin güç girişi yok. Diğer donanımları(ekran kartı ve işlemci) oc yapabilir miyiz bilemedim. Fiyatı uygun ve dolu bir anakart olarak geldi gözüme. Bu anakartı kullanıp, ram harici donanımları oc yapan varsa, yardımcı olmanızı rica ederim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_Chrome_20191226-170339.png
    63,4 KB · Görüntüleme: 93
Son düzenleme:
Listede maalesef yok. Benim ram çoğu yerde yok.
XMP ile değil de stabil bir şekilde 3200mhz olan değerini RAM imi kendi performansında kullanabilecek miyim? Anlaşılan araştırman benden kuvvetli. Kişisel görüşün de olsa bu kartı bu ramlerimle almamı önerir misin?

3200mhz de kullanabilirsin. Sitesinde de yazıyor. Ama "diğer donanımlarla oc olur mu?" sorusunu bende merak ediyorum.

Diğer firmalara oranla; Vatan'da ucuz.
Eğer siteden(vayam'dan)alırsan; koşulsuz şartsız 14 gün içinde sebep bildirmeksizin iade edebilirsin.
Bende almayı düşünüyorum. İndirim elbet olacaktır. Dün geece kdv indiriminde; konuda bahsi geçen anakart inmemişti ama beklemede kalalım.

@@CutNSlice Listede olmaması çalışmayacağı anlamına gelmiyor ama olursa sorunsuz kullanırsın benim önerim listede ki ürünlere bakman. Hız aşırtma için problem olmaz kendi hızında çalıştırabilirsin.

Bu işlemi her kullanıcı farklı marka anakartlarda da yapıyor ileri seviye OC işlemi değil, XMP açıp rami kendi değerine 3200Mhz değerine çekeceksin, bi sıkıntı yaşamazsın.
Bununla ilgili video bakmaktayım ama kafama yatan video olmadığı için paylaşmadım bulduğumda atacağım.

Gigabyte B450 Gaming X, modelini kullanan forumdaşlarım. Diğer donanımlar(ekran kartı ve işlemci) ile oc yapılabilir mi?
Bir an önce almak isterim.

Bunun için konu yeni açmanı tavsiye ederim kullanacağın işlemci ile bütçeninde belirtildiği. Giriş, orta, üst seviye anakartlar vardır, bu anakart giriş seviyesi için fiyatına göre iyi bir kart Aorus Elite'e rakip/eşit kart ayrıca. Tamam OC yaparsın ama OC var bir de OC var.

Toplayacağım sistem için; ayrı bir konu açmıştım. Sadece "Bu anakartı kullanabilirsin, sıkıntı olmaz" dediklerini hatırlıyorum.

Donanımlar:

Ekran Kartı: Sapphire Rx590 Nitro+ Special Edition
İşlemci: Amd Ryzen 5 1600(12nm b2-revizyonlu) veya 2600
Anakart: Gigabyte B450 Gaming X veya Msi B450 Mortar Max(Gaming X i gördükten sonra, Mortar Max'ı indirim harici almam.)
Ram: Kingston Hyperx Predator 8gb 3000mhz Cl15

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…