Gigabyte B450M S2H 5 adet fanı tek girişe takmak

orkunornek

Femtopat
Daha fazla  
Gigabyte B450M S2H anakartımın bir tanesi CPU bir tanesi SYS olmak üzere iki fan girişi var. Sahip olduğum fan çoklayıcı ile SYS girişine 3 adet Corsair LL120 ve 2 adet Corsair LL140 taksam herhangi bir sorun yaratır mı? İnternette biraz araştırma yaptım birkaç yerde anakarta zarar verebileceğini birkaç yerde ise hiçbir sorun oluşturmayacağını sadece fanların tam güçte çalışamayacağını okudum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçici olarak yüksek hızlarda çalıştırmayacaksanız takılır. Siz yine de bi çoklayıcı daha alıp tek girişteki yükü azaltın.

Benim sistemimde 3 kasa fanı ve sıvı soğutucumun 2 fanını fan çoklayıcıyla toplam 2 pine takıyorum. Yani 3 kasa fanı 1 pine. 2 sıvı soğutucu fanı 1 pine. Hiçbir sorunla karşılaşmadım şimdiye kadar, fakat 5 fan hiç denemedim. Deneyip bir bakın pinin sağladığı güç 5 fana yetmezse fanlar düşük devirlerde dönmeye başlayacaktır.

Hocam link bende açılmadı. Fakat bu tip bir çoklayıcı ise daha iyi olur. Bunlar Molex üzerinden güç alır. Anakart üzerinden hız kontrolü yapabilir.

Hocam link bende açılmadı. Fakat bu tip bir çoklayıcı ise daha iyi olur. Bunlar Molex üzerinden güç alır. Anakart üzerinden hız kontrolü yapabilir.
Ürünün siparişini verdim hocam. Hepinize yardımınız için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı