Gigabyte B450M S2H USB çıkışı çalışmıyor ve görüntü gelmiyor

duhanbulut

Centipat
Merhabalar,
  • 1 X MSI Radeon RX570 Armor OC 8 GB GDDR5 256 Bit ekran kartı
  • 1 X AMD Ryzen 5 2600 soket AM4 3.4GHz 19MB önbellek 6 çekirdek işlemci (fan dahildir) - tray.
  • 1 X Gigabyte B450M S2H 3200MHz(OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
  • 1 X Adata XPG 8 GB Gammix D30 kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 single kit RAM.
Sistemim bu şekilde. Bilgisayarı ilk açtığımda çoğu zaman görüntü gelmiyor ve USB çıkışları da enerji vermiyor(fare, klavye, hoparlor vs). Birkaç kez kapat aç yapınca çalışıyor. İşin kötü yanı ilk çalıştığında herhangi bir anda kilitleniyor ve tekrar kapat aç yapınca düzgün çalışabiliyor. BIOS sürümüm F42F. Yeni bir güncelleme var fakat nedendir bilmiyorum Windows gelene kadar hiçbir USB çıkışı güç vermiyor dolayısıyla BIOS'a da giremiyorum. Garantisi var fakat uzun sürmesinden çekiniyorum. Tamiri mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam suan güncelleme yapamıyorum. Suanki versiyondan önce de bu sorunları yaşamıştım.
Eğer herhangi bir güncelleme yaptıysanız ondan olabilir çünkü bu anakartın bazı BIOS sürümleri gerçekten sorunlu. Bu anakart en ucuz B450 anakartı. Almayı düşünüyordum ama son anda vazgeçtim, biraz daha fazla özelliğe sahip olan B450M BAZOOKA V2'yi tercih ettim. B450M S2H ile sorun yaşayanlar bir hayli fazla gibi iyiki almamışım.

Eğer herhangi bir güncelleme yaptıysanız ondan olabilir çünkü bu anakartın bazı BIOS sürümleri gerçekten sorunlu. Bu anakart en ucuz B450 anakartı. Almayı düşünüyordum ama son anda vazgeçtim, biraz daha fazla özelliğe sahip olan B450M BAZOOKA V2'yi tercih ettim. B450M S2H ile sorun yaşayanlar bir hayli fazla gibi iyiki almamışım.
Garantiye gönderecegim değişim derlerse direkt iade isteyeceğim bakalım. Çok pişmanım bende.

B450M S2H kullanıyorum. Dediğiniz gibi bazı bios versiyonlarında sorun varmış sanırım fakat ben en son bios versiyonu ile kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yok.
Garantiye gönderecegim değişim derlerse direkt iade isteyeceğim bakalım. Çok pişmanım bende.
İmkanınız varsa başka PSU ve işlemci ile deneme şansınız var mı?

İşte hocam birazcık daha koyup biraz daha üst modellerini almak lazım. Benim aldığım B450M BAZOOKA V2 öyle mesela.
B450M S2H kullanıyorum. Dediğiniz gibi bazı bios versiyonlarında sorun varmış sanırım fakat ben en son bios versiyonu ile kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı yok.

Evet. RAM frekanslarını ayarlayamama, görüntü gitmesi ve benzeri sorunlar mevcut. Ama herkeste bu sorun olacak diye bir kaide yok tabii. Ama giriş seviyesi kartlar bunlar böyle sorunlar olabilir.

Hocam suan bios güncellemesi yapmaya çalışıyorum. Menüye erisemedim hala.
Maalesef öyle bı şansım yok

İşte hocam birazcık daha koyup biraz daha üst modellerini almak lazım. Benim aldığım B450M BAZOOKA V2 öyle mesela.

Evet. RAM frekanslarını ayarlayamama, görüntü gitmesi ve benzeri sorunlar mevcut. Ama herkeste bu sorun olacak diye bir kaide yok tabii. Ama giriş seviyesi kartlar bunlar böyle sorunlar olabilir.
Bios güncelleyebildim. Sorun devam edecek mi bakalım

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı