TommyShelby
Hectopat
Gigabyte B450M DS3H önerir misiniz?
Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır değil, her b450 anakart almak isteyen tam boy atx almak zorunda değil. İhtiyaca ve bütçeye göre alınır anakart. Üstelik b450 tomahawk en güzel görünümlü ve en pahalı b450 anakart olabilir. Ama yine msi b450 A-pro ile arasında en ufak bir fark yok. Altın kapmala ses slotları dışında. Kullanılan tüm bileşenler tüm yongalar birbir aynı. Tek farkları renkleri ve biraz daha uzun mosfet soğutucusu. Arada yaklaşık kampanya vs yoksa 150₺ farkı renk ve rgb’ye vermek bana hiç mantıklı gelmiyor. B450 A-pro, b450 gaming, b450 tomahawk üzerindeki kapasitörlere kadar aynı anakartlar. Kampanya olur arada 50-60₺ fark olur amenna yatırımdır göze hoş gelir alınır ama kampanyasız olursa ben önermiyorum. Arkadaşın o.c ile işi yoksa b450m sh2 gayet yeterli.Bunu alman daha mantıklı.
MSI B450 TOMAHAWK AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3200+MHz(O.C.) USB3.1 Anakart
O.c ile zorlamayacaksan çok fazla gayet iyi anakarttır f/p olarak.
Artısı:
-Bu bütçede ufak da olsa mosfet soğutucu sunuyor.
Eksileri :
-2 ram slotu
-Fan portu az.
-Pcle slotunda armor yok.
Cpu dışında bir fan daha bağlayabilirsin. Fanların 4 pinli ise çoğaltıcı kullanabilirsin ya da direk tüm fanları psu’ya bağlarsın fan kontrolü istemiyorsan zaten bir eksi değil, armor olmaması da büyük ve ağır soğutmalı ekran kartları takmıyorsan büyük bir eksi değil. Muadili msi m2 modelinde de bunlar yok ve bu modelle de ses yongası olarak aynı yonga mevcut. Ama daha pahalı. Fan kontrolü arıyorsan zaten atx tam boyutlu ana kartlarına bakmanı öneririm.
Hayır değil, her b450 anakart almak isteyen tam boy atx almak zorunda değil. İhtiyaca ve bütçeye göre alınır anakart. Üstelik b450 tomahawk en güzel görünümlü ve en pahalı b450 anakart olabilir. Ama yine msi b450 A-pro ile arasında en ufak bir fark yok. Altın kapmala ses slotları dışında. Kullanılan tüm bileşenler tüm yongalar birbir aynı. Tek farkları renkleri ve biraz daha uzun mosfet soğutucusu. Arada yaklaşık kampanya vs yoksa 150₺ farkı renk ve rgb’ye vermek bana hiç mantıklı gelmiyor. B450 A-pro, b450 gaming, b450 tomahawk üzerindeki kapasitörlere kadar aynı anakartlar. Kampanya olur arada 50-60₺ fark olur amenna yatırımdır göze hoş gelir alınır ama kampanyasız olursa ben önermiyorum. Arkadaşın o.c ile işi yoksa b450m sh2 gayet yeterli.
4 ram slotu olsun isterseniz bu anakartı öneririm. 3+1 fan portu da var. 2 adet mosfet soğutucusu var ve 2 m2 slotu da cabası. Asrock da gayet iyi büyük bir anakart üreticisi firmadır.
Teşekkürler.O.c ile zorlamayacaksan çok fazla gayet iyi anakarttır f/p olarak.
Artısı:
-Bu bütçede ufak da olsa mosfet soğutucu sunuyor.
Eksileri :
-2 ram slotu
-Fan portu az.
-Pcle slotunda armor yok.
Cpu dışında bir fan daha bağlayabilirsin. Fanların 4 pinli ise çoğaltıcı kullanabilirsin ya da direk tüm fanları psu’ya bağlarsın fan kontrolü istemiyorsan zaten bir eksi değil, armor olmaması da büyük ve ağır soğutmalı ekran kartları takmıyorsan büyük bir eksi değil. Muadili msi m2 modelinde de bunlar yok ve bu modelle de ses yongası olarak aynı yonga mevcut. Ama daha pahalı. Fan kontrolü arıyorsan zaten atx tam boyutlu ana kartlarına bakmanı öneririm.
Hayır değil, her b450 anakart almak isteyen tam boy atx almak zorunda değil. İhtiyaca ve bütçeye göre alınır anakart. Üstelik b450 tomahawk en güzel görünümlü ve en pahalı b450 anakart olabilir. Ama yine msi b450 A-pro ile arasında en ufak bir fark yok. Altın kapmala ses slotları dışında. Kullanılan tüm bileşenler tüm yongalar birbir aynı. Tek farkları renkleri ve biraz daha uzun mosfet soğutucusu. Arada yaklaşık kampanya vs yoksa 150₺ farkı renk ve rgb’ye vermek bana hiç mantıklı gelmiyor. B450 A-pro, b450 gaming, b450 tomahawk üzerindeki kapasitörlere kadar aynı anakartlar. Kampanya olur arada 50-60₺ fark olur amenna yatırımdır göze hoş gelir alınır ama kampanyasız olursa ben önermiyorum. Arkadaşın o.c ile işi yoksa b450m sh2 gayet yeterli.
2 ram slotu 8+8 gayet yeterli şuan uzun süreler de öyle olucaktır fakat illa 4 ram slotu olsun isterseniz bu anakartı öneririm. 3+1 fan portu da var. 2 adet mosfet soğutucusu var ve 2 m2 slotu da cabası. Asrock da gayet iyi büyük bir anakart üreticisi firmadır.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.