Gigabyte B450 S2H vs MSI B450M-A PRO MAX vs MSI B450M PRO-M2 MAX

Nasıl hocam memnun musunuz peki ? OC yapmayı denediniz mi hiç ?
Hayır üstat OC ile hiç işim olacağını sanmıyorum. Ama aldığım bilgisayar çok ısınıyor sana onu söyleyeyim. Anakartla alakalı olduğunu sanmıyorum. R5 3600 tam yükte 88-90 çıkıyor. Ramler ve ekran kartı 78-80 arasında oyunda. Bilgili bir arkadaşa sordum sorunun kasada ve işlemcinin stok fanında olduğunu söyledi.
Nereden ne kadar aldınız acaba? Şu an elinizdeyse performansta bir sıkıntı ısınma vb bir şey var mı?
Anakart olarak pek bir beklentim yoktu benim asıl dikkat ettiğim işlemci, ekran kartı ve ssd idi. Fazla ısınıyor ekran kartım ve işlemcim. Yukarıdaki beyefendiye de yazdım. Ama sorunuzdan sapmamak adına anlatayım görüşlerimi. Anakarttan aslında memnunum. İn**** sitesinden 580 TL'ye indirimsiz aldım. Biraz pahalıydı ama ürünün ortalama fiyatından çok da uçuk değil bence. Çok tercih edildiği için artması doğal. Stabil 47 derece ve performans olarak bi eksisi yok bence. Biosu sondan bir önceki sürüm geldi öyle bıraktım. Ama dediğim gibi RAM,GPU ve CPU'daki ısınma probleminin tam sebebini halen saptayamadım..
Senin tercihin tabi hayırlısı olsun inşallah sorunsuz kullanırsın.
Teşekkürler aynısını ben de sizin için dilerim..

Son düzenleme:
Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz peki ? 90 dereceler biraz zorlanmada oluşan dereceler. Ben de r5 1600 12nm ile kullanacağım bu anakartı mosfet soğutucusuna rağmen yüksek değerler.

Hocam ka
Hocam kasanın hava akışına vs dikkat edin. Gerekirse işlemciye kule tipi soğutucu alın.

Ne tarz oyunlar oynuyorsunuz peki ? 90 dereceler biraz zorlanmada oluşan dereceler. Ben de r5 1600 12nm ile kullanacağım bu anakartı mosfet soğutucusuna rağmen yüksek değerler.
Oyunlarla pek aram yok test için pubg,gta5 ve cs:go yüklemiştim. Ekran kartım 70-78 arasında seyrederken cpu 70-82 arasındaydı. Aida64'te stres testine soktum tam yükte 2 dakikada 88 °C çıktı. Kasadan yanık kokusu gibi bir şey geldi işlemci yandı(!) sandım kapattım hemen. Boşta 50 °C'deler. Tek normal sıcaklıkta olan göz ağrım Samsung SSD (38 derece)
Hocam ka

Hocam kasanın hava akışına vs dikkat edin. Gerekirse işlemciye kule tipi soğutucu alın.
Sanırım tek çarem kaliteli bir soğutucu almak. Peki diğer parçalara bir etkisi olacak mı konusu açılmışken sorayım? Pek bilgi sahibi değilim de bu konuda..

Son düzenleme:

Hayır diğer parçalara bir etkisi olmaz işlemci kule soğutucusunun. Sıcaklıktan şikayetçiyseniz 120 mm 2 adet fan daha eklemenizi öneririm (üstte yer varsa kasanın üstüne). O da işe yaramazsa maalesef sıvı soğutma.

Sıvı soğutmaya gerek yok R5 3600 için. Sanki Ryzen 9 veya Threadripper'dan bahsediyoruz. Ortalama bir hava soğutma hayli hayli yetecektir. Kasan tam Mesh olsaydı ve önde 3 adet kaliteli fan bulunsaydı bile işlemcin 85-87 dereceleri görürdü. Aynı işlemci ile farklı kombinasyonlarda kasalar topladığım için biliyorum. Sorun stok fanda. R5 3600 çok daha güçlü olmasına ve genel olarak biraz fazla ısınan bir işlemci olmasına rağmen R5 1600 ile R5 3600'ün kutusundan aynı fan çıkıyor. İnce profilli alüminyum bir fan. Isınması doğal tabii. MSI Core Frozer, CM MA410P, Wraith Prism gibi bir soğutucu alırsan sıcaklıklar normal durumuna döner.

@FaLSe Kasaya ekstra fan eklemek 1-2 dereceden fazla etkilemez işlemciyi. İşlemci stok fandan dolayı ısınıyor bu yüzden işlemci fanı değişmeden bu sorun çözülmez.

Ekran kartın da çok ısınmıyor ayrıca. Bulunduğun yerdeki hava sıcaklığı + kasa + ekran kartının fanlarını düşük devirde döndürmesi nedeniyle 78-80'de çalışıyor ki 80 derece ekran kartı için çok yüksek bir değer değil. Bahsettiğim şartlarda olabilecek sıcaklıklar. İlla ekran kartım daha düşük sıcaklıkta çalışsın istiyorsan MSI Afterburner'ı indirip fan hızını %10-15 arttırırsan 75 derecelere düşer zaten. Tavsiye etmem tabii, fanlar daha gürültülü çalışır ve biraz daha çabuk tozlanır. Zaten ekran kartı fazla ısınsa otomatik devir yükseltir. Bunu daha önce de söylemiştim sana.

Ayrıca RAM'lerinde de ısınma problemi yok. O nereden geldi anlayamadım.

@Emre.okumus R5 3600 gibi bir işlemci ile B450M S2H anakartta O.C yapmayı denemek pek iyi sonuçlar ortaya çıkarmayacaktır. Belli bir seviyede O.C yapabilirsin ama tavsiye etmem.

Konu başlığındaki soru için cevabım, B450M S2H MSI B450M-A Pro MAX'dan 100-150 TL daha uygun. MSI'da bu parayı verdiğinizde ekstradan alacağınız kayda değer bir özellik yok. Bu yüzden uygun fiyatlı bir sistem diziyorsanız veya anakarta çok bütçe ayırmak istemiyorsanız ikisi arasında B450M S2H öneririm.

Eğer MSI B450-A Pro MAX olsaydı işler değişirdi. O zaman MSI olanı önerirdim. ATX'in getirdiği avantajlar var çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…