Gigabyte B450 S2H CPU fan sorunu

Anilkabc

Femtopat
Merhaba, yeni sistem topladım Gigabyte B450 S2H anakart ve Ryzen 5 3500X kullanıyorum ilk geldiğinde Windows falan kurarken sorun yoktu daha sonra CPU fanı dönmemeye başladı. CPU 90 dereceyi geçip kapanıyordu fan dönmüyordu. BIOS ayarlarında CPU fan modu oto ayarında olduğunda fan çalışmıyor. Sadece CPU fan ayarını voltaj yapınca çalışıyor PWM yaptığımda bile çalışmıyor. Sorun nedir? İlk başlarda çalışıyordu 5 6 saat sonra bu sorunla karşılaştım.

Chipset işlemci için bir yazılımdır. Güncel olmasında fayda var. Anakart sitesinden ulaşabilirsiniz.

Hocam tamam da voltaj modunun zararı olup olmadığını merak ediyorum.
BIOS F50 güncel şekilde. Chipset dediğiniz nedir?

Hocam öyle bir zarar olmaz tabii ki ancak PWM modu daha iyi, PWM kullanabilecekken DC kullanacaksınız. Sorun olmaz bence ama çözmeye bakın. Chipset derken anakart yonga sürücüleri/seti.

Teşekkürler arkadaşlar deneyeceğim dediklerinizi.
Şimdilik System fan 1 yerine taktım BIOS'tan da CPU sıcaklığına göre ayarladım PWM modunda çalışıyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı