Gigabyte B450M S2H vs Prime B450M k II

Gigabyte kullanıyorum ama tavsiye etmem. Geçen W11'e geçiş yaptım. Secure boot vs kapatınca görüntü alamadık. Çoğu kişi servise yollamış. Bende bios attırdım. Öyle kurtardık. Asus ve MSİ kullanmıştım. Memnun kalmıştım.
 
APU sistem için 5600G falan alacağınızı varsayarsak B450M-K II biraz zorunluluk gibi bu ikili arasından, BIOS Flashback lazım olacak.
 
4650GE almamı istiyor bazıları. 5600G ile 4650GE arasındayım.

BIOS güncellemesi gerekir onun için, B450M S2H'ın BIOS'u ne kadar güncel gelir bilinmez. B450M-K II'de BIOS Flashback avantajı var.
 
  • B450M-K II'de override mode yok, offset var. Bu benim pek hoşuma giden bir detay değil.
  • VRM soğutması yok. Biraz sıcak çalışan bir anakart ama takılacak işlemciler belli. Takılacak işlemciler de throttle yaşamıyorlar.
  • BIOS Flashback olması alınabilir olması için en önemli artısı. Sırf bu sebepten bile alınır.

  • B450M-S2H'de override mode var M-K II'ye göre artı sayarsak.
  • VRM soğutması çok giriş seviyesi olsa da var. Daha serin çalışıyor.
  • BIOS Flashback yok.
  • 1.5V RAM voltajı sınırı var.

Başka fark yok aralarında.
 
Son düzenleme:
B450M-S2H ucuz AM4'ün kralıdır. Yukarıdaki arkadaşım da bahsetmiş zâten anakartın en güçlü yanlarını. S2H varken başkasına bakılmaz. B450M-A PRO MAX kullanıyordum B450M S2H'a geçtim sanki pahalı anakarta geçmiş hissi uyandırdı o derece fark var.
 
B450M-S2H ucuz AM4'ün kralıdır. Yukarıdaki arkadaşım da bahsetmiş zâten anakartın en güçlü yanlarını. S2H varken başkasına bakılmaz. B450M-A Pro Max kullanıyordum B450M S2H'a geçtim sanki pahalı anakarta geçmiş hissi uyandırdı o derece fark var.

Ucuz anakartlar arasında yeri önemli olduğu doğrudur fakat sınırları zorlamamak lazım ben zorladım az daha elimde kalacaktı işlemci ve anakart beraber.😃
 

Geri
Yukarı