Merhaba,
Bilgisayarımı sıfırladım, bir oyun için Secure Boot açmam gerekiyordu. Ancak bana "Secure Boot can be enabled when System'in user mode. Repeat operation after enrolling platform key (PK)" uyarısı verdi. İlk başta direkt geçtim, anlamadım. Ardından ikinci denemede anladım, ben de sıfırlamam gerektiğini düşündüm. Custom'a çekip PK key ile alakalı sıfırlamaya bir şey diyordu ve ben de tamam dedim.
Ardından sistemi yeniden başlattı ve uzun bir süre (yaklaşık 1-2 dakika) siyah ekranda kaldı, ben de endişelendim. Yeniden başlatmayı denedim ve gene siyah ekranda kaldım. Bu sefer kasaya baktım. Kasaya baktığımda her şey normal gözüküyordu ancak işlemci fanı dönüp duruyor, tekrar dönmeye çalışıyordu. Bunu fark edip hemen kapattım.
Sonra uzun araştırdım, CMOS pilini çıkarttım bekledim, olmadı. RAM'leri çıkartıp taktım, olmadı. Son çare CMOS Clear'ı denedim, gene olmadı. Ancak o fan dönmeye çalışıp duruyordu ya, işte hızlandı ancak yine duruyor gibiydi ve tekrar devam ediyor gibiydi. Yani hiçbir şey yapamadım.
Ne yapabilirim bu durum hakkında çözüm için? Bir Secure Boot açmak istemiştim oysaki.