Gigabyte B450M S2H Ryzen 7 2700 sistem overclock yapılmalı mı?

GrsMiller

Centipat
Daha fazla  
Beyler anakartın yazılımında easy Tune OC ayarları var standartta ayarlı işlemciyi buradaki hazır ayara göre overclocklasam dikkat etmem gereken bir şey olur mu? Isıyı kontrol ederim ama voltajdan hiç anlamam. Anakart voltajı otomatik veriyor mu bilginiz var mı?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    43,9 KB · Görüntüleme: 49
OC yapma sebebiniz nedir?
ryzen 5 3600x veya ryzen 7 2700 alacaktım ryzen 7 2700 4.15ghz ye kadar çıkıyor ryzen 5 3600x biraz daha hızlı. fazla çekirdek diye ryzen 7 aldım ve yavaş çalışıyor
Bilmiyorsanız EasyTune'ya da Ryzen Master gibi uygulamalar kullanabilirsiniz. Soğutucunuz ve kasanız nedir?
GAMEPOWER AIRBENDER RGB INTEL / AMD İşlemci Fanı CPU Soğutucu ★ Fiyatları ve Özellikleri GAMEMAX FC-8890G 6 RGB Fanlı Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası +PSU Fiyatları ve Özellikleri kasa ve fan bunlar

ryzen 5 3600x veya ryzen 7 2700 alacaktım ryzen 7 2700 4.15ghz ye kadar çıkıyor ryzen 5 3600x biraz daha hızlı. fazla çekirdek diye ryzen 7 aldım ve yavaş çalışıyor

GAMEPOWER AIRBENDER RGB INTEL / AMD İşlemci Fanı CPU Soğutucu ★ Fiyatları ve Özellikleri GAMEMAX FC-8890G 6 RGB Fanlı Gaming Oyuncu Bilgisayar Kasası +PSU Fiyatları ve Özellikleri kasa ve fan bunlar
4.1'e çıkarmak için OC'ye gerek yok diye biliyorum. Denetim masasından güç seçeneklerinden yüksek performans modunu seçin.

Kasa iyi gibi ama soğutucudan pek emin olamadım. İsterseniz otomatik OC ile sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.
Hocam kasa frisby marka bence kaliteli bir marka değil. Kasayı bizzat kullanmadım ama genelde kötü yorumlar var. Psu dahil fiyatı bayağı iyi ama kalitesiz olduğu için bakmayı bırakmıştım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı