Gigabyte B450M-S2H V2 SSD bağlantısı nasıl yapılır?

  • Konuyu başlatan Humut
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 1B

Humut

Decapat
Katılım
24 Temmuz 2021
Mesajlar
7
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Gigabyte B450M S2H V2 model Anakart var. SATA veri kablosu var, güç kablosu kasayla gelir diye bir şeyler okudum ama ben bu işlerden inanın hiç anlamıyorum. Var mı, yok mu, hangisi bilmiyorum. Üstüne bu kabloyu anakartta nereye takacağım onu da bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
 
Yardımcı oluruz da yazarak size ne kadar faydası olur orası tartışılır. Şimdi ben size diyeceğim ki PSU'dan gelen güç kablosunu HDD'nin arkasına takın diğer yere de SATA kablosunu takın. Yine havada kalacak söylediklerim. YouTube videoları izlemeniz daha mantıklı olur. Ya da bilen birinden yardım almanız.
 
Anakartınızın, PSU da olan kablo uçlarının ve SSD nizin soket kısımlarının fotoğrafını atarsanız işaretleyerek yardımcı olabiliriz.
 
Güç kablosu psuyla birlikte gelir. Sata veri kablosunu anakartta sağ en alt kısımda sıralı halde 3 tane sata portu olur oraya takacaksın.
Diğer ucunu ssdye takacaksın. Psudan çıkan kablolarda ssdye uygun bir uç var gördüğünüzde anlarsınız zaten.
 
Adsız.png


Bu sata3 data kablosu bunun bir ucu SSD'ye diğer ucu anakart üzerinde sata3 girişlerinden birine takılır (yukarıda işaretledim.)
sata3cable.jpeg


Bu sata güç kablosu, PSU'dan gelir bunu SSD'ye takacaksın
satapower.png
 
Öncelikle tüm mesajlar için teşekkürler. Sata girişini buldum. Ekran kartı büyük oranda orayı kapatıyordu o yüzden bayağı bi uğraşmam gerekti. Güç kablosunu da çok aradım ama hallettim sonunda. Tekrar teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı