Gigabyte B450M S2H BIOS güncelleme

wintry

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Bilgisayar açıldıktan sonra kullanırken arada bir donuyor, siyah ekran veriyor. GPU ve CPU kullanımı yüze çıkıp iniyor. Daha sonra reset falan uğraşırken stabil şekilde çalışıyor. Başta ekran kartı sandım buraya minidump dosyası da yükledim ama ilgilenen olmadı. Windows'un 20H2 güncellemesini kaldırdım.
Ekran kartının eski sürümüne döndüm çözüm bulamadım. Elimde iki çare kaldı BIOS veya format. İkisini de yapmasını bilmiyorum. Birkaç video izledim ama bilen birisine şahsen danışmak istedim. BIOS en son 27/11/2019 kayıtlı. Aşağıda kartıma ait birden fazla güncelleme var. nasıl yapılır, nelere dikkat etmeliyim, kendim yapabilir miyim?

Güç kaynağı: Sharkoon 650W shP650 v2+80.
Anakart: Gigabyte B450M S2H 3200MHz (OC)
İşlemci: AMD Ryzen 2600X 3.6 GHz
SSD: XPG 512 GB
Ekran kartı: Sapphire EX590 Nitro SE
Bellek: Kingston 16 GB HyperX Fury 3200 MHz CL16.

Dosya Ekleri

• anakart bios update.png
    anakart bios update.png
    31,9 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleyen: Moderatör:
XMP nasıl kapatılır bilmiyorum o sorun değil öğrenirim. OClu olduğu için sorun yaşar mıyım bilgim yok.
Bendeki ramler 3000Mhz'de XMP açık çalışıyordu. XMP'yi kapatıp 2933Mhz'e çektim. Nasıl yaptığımı adım adım hatırlamıyorum tam olarak. Biostaki frequency ayarlarını kurcalayıp halletmiştim.

Bendeki RAM'ler 3000MHz'de XMP açık çalışıyordu. XMP'yi kapatıp 2933MHz'e çektim. Nasıl yaptığımı adım adım hatırlamıyorum tam olarak. BIOS'taki Frequency ayarlarını kurcalayıp halletmiştim.

Çok teşekkür ederim nasıl bir yol izlemem gerek emin değilim karar verdiğimde bunu da düşüneceğim.

Çok teşekkür ederim nasıl bir yol izlemem gerek emin değilim karar verdiğimde bunu da düşüneceğim.

Daha önceki konuda şöyle bir cümlemi buldum: "Çözümü şu şekilde: BIOS'tan XMP Profile 1 seçiyoruz ve 2933MHz'e çekiyoruz RAM frekansımızı." Senin RAM 3200'lük muhtemelen 3133'e çekmen gerekecektir. Dene bir süre kullan. Arkadaşların da dediği gibi her ihtimale karşı biosunu, ekran kartı sürücülerini güncel tut.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı