Çözüldü Gigabyte B450M S2H ve Dark Freezer X94RD tam oturmadı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gencerr7

Femtopat
Benim Gigabyte B450M S2H marka model anakartım var. İşlemci AMD 5 ve işlemci için Teknobiyotik'den Dark Freezer X94rd işlemci fanı aldık. Geldiğinde gördük ki fanla beraber gönderilen fan ayağı büyüktü. Biz satmayı düşündük ama aklıma belki bu anakartla uyumlu aparat bulabileceğim geldi. Bu anakart için bildiğiniz bir aparat var mı?

Anakartların ve soketlerin belli bir standartları vardır. Eğer soğutucunun üstünde AM4 yazıyorsa anakarta uymaması imkansız gibi bir şey. Bence yanlış takmış olabilirsiniz. Kitapçığından bakarak deneyebilirsiniz.

O soğutucu AM4 uyumlu doğru taktığınızdan emin misiniz?

Fan ayağından kastınız nedir? Anakartın yanında gelen çıkıntılı plastik çubuklar takılı mı? Görseldeki sarı çubuklardan bahsediyorum (sizinki sarı olmayabilir, sadece örnek amaçlı):

Doğru baktık fan ayağını sağ çevirdik sola çevirdik ayağın oturtacak delik bulup ayağı sabitleyemedik anakart bir de küçük ondan dolayı oturtamadık.

Fan ile gönderilen bu şekilde değil yuvarlak bu şekilde olsa sorun olmayacak.

Fan ile gönderilen AM4 için değil. Anakartla gelenleri takmanız gerekiyor.

Çözüm
Fan ile gönderilen AM4 için değil. Anakartla gelenleri takmanız gerekiyor.

Çok teşekkür ederim hiç bilmiyorduk anakartın içinde gönderildiğiniz az önce baktım o parça varmış. Yardımınız için teşekkür ederim Allah razı olsun.
Arkadaşlar nasıl çözüldü olarak işaretliyoruz yeniyim de bilmiyorum

Merhaba dostum halen buralardaysan sorum var.Aynı anakartı kullanıyorum ve bende aynı sogutucuyu almayı düşünüyorum.Senin ram slotlarından ikisi de dolumuydu? Benim 2 ram slotuda dolu sogutucu ram slotlarını kapatır sıgmaz diye tedirginim

@JonTurk06 merhaba hocam bende aynı sorunla karşı karşıyayım Dark Freezer X94rd satın almayı düşünüyorum ama anakartıma sığar mı bilmiyorum. Siz satın aldınız mı bir sorun oluştu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…