Gigabyte B450M SH2 ve Dual Channel RAM uyumu

Çok teşekkür ederim umarım önümüzdeki cuma sizin aldıgınız RAM Gaming gecesine gelir bende biraz uyguna almış olurum normalde ben İtopya'nın kendisine sordum bu anakart ve RAM kombinasyonu hiçbir sıkıntı olmayacagını söylediler bana bende yanlış hatırlamıyorsam anakartın RAM desteklerine bakmıştım ama görememiştim yani G.Skill RAM kullanmışlar bu anakart üzerinde birden fazla modelini kullanmışlar ama bu model yoktu benim bunu almayı istemem sebebim aldıgım anakart mat siyah ve bu RAM'lerde mat siyah güzel bir uyum içerisinde olurlar diye düşünüyordum.
Bu tarz siteler soket yapısına bakarak uyumlu olduğunu söylüyor. Model numarasını google yazdığınızda web sayfasına ulaşabiliyorsunuz.
Anakartın yayınlanmamış en güncel bios sürümünü açtığım konuda paylamıştım. Resmi olan son sürümde problem yaşarsanız. Konuma bakıp güncellemeyi yapabilirsiniz. F51D bios dosyası

Son düzenleme:
Bu tarz siteler soket yapısına bakarak uyumlu olduğunu söylüyor. Model numarasını Google yazdığınızda web sayfasına ulaşabiliyorsunuz.
Anakartın yayınlanmamış en güncel BIOS sürümünü açtığım konuda paylamıştım. Resmi olan son sürümde problem yaşarsanız. Konuma bakıp güncellemeyi yapabilirsiniz. F51D bios dosyası

Tam olarak anlamadım biraz daha anlayabilecegim şekilde anlatırsanız sevinirim ve ayrıca önerdiginiz RAM 1x16 şeklindemi çünkü ihtiyacım olan 2x8 şeklinde yani 2 RAM slotunuda kullanmak istiyorum.

Tam olarak anlamadım biraz daha anlayabilecegim şekilde anlatırsanız sevinirim ve ayrıca önerdiginiz RAM 1x16 şeklindemi çünkü ihtiyacım olan 2x8 şeklinde yani 2 RAM slotunuda kullanmak istiyorum.
Önerdiğim ram 2x8 şeklinde yani dual channel çalışıyor. Hatta şöyle model numarası üzerinde anlatayım HX432(Model) C16(Tepki Süresi) PB3(Model) K2(Bellek Sayısı)/16(Toplam Bellek). Misal bu belleğin soğutucusu küçük olan bir modeli daha var. Hx432c16fb3k2/16 bu bellek anakart destek listesinde belirtilmemiş. Soğutucu olayını tam anlamanız için iki modelin data sheetlerini karşılaştırdım. Tüm anlattıklarımı toparlayacak olursam Hx432c16pb3k2/16 modelini öneriyorum.
asdfdsa.jpg ANAKART.jpg

Anlamadığınız nokta Bios update ile ilgili attığım konumsa, şuan en güncel sürüm F50, bu sürümde pc kapattıktan sonra usblere elektrik gitmesi yani Erp sorununu Gigabyte aktardığımda bana F51D Bios update dosyasını vermiştiler. Sizde Rgb kulaklık, mouse ve klavyenin pc kapattıktan sonra sönmesini istiyorsanız Erp kapatırsınız olmazsa konumu inceleyip bios update yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı