Gigabyte B550 GAMING X vs Gigabyte B450 Aorus Pro

3lackbess

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Makine Mühendisi
Merhaba, yeni bir anakart almayı düşünüyorum. Sistemimde RX 5500XT ile birlikte Ryzen 5 3600 işlemci ve bunlara ek olarak da 3200 veya uygunsa 3600MHz 2x8GB DDR4 RAM olacak. Sorum şu, B450 serisinde üst seviye olan Aorus Pro mu yoksa B550 serisinin giriş seviyesi sayılabilecek Gaming X mi? İkisini de Gigabyte seçtim çünkü fiyatları daha makul geldi. Ayrıca mATX anakart istemiyorum. Fiyat olarak normalde bütçem 1000 lira idi ancak B550 almaya değer mi diye sormak istedim. Normalde şu an planlarımda Aorus Pro almak var çünkü ancak yine sizlere sormadan almak istemedim.

Fiyat olarak Gigabyte B450 Aorus Pro 1050 TL, Gigabyte B550 GAMING X 1330 TL. Arada yaklaşık 300TL fark var, sizce hangisini ve neden tercih etmeliyim? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim, peki AORUS PRO 3600Mhz ram desteği var mı? Burada 3600Mhz ramlar gözüküyor sanırım desteği var ancak birçok kişi 3200Mhz desteği olduğunu söylemiş. Ayrıca buradan da özellikler sekmesinde 3600Mhz ram desteği olduğu yazıyor anladığım kadarıyla ama tam emin olamadım?
B550 daha güncel. Fakat ASUS TUF modeli ile aynı fiyatlarda sanırım karşılaştırın bence.
Evet B550 daha güncel ancak iki kart arasında hangisi f/p olarak daha iyi benim için önemli olan bu. Hangisini alsam daha uzun süre kullanırım mesela? AORUS PRO B450 olmasına rağmen üst seviye bir kart olduğu için onu almayı düşünmüştüm.
PCI Express 4.0 teknolojisini barındıran NVMe SSD kullanmayacaksanız B450 Aorus Pro daha iyi bir seçim olacaktır.
B450 AORUS PRO anakartına bu ramler uygun olur mu? Uyumluluk listesinde bu ramlar var ancak 3600Mhz mi 3200Mhz mi uygunluğu var tam anlayamadım. Sitesinde 3600Mhz ye kadar olduğu yazıyor ancak internette araştırınca birçok insan 3200Mhz desteği olduğunu yazmış. En basitinden burada bile ilan başlığında 3200Mhz yazılmış. Sizin net bir bilginiz var mı? Benim için çok önemli bir konu çünkü ona göre bir seçim yapmam gerekiyor. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı