Gigabyte B450M S2H BIOS kurtarma

Dual BIOS'da yok, servise gidecek o yüzden. Aslında BIOS güncelleme ekranına "olabilecek tehlikelere karşı odanızı boşaltın." İbaresi de eklemeleri lazım.

Hatta emir dayı servise göndermemi söylemişti sağ olsun teşekkür edemedim o hesabıma ulaşamadım bir daha teşekkür ederim hocam 💎

Gigabyten B450M S2H ekran kartını kullanıyorum. USB'ye BIOS güncellemesini attım kurarken %76'da küçük yiğenim USB'nin ışıklı oluşundan herhalden birden USB'yi kasadan çekti. Sonra görüntü alamamaya başladım fare ve hoparlöre elektrik gidiyor ama klavyenin ışığı yanmıyor. Pilini çıkarıp taktım olmadı 2 yukarıda 2 aşağıda olmak uzere CMOS yeri var ama üzerinde herhangi bir şey takılı değil. Yardım edebilir misiniz? Sistemimi yeni toplamıştık. Özellikleri ise:
Ryzen 2600 8 GB RAM Fury 3200MHz RX460 2 GB ekran kartı color Master 550W PSU.

Bilgisayar açılma anında end olabilir sende, basılı tutarak USB takılı olacak şekilde, tekrar dener misin?
Bu adımları tekrar dene kardeşim, bir şeyler denemeden vazgeçme.

Recep Baltaş 2016 da bir konuya alttakileri yazmış ama konunun sonuca ulaşmamış.

Bunun birden çok çözümü olabilir:
  • Anakartınızda USB BIOS FlashBack özelliği varsa bu rehberle BIOS'u tekrar geri yükleyebilirsiniz: ASUS USB BIOS Flashback Rehberi - Technopat
  • BIOS tipine göre BIOS'unuzu yine USB bellek ile kurtarma şansınız olabilir. Bunun için anakartınızın modelini belirtmeniz gerek. Award, AMI veya Insyde tipi BIOS'ların farklı kurtarma yöntemleri var, denenebilir.
  • Anakartınızı servise gönderebilirsiniz. Garantisi varsa BIOS güncelleme sonrası oluşan sorunlar garanti kapsamındadır. BIOS yongası yeniden programlanır ve sorun çözülür.
  • Bazı anakartlarda çift BIOS yer almakta. İkinci BIOS bu tür elektrik kesintilerinde bozulmaz. Onu devreye sokmak için anakartın üzerinde bir anahtar veya Jumper olabilir. Kullanma kılavuzunda yedek BIOS'un nasıl devreye sokulacağını görebilirsiniz.

Recep Baltaş 2016 da bir konuya alttakileri yazmış ama konunun sonuca ulaşmamış.

Bunun birden çok çözümü olabilir:
  • Anakartınızda USB BIOS FlashBack özelliği varsa bu rehberle BIOS'u tekrar geri yükleyebilirsiniz: ASUS USB BIOS Flashback Rehberi - Technopat
  • BIOS tipine göre BIOS'unuzu yine USB bellek ile kurtarma şansınız olabilir. Bunun için anakartınızın modelini belirtmeniz gerek. Award, AMI veya Insyde tipi BIOS'ların farklı kurtarma yöntemleri var, denenebilir.
  • Anakartınızı servise gönderebilirsiniz. Garantisi varsa BIOS güncelleme sonrası oluşan sorunlar garanti kapsamındadır. BIOS yongası yeniden programlanır ve sorun çözülür.
  • Bazı anakartlarda çift BIOS yer almakta. İkinci BIOS bu tür elektrik kesintilerinde bozulmaz. Onu devreye sokmak için anakartın üzerinde bir anahtar veya Jumper olabilir. Kullanma kılavuzunda yedek BIOS'un nasıl devreye sokulacağını görebilirsiniz.
Flashback yok,garantisi bitti,çift Bios yok,jumper yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı