Gigabyte B450M için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan Hks
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.500

Hks

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller. Gigabyte B450M anakartımda şu an aktif olarak AMD Ryzen 5 2600 ile AMD Radeon RX 570 4 GB kullanmaktayım. İşlemci yetersiz geldiği için AMD Ryzen 5 5600X ile değiştirmek istiyorum. Biraz araştırma yaptığım zaman alacağım işlemci ile anakartın dengesiz olabileceğini gördüm fakat sitesinde bu işlemci ile anakart uyumlu gözüküyor. Ben bu işlemciyi aldığım zaman herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?

Emin değilim fakat bios update yapman gerekebilir işlemciyi çalıştırmak için öyle bir durum hatırlıyorum eski kartımdan.

Herkese iyi sosyaller. Gigabyte B450M anakartımda şu an aktif olarak AMD Ryzen 5 2600 ile AMD Radeon RX 570 4 GB kullanmaktayım. İşlemci yetersiz geldiği için AMD Ryzen 5 5600X ile değiştirmek istiyorum. Biraz araştırma yaptığım zaman alacağım işlemci ile anakartın dengesiz olabileceğini gördüm fakat sitesinde bu işlemci ile anakart uyumlu gözüküyor. Ben bu işlemciyi aldığım zaman herhangi bir sıkıntı ile karşılaşır mıyım?

Hocam islemcinin neresi yetersiz geliyor anlamadım ekran kartını gayet iyi besleyecek bir islemci.

Hocam islemcinin neresi yetersiz geliyor anlamadım ekran kartını gayet iyi besleyecek bir islemci.

Ekran kartını destekliyor fakat işlemci ısındığı zaman 150 200 arası olan FPS değeri 80-100 olmaya başlıyor. Monitörün Hz değerini karşılamadığı için değistirme kararı aldım.

5600 ve 5600X arasında fazla fiyat farkı kalmamış. 5600X ve yanında sağlam bir soğutucu şart.
Soğutucu olarak ne önerirsiniz? 2600 işlemcide stok soğutucu kullandığım için soğutucular ile pek bilgiye sahip değilim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı