O kartı 3 gündür araştırıyorum. Kullanma klavuzunu baştan sona okudum. Orada da desteklediği en çok 2993mhz yazıyor. Desteklediği ram mhzlerini öğrenmek için; Gigabyte'nin websitesini ziyaret edin yazıyordu. İlk bakışta göremedim ve Gigabyte'nin anlaşmalı olduğu, online satış firmalarının çoğunun websitesini ziyaret ettiğimde 3600mhz(OC) yazıyordu. Bir tane videoda gördüm; xmp ile 3000 mhz ye çıkabiliyor. Tekrar Gigabyte'nin websitesinden ankartın özelliklerine baktığımda; OC ile 3600mhz ye çıktığını farkettim. Ekteki resimdede görüldüği gibi. Mosfet soğutucusu var ama 8+4/pin güç girişi yok. Diğer donanımları(ekran kartı ve işlemci) oc yapabilir miyiz bilemedim. Fiyatı uygun ve dolu bir anakart olarak geldi gözüme. Bu anakartı kullanıp, ram harici donanımları oc yapan varsa, yardımcı olmanızı rica ederim.Bahsettiğim kartı alacağım. Elimde Adata'nın 2 adet 3200MHz RAM'i var. Onları takacağım. Bir sıkıntı yaşar mıyım? Sitesinde 2933 MHz olduğu OC ile 3466 3600 MHz olduğu yazıyor.
Listede maalesef yok. Benim ram çoğu yerde yok.RAM'in tam modeline listeden bakarsanız daha iyi olur.
B450 Gaming X (Rev. 1.X) | Anakart | GIGABYTE
AMD B450 Gaming Motherboard with Hybrid Digital PWM, NVMe PCIe Gen3 x4 M.2, RGB FUSION 2.0, GIGABYTE Gaming LAN with Bandwidth Management, CEC 2019 ready Supports AMD Ryzen™ 5000 series / Ryzen™ 5000 G-Series/ 3rd Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™/ 1st Gen Ryzen™/ 2nd Gen Ryzen™ with Radeon™ Vega...www.gigabyte.com.tr
XMP ile değil de stabil bir şekilde 3200mhz olan değerini RAM imi kendi performansında kullanabilecek miyim? Anlaşılan araştırman benden kuvvetli. Kişisel görüşün de olsa bu kartı bu ramlerimle almamı önerir misin?O kartı 3 gündür araştırıyorum. Kullanma klavuzunu baştan sona okudum. Orada da desteklediği en çok 2993mhz yazıyor. Desteklediği ram mhzlerini öğrenmek için; Gigabyte'nin websitesini ziyaret edin yazıyordu. İlk bakışta göremedim ve Gigabyte'nin anlaşmalı olduğu, online satış firmalarının çoğunun websitesini ziyaret ettiğimde 3600mhz(OC) yazıyordu. Bir tane videoda gördüm; xmp ile 3000 mhz ye çıkabiliyor. Tekrar Gigabyte'nin websitesinden ankartın özelliklerine baktığımda; OC ile 3600mhz ye çıktığını farkettim. Ekteki resimdede görüldüği gibi. Mosfet soğutucusu var ama 8+4/pin güç girişi yok. Diğer donanımları(ekran kartı ve işlemci) oc yapabilir miyiz bilemedim. Fiyatı uygun ve dolu bir anakart olarak geldi gözüme. Bu anakartı kullanıp, ram harici donanımları oc yapan varsa, yardımcı olmanızı rica ederim.
3200mhz de kullanabilirsin. Sitesinde de yazıyor. Ama "diğer donanımlarla oc olur mu?" sorusunu bende merak ediyorum.Listede maalesef yok. Benim ram çoğu yerde yok.
XMP ile değil de stabil bir şekilde 3200mhz olan değerini RAM imi kendi performansında kullanabilecek miyim? Anlaşılan araştırman benden kuvvetli. Kişisel görüşün de olsa bu kartı bu ramlerimle almamı önerir misin?
Gigabyte B450 Gaming X, modelini kullanan forumdaşlarım. Diğer donanımlar(ekran kartı ve işlemci) ile oc yapılabilir mi?
Bir an önce almak isterim.
Toplayacağım sistem için; ayrı bir konu açmıştım. Sadece "Bu anakartı kullanabilirsin, sıkıntı olmaz" dediklerini hatırlıyorum.Bunun için konu yeni açmanı tavsiye ederim kullanacağın işlemci ile bütçeninde belirtildiği. Giriş, orta, üst seviye anakartlar vardır, bu anakart giriş seviyesi için fiyatına göre iyi bir kart Aorus Elite'e rakip/eşit kart ayrıca. Tamam OC yaparsın ama OC var bir de OC var.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.