Gigabyte B450M ekran gelmiyor

kotencurlu

Kilopat
Öncelikle bu anakartı uzun süredir kullanıyordum. Ekran kartımı satınca (RX5500 XT) depolama konusunda düzenlemeler yapmak adına eski bir ekran kartı olan GT 210'u sisteme taktım. Ancak gücü verdiğim zaman görüntü alamıyorum. Nedeni ne olabilir? İşlemci fanı ilk başta dönmüyordu uzun bir süre sonra başlıyordu. BIOS pilini çıkarıp taktığım zaman fan dönmeye başladı ama yine görüntü yok. Lütfen bu konuda yardımcı olun. Anakartımda sıkıntı olmasını istemem. Şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Ryzen 5 3600
NOT: Klavye ve mouse taktığımda görmüyor. İlerleyen günlerde farklı model ekran kartları deneyeceğim.

Son düzenleme:
İşlemciyle alakalı bir durum olarak görünüyor, senin için biraz araştırma yaptım ama sonuca varamadım. Lakin bazı yabancı forumlarda BIOS güncellemeleriyle ilgili olduğu yazıyor. Güncel bir işlemci eski bir ekran kartı uyuşmazlığı söz konusu.

Arkadaş sadece ekran kartını değiştirmiş, işlemci ile bir alakası olamaz yani sorunun. Ayrıca işlemci ekran kartı uyumsuzluğu diye bir şey yok, 5600x ile hd 2400 pro kullanıyor arkadaşım. Sorun yeni takılan ekran kartındadır yüksek ihtimalle.

Bol Şans.

Sabah RX5500 XT ile çalışan sistem, akşam GT 210 ile çalışmadı. İşlemci ile alakalı bir durum olacağını zannetmiyorum doğrusu. Çünkü kasada ekran kartından başka hiçbir şeye dokunmadım. BIOS güncellemesini de yaklaşık 2 hafta önce yaptım Windows 11 için. Hiçbir sorun çıkmamıştı. Umarım uyuşmazlık ile alakalı bir şeydir.
Ben de o düşüncedeyim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…