Çözüldü Gigabyte B550M DS3H BIOS güncelleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Monster Tulpar T7 V20.5.6 -
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H 14C/20T; 24MB L3; E-CORE Max 3.50GHZ P-CORE Max 4.7GHZ;45W ;10nm SuperFin
Nvidia RTX3060 Max-Performance 6GB GDDR6 192-Bit
17,3" FHD 1920x1080 144Hz IPS Mat LED Ekran
32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
1TB PCIe M.2 2280 3.0 x4
RAM
G.Skill RipjawsV 2x8 16GB 3600 MHZ DDR4
SSD veya HDD modeli
MLD M500 Ultra 1TB
Ekran kartı
Gainward RTX 4060 Ghost OC
Anakart
Gigabyte B550M DS3H
İşlemci
Ryzen 5 5600
Herkese merhaba. Kardeşime yeni bir sistem topladım. Sistem kabaca şöyle:
Sistem böyle. Şimdi kardeşim geçen gün Valorant isimli oyuna girmeye çalıştı, ancak Secure Boot ile ilgili hata aldı. Anladığım kadarıyla Secure Boot'un açık olması gerekiyor. BIOS'a girdiğimde ise Secure Boot ayarının olmadığını gördüm. Sanırım önce BIOS güncellemek gerekiyor.
Fakat burada da farklı bir sorun devreye giriyor. Ne anakartın üzerinde, ne kutusunun üzerinde, ne CPU-Z'de, ne AIDA64'te ne de sistem bilgisi ekranında anakartın hangi revizyon olduğunu göremiyorum. Hepsiburada sitesinden alırken 1.5 yazıyor, ancak 1.5 değil. Gigabyte'ın resmi sitesinden baktığıma göre rev 1.5 görselleriyle uyuşmuyor. Kutusundaki QR kodunu taratınca da şu sayfaya atıyor:

WhatsApp Image 2023-08-19 at 11.27.56.jpeg

WhatsApp Image 2023-08-19 at 11.27.56 (1).jpeg

Şimdi benim anakartım hangi revizyon? BIOS'unu nasıl güncellerim? Ne yapacağım bilmiyorum. Çıkmaza düştüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Revizyon numarası anakartın sol altında yazar, secure boot CSM'yi kapattığınızda çıkar.
Anakartın üstünde yazıyormuş, ben görmemişm. Tam ekran kartının altında kalmış o yüzden görememişim. Rev 1.4'müş. Yani hem kutudaki bilgi yanlış hem de satıcı bana yalan söylemiş. Bu düpedüz saçmalık.

BIOS'u güncelledim. CSM'i devre dışı bıraktım. CSM devre dışı kalınca otomatik olarak Secure Boot kısmı gözüktü ve Enable yaptım. Valorant tekrar hata verince tekrar bios girdim. Secure boot'u disabled yapıp tekrar enable yaptım. Şöyle bir hata verdi: "Secure boot can be enabled when system in user mode. Repeat operation after enrolling platform key (pk)."

Sonrasında internette bir video gördüm ve oradakinin aynısını yaptım. Şimdilik bir sorun kalmamış gibi görünüyor.

Anakartında qflash plus varsa korkmana gerek yok.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bios un herhangi bir nedenden dolayı çökerse qflash plus ile yeniden yazdırabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı