Gigabyte B450M S2H V2 için M.2 SSD tavsiyesi

Resul Karagöz

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 3 SSD arasında kaldım. Hangisini tavsiye edersiniz?

• Samsung 980 500GB 3100/2600 MB/s
  • Samsung 970 EVO Plus 500GB 3500/3200 MB/s
  • Kingston KC3000 512 7000/3900 MB/s

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın PCIe Gen3 x4 M.2 desteği mevcut. Kc3000 pcie 4.0 olduğu için o hızlara ulaşamaz ve boşuna fazladan para vermiş olursun. Diğer iki model pcie 3.0 olduğu için bu anakarta göre. İkisinin kullandığı kontrolcüleri ve nand yongalarını araştırmadım ama genel olarak sıkıntı çıkartmazlar. Ayrıca bilindik ve güvenilir bir satıcıdan almanı öneririm çünkü son zamanlarda sahte ssd satışları oldukça arttı. Hayırlı olsun.

KC3000'den o hızları alamazsın anakart PCI-e 3.0 destekli.

Bunu tavsiye ederim: Kioxia 1 TB Exceria G2 LRC20Z001TG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bütçe artarsa bunu:

KC3000'den o hızları alamazsın anakart PCI-e 3.0 destekli.

Bunu tavsiye ederim: Kioxia 1 TB Exceria G2 LRC20Z001TG8 M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bütçe artarsa bunu:

Anladım peki bu modeller arasından hangisini tavsiye edersiniz. Kioxia karşı bir türlü ısınamadım.

Anakartın PCI-e gen3 X4 M.2 desteği mevcut. KC3000 PCI-e 4.0 olduğu için o hızlara ulaşamaz ve boşuna fazladan para vermiş olursun. Diğer iki model PCI-e 3.0 olduğu için bu anakarta göre. İkisinin kullandığı kontrolcüleri ve NAND yongalarını araştırmadım ama genel olarak sıkıntı çıkartmazlar. Ayrıca bilindik ve güvenilir bir satıcıdan almanı öneririm çünkü son zamanlarda sahte SSD satışları oldukça arttı. Hayırlı olsun.

Teşekkür ederim vatan ya da Teknobiyotik'den alacağım.

Anladım peki bu modeller arasından hangisini tavsiye edersiniz. Kioxia karşı bir türlü ısınamadım.

Plus G2 hocam, kendim de kullanıyorum Vatan Bilgisayar'dan almıştım. Kioxia kaliteli markadır ayrıca DRAM olan modeller bunlar.

Düz 980 modelinde dram yok bu yüzden okuma-yazma hızları bir tık düşük. Fiyat farkı azsa 970 evo plus daha kaliteli olduğu için tercihler edilebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı