Çözüldü Gigabyte B550M DS3H BIOS güncellemede hangi seçenek indirilmeli?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fiireflyy

Hectopat
Son zamanlarda bilgisayarda çok problem yaşamaya başladım normalde BIOS'umu güncel olarak biliyorum ama değilmiş.

1748015660092.png

BIOS'un güncel sürümünü indirmek için Gigabyte sitesine girdim ve anakart modelimi arattım ve karşıma birden fazla seçenek çıktı, hangisi benim anakartım olduğunu bilmiyorum. Yanlış bakmadıysam anakartım B550M DS3H (Rev. 1.0/1.1/1.2/1.3) - Tanıtım | Anakart GIGABYTE ama emin değilim işte, bir de size sormak istedim.

1748015820917.png

Ayrıca bu revler ne anlama geliyor ve hangi anakartı kullandığımı nasıl öğrenebilirim?

Çözüm
BIOS'a göre hareket edersek sizdeki anakartın versiyonu Rev. 1.0 olan.

2025-05-23_19-39-37.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hotplug ayarını değiştirebilir miyim BIOS üzerinden?
Değiştirirsiniz hocam.

Hot Plug için BIOS'ta şu yolu izleyin:

Settings > IO Ports > SATA Configuration > Chipset SATA Port Hot Plug > disable yapın.

Tamamdır hocam. Sorun olursa bildirin.

Hocam merhaba BIOS ile ilgili bir sorunum yok şu anlık her şey iyi ama bu driver ya da yazılım işi canımı sıkmaya başladı oyun oynayamaz oldum eski driverı kuruyorum başka bir şeyler bozuluyor yeni driverı kuruyorum hemen hemen her şey bozuluyor. Tamam NVIDIA App kullanarak driverı kurayım diyorum driver kurulumunda siyah erkanda takılı kalıyor. Kafayı yiyecek seviyeye geldim.

@turko35408 hocam şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım tek fark ettiğim şey ise kasa açılırken fanların durma noktasına gelip tekrar çalışması normal sanırım.

@turko35408 hocam merhaba rahatsız ediyorum ama bir sorum var. İndirdiğimiz BIOS sürümü beta sürümmüş sanırım. PBO ile uğraşıyorum ve sürekli bir stabillik sorunum var BIOS ile ilgili olabilir mi?

Son düzenleme:
PBO için video rehberler var. Onlara bir göz atın. Rastgele değerler sorun çıkarabilir.

Örnek:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

PBO için video rehberler var. Onlara bir göz atın. Rastgele değerler sorun çıkarabilir.

Örnek:

Teşekkür ederim hocam bu tarz videolara bakıyorum zaten. Yani sormamın nedeni biri beta sürüm derken biri beta değil diyor ondan size danışayım dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı