Gigabyte B550M-D3SH sistem Secure Boot desteklemediği için Windows 11'e geçemiyor

eoruce

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
SSD veya HDD modeli
ADATA
Ekran kartı
RTX 3070 TI
Anakart
Gigabyte B550M-D3SH
İşlemci
AMD Ryzen 7 5700X
Arkadaşlar merhaba, şu son zamanlarda Windows 10 desteğinin 2025 gibi kapanacağı paralı olacağı ile ilgili haberler duydum, bilgisayarımı Windows 11'e çekmek istiyorum fakat PC health check programının dediğine göre bilgisayarım Secure Boot desteklemiyor (BIOS'ta var), bu hatayı nasıl çözebilirim? İnternette baktım insanlar demiş ki GPT to MBR yapman lazım fakat emin olmadan iş yapmak istemiyorum; en son flashıma yaptığımda tüm verilerim gitmişti, ne yapmam gerek?

image_2024-11-03_220535033.png

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, şu son zamanlarda Windows 10 desteğinin 2025 gibi kapanacağı paralı olacağı ile ilgili haberler duydum, bilgisayarımı Windows 11'e çekmek istiyorum fakat PC health check programının dediğine göre bilgisayarım Secure Boot desteklemiyor (BIOS'ta var), bu hatayı nasıl çözebilirim= internette baktım insanlar demiş ki GPT to MBR yapman lazım fakat emin olmadan iş yapmak istemiyorum; en son flashıma yaptığımda tüm verilerim gitmişti, ne yapmam gerek?

Eki Görüntüle 2344117

BIOS'tan Secure Boot açın.

Windows 10 2025 ortalarında desteği kesilecek ama sadece güncelleme almiyacak diye biliyorum paralı olma gibi bir durum olmaması gerekiyor.

Zaten şu anda da Windows'u paralı kullanmıyoruz çoğumuz.

BIOS'tan Secure Boot açın.

Bunu çok önceden denemiştim fakat ana kartım nedeniyle olmuyor CSM Support UEFI çekince PC açılıp sürekli kendine restart atıyor yani sadece kendini sürekli yeniden başlatıp duruyor.

Windows 10 2025 ortalarında desteği kesilecek ama sadece güncelleme almiyacak diye biliyorum paralı olma gibi bir durum olmaması gerekiyor.

Zaten şu anda da Windows'u paralı kullanmıyoruz çoğumuz.

Ben ne olur olmaz güncel kalmak için geçmek istiyorum betada denemiştim Windows 11'i çok kötüydü ama artık optimize olmuştur herhalde sonuçta bayağı zaman geçti çoğu kişi performansın arttığını söylüyor ama kurması bile çok zahmetli sorun çıkıp duruyor.

Ben yaklaşık 1 senedir Windows 11 kullanıyorum 2 ay önceye kadar bayağı sıkıntı vardı şu anda çoğu yok hiç farklı bir şey veya performans kaybı hissetmiyorum.

Ve Windows 11'in güvenliği biraz daha sıkı gibi.

Ben yaklaşık 1 senedir Windows 11 kullanıyorum 2 ay önceye kadar bayağı sıkıntı vardı şu anda çoğu yok hiç farklı bir şey veya performans kaybı hissetmiyorum.

Ve Windows 11'in güvenliği biraz daha sıkı gibi.

Bende geçmek istiyorum şu anda ama anakart yüzünden geçemiyorum anladığım kadarıyla benim anakartım CSM Support desteklediği için UEFI geçince PC açılmıyor sürekli kendini yeniden başlatıyor ve nasıl çözeceğimi bulamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı