Ryzen 3600 işlemci satın aldım ve tahmin edeceğiniz üzere yanına bir de Gigabyte B450M H anakart aldım. Araştırmam üzerine bu anakart BIOS güncelde gelebilir gelmeyedebilir. BIOS güncel gelmezse 1. veya 2. seri Ryzen işlemci takıp güncellemem gerekiyormuş. Ben şu an Intel kullanıyorum elimde 1000 veya 2000 serisi Ryzen işlemci bulunmuyor. Önceden güncel BIOS'u USB belleğe atsam anakarta 3600 takılıyken direk BIOS'a girip güncelleme yapabilir miyim yoksa bilgisayarcıya götürüp güncelletmem şart mı? Biraz karışık oldu kusuruma bakmayın.
Benim B450M S2H anakartta "Ryzen 3000 Ready" ibaresi olduğu için takabiliyorum, anakartın kutusuna bakın öyle bir ibare varsa uğraşmayın. Genelde F40 üstü geliyor zaten.
Yeni alınacağı üzere çok büyük ihtimalle de güncel gelecek, kutu üzerinde 3000 Ready yazısı görürseniz güncel demektir. Ben de bundan 4-5 ay önce S2H modelini aldığım da BIOS günceldi.
@knklarkanx1 İtopya.com güncel gönderebilir. Bilgisayarcıya gitmeniz ihtimalinde ise en ucuz yapan yeri arayın, böyle bir işlem için bile yüksek fiyatlar biçiliyor.
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...