Gigabyte B450 S2H fan montajı nasıl yapılır?

shintaro

Hectopat
Yer
Milky Way
Daha fazla  
Merhaba kasamı bir adet RGB egzoz fanı ve bir adet ön tarafta olmak üzere toplam iki adet fan ile kullanıyorum. Bu bağlantıdaki fanı sipariş ettim.

Gigabyte B450 S2H model anakartımda resimde görüldüğü LED_CPU bölümünü kullanmak istiyorum. Elimde resimde görüldüğü gibi bir fan çoklayıcım var. İstediğim şey ise egzoz fanı ve sipariş ettiğim fanı LED_CPU'ya bağlamak istiyorum, görseldeki fan çoklayıcı işime yarar mı? Veya LED_CPU bu 4 fanı besleyebilecek enerjiyi sağlayabilir mi?

1614700045517.png
1614700223655.png

LED_CPU girişi sadece ışıklandırma için. Fanı SYS_FAN1 portuna takmalısınız. Fanın fotoğraflarına bakınca tek bir kablo çıkışı görünüyor. Dönüştürücü olmadan direkt onu SYS_FAN1 portuna takabilirsiniz. Işıklandırma için sanırım fanların kendi kontrolcüsü çıkıyor, onu kullanın. En azından sitede "Kablolu ARGB kontrolcü" olarak belirtilmiş.

Evet hocam. ARGB kontrol edebilir denmiş.

Hocam, beslemeli çoklayıcı alın derim. Örnek bir model.
Molex ile bağlantı yapmanın bir problemi olur mu? Çoklayıcının ne gibi bir faydasını görebilirim?

Sanırım kasadaki fanların ARGB kabloları şu şekilde bağlı. Kasanın arka panelini açıp kontrol edebilir misiniz?

1614701690059.png

Fanlarda ise şu şekilde bir ARGB kablosu var:
1614701819227.png

İkisi kablo da dişi olduğundan ek adaptör alırsanız bağlayabilirsiniz diye düşünüyorum. Ek adaptör olarak bahsettiğim şey şu. Satış linki bulamadım.
1614701894769.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı