Gigabyte B450M-S2H RAM önerisi

• Konuyu başlatan s1one
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 3.022

s1one

Centipat
selam arkadaşlar, bir bilgisayar topladığımda anakart olarak Gigabyte B450M-S2H seçtim işlemci olarak da Ryzen 5 1500x'i tercih ettim. Ekran kartı olarak ASUS RX570 aldım. Şimdi RAM alacağım bunlar için fakat şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. Birkaç uygun fiyatlı RAM buldum (Corsair vengaence 3000MHz CL16) fakat bunlar anakartın uyum listesinde yok. Uyumlular listesinden bakarak seçmeye çalışıyorum ve bir tane daha buldum fiyatı biraz pahalı ama şöyle bir olay var. Anakart uyumluluk sayfasında 'native' diye bir bölüm var, orada frekanslar yazıyor. Acaba yani aldığım anakartı kendi MHz'sinde kullanamayacağım anlamına mı geliyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada anakart destek sayfasında uyumlu olmayan RAM alırsam, yani listede yer almayan RAM'i alırsam (örnek Corsair Vengeance (CMK16GX4m2D3000c16 ) ) sıkıntı yaşar mıyım? Yardımcı olursanız sevinirim. Çünkü bu RAM'leri cidden almak istiyorum.

Dosya Ekleri

• anakarttt.jpg
    anakarttt.jpg
    125 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı