Gigabyte B450M S2H 5+1 ses sistemi bağlantısı

scopeeee

Hectopat
Merhaba dostlar. Sistemimde başlıkta yazan anakart mevcut. Bu karta harici bir ses kartı almadan, 5+1 sistemimde tüm uydulardan ses gelecek şekilde kullanabilir miyim?
YouTube 5+1 desteklemiyor onu biliyorum ama kendi bilgisayarımda bulunan müziklerden veya Spotify'da (Spotify 5+1 destekliyor mu bilmiyorum) denediğimde yine tüm uydulardan ses alamadım. Kablo bağlantılarını doğru yaptığımı düşünüyorum ama AUX çoklayıcı ile bağlantı yaptığımda ancak bütün uydulardan ses alabiliyorum. Bu durum normal mi? Eğer harici ses kartı almam gerekiyorsa önerileriniz neler olur? Elim biraz rahatlayınca alabilirim.

Ekran görüntüsü 2021-09-21 120701.png

Buradan 5.1 Hoparlör moduna almalısınız ama uydu derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım.

Bazı yerlerde desteği yok. Logitech Z506 kullanmıştım. Sına dediğim zaman hepsinden geliyordu. Fakat bazı yerlerde olmuyor. Çoklayıcı ile olabilir. Fakat ses güzel olmuyor.

Eki Görüntüle 1170292
Buradan 5.1 hoparlör moduna almalısınız ama uydu derken neyi kast ediyorsunuz anlamadım.

Uydu derken hoparlörleri kastediyorum. Bu ekrandan denemedim açıkçası o ekrana nereden gireceğim?

Bazı yerlerde desteği yok. Logitech Z506 kullanmıştım. Sına dediğim zaman hepsinden geliyordu. Fakat bazı yerlerde olmuyor. Çoklayıcı ile olabilir. Fakat ses güzel olmuyor.

Bende de aynı model mevcut ama dediğiniz gibi çoklayıcı ile ses kalitesi azalıyor o yüzden sormuştum farklı bir çözüm olabilir mi diye.

Uydu derken hoparlörleri kastediyorum. Bu ekrandan denemedim açıkçası o ekrana nereden gireceğim?

Bende de aynı model mevcut ama dediğiniz gibi çoklayıcı ile ses kalitesi azalıyor o yüzden sormuştum farklı bir çözüm olabilir mi diye.
Hoparlör yapılandırılması ayarını 5.1 olarak yapın. 3 kablo da takılı olsun. Sizde o menü yoksa Ayarlar/Sistem/Ses/Ses Denetim Masası'ndan yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı