Gigabyte B550 Aorus Pro sistem kararsız çalışıyor

Makaleler
13
Daha fazla  
Merhabalar. Öncesinde B350 PC Mate kullanıyordum ve şimdi B550 Aorus Pro AC'ye geçiş yaptım. Yanlışlıkla Wi-Fi/BT Driver'ını kurduktan sonra özellikle sistem mavi ekran vermeye başladı. Antenini taktım şu anda.

Sistemde bir kere kilitlenme oldu, mavi ekran almadım fakat sistem genel olarak daha yavaş çalışıyor ve takılmalar, donmalar yaşıyorum. Nadir de olsa bu durum var ve beni rahatsız ediyor. B350 ile sorunsuz kullandığım sistem şimdi daha kararsız çalışıyor. Zen+ için en uygun BIOS sürümünü mü yüklemem gerekiyor yoksa bilgisayarı her yeniden başlattığımda sildiğim Wi-Fi/BT sürücüsü tekrardan kuruluyor bundan mı kurtulmam gerek?

Sisteme O.C. Yaptım fakat aynı O.C.'yi B350'de de yapmıştım onda bu tarz kararsızlıklar olmadı ve oyundayken de ani kapanma sorunu yaşamıyorum şu anda. Sadece videoyu tam ekrana alırken pencereler arası geçiş yaparken daha yavaş çalışıyor, bazen animasyonlu geçişlerin de daha yavaş (donarak) çalıştığını fark ediyorum, o programı kapatıp açmam gerekiyor. Şu anda F13 BIOS sürümü var.

Gigabyte B550 Aorus Pro AC | R7 2700 | Snowman T6 | G.Skill 16 GB (2x8GB) Flare X DDR4 3200MHz CL16 | Gigabyte G1 Gaming RX 480 4 GB | Corsair iCUE 4000X | FSP Hyper 500W | SanDisk 500GB Ultra M.2 NVMe 3D SSD |

BIOS güncellemesi varsa yapıp deneyin. B550 ile ikinci nesil stabil de çalışmayabilir.

F13 var şu anda F14 yüklersem belki de sistem açılmaz komple sistemi söküp Q-FLASH yapmak zorunda kalacağım ama denemekten başka çarem yok. Aslında şu Wi-Fi driverından kurtulsam yeterli olacak çünkü B350'ye Wi-Fi kartı taktıktan sonra da mavi ekran almaya başlamıştım.

Wi-fi kartı da sıkıntılı olabilir veya sürücü nedeniyle de olabilir.

Sürücü kaldırmayı Wi-Fi kartı için yapabildim anakarta bağlı olmasına rağmen. Fakat bunda silmeme rağmen Windows otomatik sürücü yüklüyor bilgisayarı yeniden başlattığımda.
BIOS güncellemesi deneyeceğim bazıları problemi bu şekilde çözmüş. Eğer işe yaramazsa mecbur format atmak zorunda kalacağım ve Wi-Fi sürücüsünü yüklemeyeceğim. Keşke BIOS'tan Onboard cihazları devre dışı bırakabilsem.

1645478237657.png

Maalesef bu sorunumu çözmedi. İnternette baktığımda kayıt defterlerine kadar değiştirme yollarını sunuyor.
F14 BIOS'u yükledim sorunumu çözmedi. Intel'in destek kısmından driver indiriyordum fakat öyle de sistem kararsız çalışıyordu. Geçici çözüm olarak driverları her bilgisayarı açtığımda siliyordum fakat büyük ihtimal tam manasıyla silmediği için yine kararsız çalışıyordu. Zaten sürücüyü silip yeniden başlatma yapamadığım için sistemin kararsız çalışması muhtemeldi. Bugün sistem sürekli hata veriyordu programların yanıt vermediği oluyordu. Sistem donuyordu veya mavi ekran alıyordum mavi ekran hatalarının hepsi Wi-Fi kartıyla alakalı o yüzden minidump dosyası atmama hiç gerek yok zaten hata ismini yazdığım zaman genelde Wi-Fi sürücüsü diye sonuçlar alıyordum. En son Intel DSA indirip oradan sürücüleri yükledim ve şu ana kadar sistem sorunsuz çalışıyor..

Eğer hala hata verirse ne yapacağım bilmiyorum en kötü Windows 11'e geçiş yaparım veya tekrardan Windows 10 kurarım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı