Çözüldü Gigabyte B550M DS3H BIOS güncellemede hangi seçenek indirilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fiireflyy

Hectopat
Son zamanlarda bilgisayarda çok problem yaşamaya başladım normalde BIOS'umu güncel olarak biliyorum ama değilmiş.

1748015660092.png

BIOS'un güncel sürümünü indirmek için Gigabyte sitesine girdim ve anakart modelimi arattım ve karşıma birden fazla seçenek çıktı, hangisi benim anakartım olduğunu bilmiyorum. Yanlış bakmadıysam anakartım B550M DS3H (Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE ama emin değilim işte, bir de size sormak istedim.

1748015820917.png

Ayrıca bu revler ne anlama geliyor ve hangi anakartı kullandığımı nasıl öğrenebilirim?

Çözüm
BIOS'a göre hareket edersek sizdeki anakartın versiyonu Rev. 1.0 olan.

2025-05-23_19-39-37.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Son zamanlarda bilgisayarda çok problem yaşamaya başladım normalde BIOS'umu güncel olarak biliyorum ama değilmiş.

Eki Görüntüle 2497258

BIOS'un güncel sürümünü indirmek için Gigabyte sitesine girdim ve anakart modelimi arattım ve karşıma birden fazla seçenek çıktı, hangisi benim anakartım olduğunu bilmiyorum. Yanlış bakmadıysam anakartım B550M DS3H (Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE ama emin değilim işte, bir de size sormak istedim.

Eki Görüntüle 2497260

Ayrıca bu revler ne anlama geliyor ve hangi anakartı kullandığımı nasıl öğrenebilirim?

Anakrt modelini öğrenmek için "Windows+r>msinfo32" yaparak açılan sayfada anakart modelinizi görebilirsiniz.

2025-05-23_19-39-37.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Hocam sorunlarım genel olarak NVIDIA'nın yeni driverlarından ama sizce BIOS'u güncelliyeyim mi?

Eki Görüntüle 2497294

Ben AMD kullanıyorum. Son sürüm sorunlu ise öncekileri deneyin.

Fakat denemelerde mutlaka önceki sürümü DDU ile kaldırın.

Hocam en stabil sürüm 566.36 diyorlar ama şu an oynadığım The Last of Us Part 2 bu sürümü desteklemiyor diğer oyunlarda FPS problemim düzelsede diğeri bozuluyor.

@turko35408 yalnız hocam diski FAT32 şeklinde biçimlendiremiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı