Çözüldü Gigabyte B450M SH2 F63b sürümü yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mostarpion

Kilopat
Katılım
18 Şubat 2015
Mesajlar
45
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
B450M SH2 anakart ve RX570 ekran kartı kullanıyorum. Secure Boot aktifleştirdiğimde BIOS'ta takılı kalma sorunu yaşıyorum. Technopat kanalında yayınlanan videoda BIOS sürümünü F63b ile güncelleyince sorunun çözüldüğü söyleniyor ancak Gigabyte sitesine baktığımda bu sürümü göremiyorum. F63a var F64 var F65C var ve hepsini yükledim çözülmedi. Acaba sadece F63b sürümünde mi çözülüyor. Öyleyse bu sürümü nasıl yükleyebilirim?
 
Çözüm
Şu anda paylaşamıyorum ama Windows'un kurulu olduğu diske sağ tıklayıp özellikler dedim ve birim kısmına baktım rehberdeki gibi. Hangi kısımdı hatırlamıyorum ama bakılması gereken kısımda sadece "-" işareti vardı.

Bana kalırsa sizin sisteminiz MBR, bu sebepten CSM kapatınca boot etmiyor.

Disk yönetiminden kontrol etmek lazım.
Müsait olduğunuzda paylaşın kontrol edelim.
Ekran Alıntısı.PNG


Haklısınız sistemim MBR gözüküyor. Nasıl düzelteceğim? Dinamik diske dönüştür mü yapmam gerekiyor?
Ekran Alıntısı.PNG
 
Son düzenleme:
Evet EFI bölümü yok, yani sizin sorununuz Secure Boot değil, CSM.

Aslında GPT hazırlanmış bir bellek ile format atmak lazım, aşağıdaki gibi bir çözümde var, siz yine de denemeden önce önemli bilgilerinizi yedekleyin.

 
Dediğiniz her şeyi yaptım ve sorunum çözüldü. Çok teşekkür ederim. Ancak hala bilgisayarımı Windows 11'e yükseltemiyorum. PC sistem durum denetiminde TPM ve Secure Boot hataları dahil tüm hatalar kayboldu ve hepsi yeşil tikli durumda. Ama hala Windows 11 sistem gereksinimleri karşılanmıyor hatası alıyorum. Aşağıda görüntüsünü paylaştığım hatayı alıyorum. Galiba güvenlik güncellemesi indirme hatasından dolayı oluyor. Sorun gidericiyi açıyorum. Sorun giderme sorun belirleyemedi diyor. Ama güncelleştirmeyi tekrar denediğimde tekrar indirme hatası alıyorum.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Evet Windows Update penceresinde gereksinim karşılanmıyor PC sistem durum denetimi al diyor. PC sistem durum denetiminde de görselde paylaştığım gibi bir sorun bulunmuyor.
 

Geri
Yukarı