Gigabyte B550 Aorus anakarta elektrik gitmiyor

Ardacan99

Yoctopat
Daha fazla  
Selam... Yaklaşık 2 ay önce Gigabyte B550 Aorus Elite anakart satın aldım. Parçalarım eski sistemimden işlemci ve RAM'i yeniledim sorunum elektrik kesildi evimde anakart BIOS ekranına bağlanmıyor pili çıkartıp taktığımda sorunum çözülüyor ama bazen PC açtığımda yine anakarta elektrik gelmiyor ekran kartı işlemci fanı dönüyor forumlarda araştırmalar yaptım PSU'dan kaynaklı olabileceğini düşündüm yeni PSU ve akım korumalı priz satın aldım sorunum çözülmedi sürekli ekran kartını söküp anakart pilini çıkarıp takmaktan sıkıldım parçalara da zarar vereceğim bu gidişle sizce sorun nedir? Yeni aldığım.
Sistem.
Anakart: Gigabyte B550 Aorus Elite ATX anakart AM4 M.2
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600X.
RAM: Kingston HyperX Fury RGB 16 GB (2x8) 3200MHz DDR4 soğutuculu CL16 PC RAM.
Ekran kartı: ASUS Dual Core 1060 6G GTX.
PSU: Sharkoon silentstorm cool Zero 750W 80+ Gold Full modüler 135mm fanlı PSU.
Kasa: MSI MAG Forge 100M tempered glass RGB USB 3.2 mid Tower.

Evinizin elektrik tesisatını kontrol eder/ettirir misiniz? Voltaj (gerilim) düşüklüğü olabilir.

Arkadaş parçamı değiştirdi kendi evinde yeni PSU takmak için PSU'nun açma kapama tusunu kullanınca yıne aynı sorunla karşılaştık acaba anakartmı arızalı ürün sıfır.

Arkadaş parçamı değiştirdi kendi evinde yeni PSU takmak için PSU'nun açma kapama tusunu kullanınca yıne aynı sorunla karşılaştık acaba anakartmı arızalı ürün sıfır.
Şu durumda söyleyebileceğim tek şey, anakartınızı servise göndermenizin daha iyi olacağıdır.

Şu durumda söyleyebileceğim tek şey, anakartınızı servise göndermenizin daha iyi olacağıdır.

Yabancı formlardada araştırdım Gigabyte bu tarz sorunlarla karşılaşanlar olmuş CMOS pilinden kaynaklıda olabilir diye düşünüyorum en iyisi servise gondermek sanırım ıadesini alırım bıdahada Gigabyte kullanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı