Gigabyte B450M S2H Secure Boot açınca soft brick oluyor

nonstopneo

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600 - GTX 1660 s - B450M S2H
Anakart: Gigabyte B450M S2H.
Ekran kartı: GTX 1660S.
İşlemci: R5 5600.
Secure Boot'u aktif etmek istiyorum ama en son yapmaya çalıştığımda anakart soft bricke girmişti, bu sorun anakartın BIOS sürümüyle mi alakalı yoksa tamamen Gigabyte ile mi alakalı?

Ekran kartıyla alakalı hocam.

Ekran kartıyla alakalı hocam.
Yaşadığım soft brick hatasından sonra ekran kartından kaynaklı olabileceğini öğrenmiştim, gtx 750ti ekran kartıyla sorunu çözmeye çalışmıştım fakat o zamanda çözememiştim. 1660s ekran kartıyla olmamasının sebebini ise uefi desteği olmadığından dolayıymış ama gpu-z den baktığımda uefi desteği görünüyor

Hocam uefi desteği var. Secure boot açmadan önce CSM kapadınız mı?

Hocam uefi desteği var. Secure boot açmadan önce CSM kapadınız mı?
Yaklaşık 4 yıl önce denediğim için tam olarak hatırlayamıyorum ama platform key i update etmiştim

Yaklaşık 4 yıl önce denediğim için tam olarak hatırlayamıyorum ama platform key i update etmiştim
Hocam büyük ihtimalle o zaman ekran kartından kaynaklı olduğu için oldu. Fakat şuan ekran kartı vs. uyumlu. Bir sıkıntı yaşatmaz.

BIOS güncel değilse güncelleyin. Daha sonra videodaki işlemleri uygulayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu an F62 BIOS sürümünü kullanıyorum ve Gigabyte bu soft brick sorununu çözdü mü emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS güncelledikten sonra gelişmeleri bildirin.
F62 sürümüyle bu durum düzeltilmiş sanırım. Sadece csm yi kapattım ve secure bootun aktif olduğunu gördüm, kaydedip çıktığımda sorunsuz bir şekilde çalıştı pc. Fakat sistem bilgisinden baktığımda hâlâ güvenli önyükleme durumu kapalı görünüyordu. Onun içinde bu videodaki işlemleri uyguladım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Benim 3 yıl önce soft brick yaşama sorunum tamamen platform key den kaynaklıymış sanırım. Ve bu F62 BIOS sürümüyle gigabyte sorunu çözmüş gibi görünüyor. Eğer ekran kartınızda UEFI desteği de var ise rahatlıkla secure boot açabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…