Çözüldü Gigabyte B450 Gaming X BIOS Nasıl Güncellenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

PustiPowerV2

Hectopat
Katılım
6 Haziran 2020
Mesajlar
5.618
Makaleler
5
Çözümler
12
2 ay önce sistem topladım ama anakartı en güncel BIOS sürümüne güncelleyemedim ve bunun için Türkçe bir kaynak bulamadım. Nasıl yapacağım?
 
Çözüm
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Beş senedir Z97 Gaming 5 anakartın BIOS'unu hiç güncellemedim. En güncel BIOS sürümüyle birlikte en belirgin artı olarak M.2 SSD desteği geldiğini biliyorum. Elimde M.2 SSD olsa veya sonradan ihtiyaç duysaydım kesin güncellerdim. Bunun haricinde en güncel BIOS sürümüne güncellesem ne kazancım olurdu doğrusu bilmek isterim.
 
Bunlar senin BIOS güncellemendeki değişiklikler. En önemlisi geliştirilmiş bellek uyumluluğu diğeri RAID etkinleştirildiğinde eski DVD ROM'dan önyükleme olmamasını düzeltmişler ve DDR3 ile ilgili olanında bir kısım RAM'lerin desteğinin geldiği yazıyor. Çok çok önemli olan güvenlik güncelleştirmesi güncellenmiş CPU mikro kodu ve tüm bunlar olmuşken kalkıp BIOS'u güncellememek çok büyük hata olur belki bilgisayarına bir şey olmaz ama bunlar aşırı gerekli şeyler. Ayrıca bunlar senin sürümün düşükse daha da çok çoğalacaktır.

Açıklama.
- Improved Memory compatibility.
- Support PSC b-diye DDR3 Memory.
- Fix that System is not able to Boot from legacy DVD ROM when RAID is activated.
- Updated CPU microcode.

Destek: Z97 GAMING 5 | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye
 
DVD ROM kullanmayalı neredeyse yedi yıl oldu daha da kullanacağımı sanmam. 1600 MHz 8x2 DDR3 kit RAM'leri hali hazırdaki BIOS'ta 2400 MHz overclocklu kullanıyorum. Sistem yeni değil ki hata olsun beş sene olmuş Windows 7'den tut 8.1 ve son olarak 10 kurdum hiçbirinde bu güvenlik güncelleştirmesine ihtiyaç duymadım şimdi mi duyacağım?

Özetle; BIOS güncelleştirmesinin gerektiğinde lazım olduğunu biliyorum. Özellikle işlemci desteği, RAM frekans uyuşmazlığı gibi sebeplerden topladığım bir kaç sistemin BIOS'unu mecburen güncelledim. İhtiyaç duysam paylaştığın linkten dört sene öncesinde çoktan güncellerdim. Kısaca hala gerek duymuyorum.
 
Keyfin bilir ben sana illaki yap demem ama orada yazanları layıkıyla bilsen hiç durmazdın. Üstelik bu sadece bir sürümde kaç sürümdür neler daha geliştirildi sayfada yazıyor. Hem ihtiyaç duymadım sözü bizimle ilgili olmamalı sistemin ihtiyacı ve anlasan güncellerdin zaten, yok ben biliyorum dersen o zaman sen BIOS yaz adamlara iş bırakma.
 

Geri
Yukarı